Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 070
  • 797
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ами ще си научат уроците по трудния начин. Не го казвам злобно и подигравателно - и аз някои уроци по труден начин научих. Но и в конкретния случай, по ягодите, елементарни разсъждения са нужни.

# 496
Ами не не си длъжен да предвиждаш всичко,  нито някой друг да ти праща пари 
И да ти ги пратят нали пак трябва да можеш да ги получиш ако не са по сметка 

Та аз питам точно за такива случаи  в които няма кой и как да ти прати пари.
И се озоваваш без пари за да пратиш за карантината в която се налага да останеш 
Убедена съм че никъде нямат разписан такъв протокол, а трябва 
Като ще има нов ред промяна и дрън, дрън...държавите трябва и за това да са помислили 
А очевидно не са

# 497
  • София
Не мога да се съглася, че държавата трябва да мисли за тръгнали в пандемия по света без пари, без карти, без застраховки и без дори един близък, който да изпрати. Просто не мога.

# 498
Аз друго се чудех снощи и говорихме вкъщи   
Ако PCR ти излезе положителен в чужда държава...примерно Италия...и нямаш пари за хотел да се карантинираш...какво точно се случва?
В затвора ли ще те вкарат...на самолет ли ще те натоварят и приберат в БГ? Изобщо какво ще се случи с теб? Или ще спиш то улици и гари?
Вече се предлагат застраховки за пътувания, вкл. ковид лечение - болничен престой, лечение...
За по-дълго пътуване аз лично бих си направила такава.

# 499
това личната отговорност вече не съществува ли? всеки си мисли, че държавата трябва да се грижи за него, а той да си прави каквото си иска?
Държавата е казала - "има пандемия, опасно е, не пътувайте". Който е толкова неóправен, би трябвало да се вслуша малко...

ПП за съвсем изпаднали, навсякъде има приюти за бездомни, предполагам, че ще ви уредят някак, дори с положителен тест

# 500
  • Milano
За Италия в декрета от 24.12.21.пише, че при положителен тест лицето трябва да се изолира за 10 дни, ако е необходимо в Ковид хотел НА СОБСТВЕНИ РАЗНОСКИ.
Важи за италиански граждани и за туристи.

Отбелязано е и в сайта на българското външно министерство. Пропуснали са "на собствени разноски".

Трябва да се имат предвид тези неща.
Един хотел може да се плати и от чужбина с карта.😉

# 501
Много навътре го взеха някой, все едно Вие ще плащате престоя на някого.
Въпросът беше хипотетичен.

# 502
  • Milano
Чета в пресата (казаха го и по новините), че "Брюксел" се готви да елиминира "картите със зоните" по отношение на движението в ЕС.

Тоест ще останат, но само информативно.
Да се премахнат тестовете за ваксинирани и карантините и влизането в дадена страна да става със сертификат (ваксина/преболедуване/тест).

В Италия ще се обсъжда валидността на сертификатите на хората с бустер да стане перманентна (а не 6м от 01.02, както бяха решили).
Също е вероятно да се премахне теста за влизане в страната за ваксинирани/преболедували.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 17:09 от regina di cuori

# 503
  • СОФИЯ
Не мога да се съглася, че държавата трябва да мисли за тръгнали в пандемия по света без пари, без карти, без застраховки и без дори един близък, който да изпрати. Просто не мога.
Държавата ни има дипломатически представителства в другите държави и те следва да окажат съдействие. Друг е въпросът дали се случва. И пандемията съвсем не е единственият риск и вероятност да се изпадне в непредвидена ситуация. Преди години с дъщеря ми ни обраха в центъра на Рим. Първото нещо което направих естествено беше да блокирам банковите си карти. Имах резервен кеш в хотела и мъжът ми веднага преведе пари по сметка на приятелка, която също пътуваше с детето си с нас. Ако бяхме сами обаче, как точно следваше да се случат нещата?
С бустер съм вече, но пак имам задължение за ПСР за да не стоя в карантина. Както беше писал някой назад в темата, следващото изискване да е и задължително преболедуване Simple Smile

# 504
  • София
Държавата ни има дипломатически представителства в другите държави и те следва да окажат съдействие. Друг е въпросът дали се случва. И пандемията съвсем не е единственият риск и вероятност да се изпадне в непредвидена ситуация. Преди години с дъщеря ми ни обраха в центъра на Рим. Първото нещо което направих естествено беше да блокирам банковите си карти. Имах резервен кеш в хотела и мъжът ми веднага преведе пари по сметка на приятелка, която също пътуваше с детето си с нас. Ако бяхме сами обаче, как точно следваше да се случат нещата?
С бустер съм вече, но пак имам задължение за ПСР за да не стоя в карантина. Както беше писал някой назад в темата, следващото изискване да е и задължително преболедуване Simple Smile

Излизаме от темата, но какво съдействие да окаже посолството? Да настанява наред по хотели в скъпи градове хора за сметка на държавата? Да им осигурява и меню за тези дни? Съвсем пък не съм съгласен.
Вашето е различен случай. Мен са ме обирали ( пари, лична карта и банкова карта ) в нощен влак и слизайки в Берлин разбирам това. Били сме разсеяни, непредпазливи, неразумни и аз и вие и сме имали последствия от това. Случва се, взели сме си поуките и повече ( поне на мен, надявам се и на вас ) не ми се случи.
Оправяш се! Аз имах хора там, които пристигаха същия ден, но със самолет, вие сте имали разумно пари настрана. Но съвсем не е същото като ситуацията, от която тръгна темата - в пандемия да си тръгнал без нищо, без хора, без застраховка и някой да ти е длъжен.

# 505
Застраховка дори и да имаш тя никъде и при никой застраховател не поема и покрива карантиниране. Четете си поне условията на застраховките.
Аз също винаги пътувам с такава, но в нея няма подобна клауза.

Пак казвам, въпросът беше напълно хипотетичен. А това, че може да се случи...ами може.

# 506
  • Milano
Спора е излишен. На сайта на самите посолства/консулства е отбелязано какво могат и не могат да направят за вас. Ето някои:

# 507
  • софия
Чета в пресата (казаха го и по новините), че Брюксел се готви да елиминира "картите със зоните" по отношение на движението в ЕС.

Тоест ще останат, но само информативно.
Да се премахнат тестовете за ваксинирани и карантините и влизането в дадена страна да става със сертификат (ваксина/преболедуване/тест).

В Италия ще се обсъжда валидността на сертификатите на хората с бустер да стане перманентна (а не 6м от 01.02, както бяха решили).
Също е вероятно да се премахне теста за влизане в страната за ваксинирани/преболедували.
Нямам търпение Белгия да премахне карантиниране 7  дни за пристигащи без сертификат( само с тест).

# 508
  • Milano
Под "Брюксел" се има предвид ЕС, не само за Белгия.
Май утре ще го обсъждат.

# 509
  • Варна
И Бо Джо се изказал днес на някакво мероприятие, че ще обсъждат премахването на тестовете за ваксинирани при пристигане във Великобритания. Чакаме официалното решение  .

Общи условия

Активация на акаунт