Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 062
  • 797
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Малко врАта у пОле са тия текстове - какво ги интересува някои авиолиниите какво пише - ако имат изискване за тест преди пътуване, то той би бил за достъп до борда без никакво значение в собствената или в друга държава отиваш. Никой не ти забранява да се прибереш в държавата си - но няма да е с тази компания. На фона на целия хаос дето и да четеш нон стоп пак си в шах, тия текстове най-много да объркат още повече хората.

# 481
Щото българинът много мрънка и само си иска права, без да дава нищо, затова. Иначе са много малко местата дето може да се прибереш дори без тест.

Какво значи "дори без тест"? Хората работещи и живеещи в чужбина масово са с ваксини, просто защото се налага. Аз имам 3 игли, много български граждани в чужбина също. Така че изобщо не е "дори без тест". Ние, българите в чужбина, сме преизпълнили плана на българското здравно министерство с петилетка напред. Срамота да ни искат и тестове отгоре на това.

# 482
Значи, че почти навсякъде искат ваксина или тест, за да се прибереш в собствената си страна, а някъде като Япония дори така седиш в карантина.
Само България позволява да пътуваш без нищо, щото нали народа хем не иска да се ваксинира, хем беден, а тестовете скъпи, па и вредни били видиш ли ...
А за двойното хем ваксина, хем тест нищо не съм казал...

# 483
То зависи и от коя държава се прибираш, защото в някои без сертификат не можеш да се качиш на самолет.

# 484
То зависи и от коя държава се прибираш, защото в някои без сертификат не можеш да се качиш на самолет.
От Канада към този момент не може да се качиш на самолет, влак за вътрешен или международен полет без ваксина

# 485
  • Sofia

Може ли по- конкретно?
За момента, от това, което съм чела, стигам до извода, че изискванията са на приемащата държава, не на тази, от която тръгваш, нито на авиокомпанията.

# 486
  • Milano
Коригирам се, за международни полети може и с тест.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 11:09 от regina di cuori

# 487
при пристигане на българска територия човек имаше 24 часа време, за да си направи PCR тест и при отрицателен резултат, пращаше резултата на мейла на РЗИ или карантината падаше автоматично.
Зависи от коя държава.  Не от всяка държава ще те пуснат да се качиш в самолета, за да се върнеш в България. Иначе и аз предпочитам като кацна, да отида директно в Кандиларов, да ми бръкнат в носа и да се кача на метрото  и да се прибера. Ама ако не ми дадат да се кача на борда,  връщайки се от Европа?

# 488
  • Sofia
Ако вземеш напр. Италия, няма да те качат на самолета за където и да е без сертификат за ваксина/преболедуване, освен ако не си от изключенията.

В случай, че не съм гражданин на Италия и съм попаднала по неведоми пътища в страната без ваксина (сертификат), няма да ми позволят да излетя обратно за родината си?

Има ли я някъде тази информация? Сега ще потърся и аз, но ако знаеш повече, моля да пуснеш линк.

# 489
  • Milano
А не, права си. Има разяснение, че за международните полети е достатъчен и тест.

# 490
Аз друго се чудех снощи и говорихме вкъщи   
Ако PCR ти излезе положителен в чужда държава...примерно Италия...и нямаш пари за хотел да се карантинираш...какво точно се случва?
В затвора ли ще те вкарат...на самолет ли ще те натоварят и приберат в БГ? Изобщо какво ще се случи с теб? Или ще спиш то улици и гари?

# 491
  • BG-DE
Точно това се чудехме и ние с ММ снощи 😊

# 492
  • София
Ако това, ако онова ... Като си тръгнал по държави в пандемия, се предполага, че си предвидил този факт.
Резервни лични пари ( кеш + дебитна карта ), резервна кредитна карта, опция близък да изпрати с бърз превод. Така пътувам и извън пандемия, а какво остава сега.
Ако нямаш акъл да го предвидиш - патиш си от това. То е закономерно чак

# 493
А ако ти откраднат портфейла с документите? То ако съвсем никакви пари нямаш къде си тръгнал...
За това има и застраховки...

# 494
  • BG-DE
За съжаление има и хора, които не ги предвиждат и дори през ум не им минава, че може да се случи като щерката на една приятелка, която се оказа с положителен тест в Нидерландия.

Общи условия

Активация на акаунт