Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 337
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
И ние сме ваксинирани, ама днес се прибрахме от Сърбия и ще трябва да правим пср. Изклпчително много ми се свиди да дадем толкова пари за тестове. Същевременно много хора лъжат на Калотина от къде идват и минават метър, въпреки че дори нямат ваксина. Нямаше да имам против теста, ако бяхме без ваксини. И точно заради свободата на движение ще ваксинираме и сина ни, защото в момента е много сложно пътуването само с тест.

# 106
Такава е заповедта, трябва да се спазва. И въпреки всичко сте с една крачка пред неваксинираните - те трябва да предоставят два PCR теста. Друг е въпросът кой ги проверява.

# 107
А за Франция, мерки и изисквания?

# 108
  • Mediterraneo
Доколкото виждам и в Доминикана, Бразилия, Дубай - всичките искат PCR тест на влизане.

За Доминикана къде го прочете? Утре летя за там, само със сертификат за ваксина.

# 109
  • София
Тарталета, може би зависи от коя държава влизаш в Доминикана.
Весело изкарване пожелавам.

# 110
  • Mediterraneo
Да, да, това със сигурност, но ми стана интересно и се разрових в сайта, където се попълва Е- тикет за влизане и излизане от страната, а не попаднах на информация.

# 111
>> Passengers who present a vaccination card no less than 3 weeks after the last dose was placed or a negative PCR test taken within 72 hours prior to arrival in the Dominican Republic will be exempted from the random test.
Моя грешка, явно има такива не ПСР страни:) Ще се разтърся и за по-близките острови, току виж изкочил още някой с по-евтини полети. Приятно пътуване! Относно тестовете е излишно да коментираме, всеки си преценява. Аз не обичам да ми вменяват такива задължения и ако мога си ги спестявам. Не искам да ми правят манипулации,  да плащам за това и понеже споменахте, да, и на детето не ми е приятно да му събират материал Stuck Out Tongue но с някои неща се налага да се примиря. А относно карантината - с хоум офис дори не се налага човек да си пуска отпуск.

# 112
Само че има професии, при които хоум офис е невъзможен.

# 113
  • I want it all and I want it now.
Искам да ви попитам за съвет/идея за пътуване с деца под 12 години за Коледа-Нова Година.
  Финландия в момента може да влезете с ваксини. За децата ще е интересно да посетят селота на дядо Коледа.

# 114
Страхотна идея, дори може да се види с повече късмет и северното сияние! Благодаря, ще проуча! Само през лятото съм пътувал натам Simple Smile За хоум офис е така разбира се, затова написах, че всеки си преценява според ситуацията.

# 115
Имам трансферен полет през Истанбул - трябва ли ми PCR експлицитно?
На крайната дестинация съм само с антигенен. 

Доколкото разбирам за трансфери поне не се иска да се попълва тяхната версия на PLF.

# 116
За трансфер не ти трябва нищо, само каквото се иска на дестинацията.

# 117
Някой скоро пътувал ли е до Будапеща? Какви са изискванията за влизане? Доколкото прочетох, има разлика за пътуващи с кола и тези със самолет, но не знам дали информацията е актуална към момента.

# 118
# 119
  • София
Здравейте!
Мислим да пътуваме до Германия. Не сме ваксинирани. Интересува ме в момента има ли задължителна карантина при пристигането ?
Достатъчно ли е само представянето на  отрицателен тест?

Общи условия

Активация на акаунт