Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 082
  • 797
  •   1
Отговори
# 510
Не мога да се съглася, че държавата трябва да мисли за тръгнали в пандемия по света без пари, без карти, без застраховки и без дори един близък, който да изпрати. Просто не мога.
Държавата ни има дипломатически представителства в другите държави и те следва да окажат съдействие.

Трябва да имате реалистични очаквания какво правят дипл. представители.
Ако сте си загубили документите, ще ви издадат нови. Ако сте свършили парите, няма да ви платят сметката.
И няма да ви помогнат да заобикаляте правилата в съответната държава, тоест, ако трябва карантина - ще седите карантина, ако са ви хванали с наркотици няма да ви вадят от затвора.

# 511
  • СОФИЯ
Няма нужда от нравоучения и диалог по този въпрос. Вероятно имам не само теоретична представа от някои права и задължения.

Купих ваучери за намаления на ПСР на летището. Благодаря на потребителя, който пусна линка. В петък ще ползвам на Т2.

# 512
  • Варна
Секретарят по транспорта на Обединеното кралство Грант Шапс потвърди, че изискванията за тестове след пристигане ще бъдат премахнати за пътуване до Обединеното кралство от 4 часа сутринта на 11 февруари...
за ваксинирани.

Всичко, което напълно ваксинираните хора трябва да направят сега, е да потвърдят статуса си чрез формуляр за локация на пътници.

# 513
За съжаление има и хора, които не ги предвиждат и дори през ум не им минава, че може да се случи като щерката на една приятелка, която се оказа с положителен тест в Нидерландия.
Хич не е хипотетична тази възможност при Омикрон и десетки хиляди заразени на ден. Ние стигнахме Италия, сега се чудим как ще се върнем. Предполагам ще заложим на 72 часова карантина, предпочитам да си я карам в бг ако стане нещо.

# 514
В момента с тази заповед на министъра,за съжаление, самолетите за България са Ковид инкубатори. Вече три мои познати семейства се качват на самолета да се приберат вкъщи, знаейки,че са болни от Ковид.(ваксинирани).
Отмених едно пътуване до Бг преди 2 седмици ...сега в събота също трябваше да пътувам ,но пак ще се откажа.
Мое лично мнение е,че колкото и да е скъпо,качването на борда на самолет трябва да става само с ПСР до 48ч преди полета(за всички -независимо с ваксина или без).

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 10:35 от Stelyana Treneva 617298

# 515
В момента с тази заповед на министъра,за съжаление, самолетите за България са Ковид инкубатори. Вече три мои познати семейства се качват на самолета да се приберат вкъщи, знаейки,че са болни от Ковид.(ваксинирани).
Отмених едно пътуване до Бг преди 2 седмици ...сега в събота също трябваше да пътувам ,но пак ще се откажа.
Мое лично мнение е,че колкото и да е скъпо,качването на борда на самолет трябва да става само с ПСР до 48ч преди полета(за всички -независимо с ваксина или без).

Няма такова нещо. 60 евро няма да дам и ще летя беэ ПСР-тест. Ако министърката много държи, да ме прати на беэплатен эа мен тест. Пари от личния си джоб няма да иэвадя. С 3 игли съм.

# 516
  • софия
Нали заповедта е, че трябва и PCR, независимо дали си ваксиниран...или пак е променена.

# 517
  • Sofia
Никога авиокомпаниите не са изисквали пср, за да се качиш на борда на самолет. Изискванията са на държавата, в която каца самолетът.

# 518

Няма такова нещо. 60 евро няма да дам и ще летя беэ ПСР-тест. Ако министърката много държи, да ме прати на беэплатен эа мен тест. Пари от личния си джоб няма да иэвадя. С 3 игли съм.
Аз също съм с три,но не се чувствам сигурна на борда,като знам че има хора,които се качват болни. При нас теста струва 90-95 евро,но бих ги дала,ако знам че всички ще са с ПСР.
Нали заповедта е, че трябва и PCR, независимо дали си ваксиниран...или пак е променена.
Ако си ваксниран,може да не си правиш ПСР,а когато кацне в България можеш да си 10 дни в карантина или тест след 72 часа. Така мои ваксинирани познати се качват от Хамбург за Варна болни и след това 10нни са  си стояли вкъщи.
Никога авиокомпаниите не са изисквали пср, за да се качиш на борда на самолет. Изискванията са на държавата, в която каца самолетът.
Така е, за мое съжаление...

# 519
  • Mediterraneo
Дадох си стоте евро за тест преди да се кача на самолета, като стой, та гледай. Но черните сънародници на същия полет заявиха на санитарната проверка- нямам ваксина, нямам тест и пари нямам, кво правим... И аз съм за изискване за тест преди полета, ако така или иначе приемащата държава го изисква! Ама никой не ме пита.

Някой запознат и със сигурна информация- от Бг за Испания как се пътува?

# 520
  • Sofia
Норвегия вече е отменила карантината за неваксинирани пътници, четох преди 1 час официално.

# 521
  • СОФИЯ
...Някой запознат и със сигурна информация- от Бг за Испания как се пътува?
В петък летя за Испания, гледам сайта на МВнР. Влизаме в страната ваксинирани и бустерирани. Дори няма изискване за бустер, с какъвто сме пътуващите. За да се върна в родната БГ обаче ми трябва ПСР, 72 часа преди влизането=граничният контрол вероятно е за часа, след него са РЗИ. Ще направим ПСР. За мен обаче това не е само емоционален и финансов дразнител. Не успявам да открия логика. Аргументи за това изискване съвсем липсват.

# 522
  • Mediterraneo
Логика и аргументи спрях да търся. В Испания ще ми искат ли тест или само сертификат за ваксина, това питам.

# 523
Логика и аргументи спрях да търся. В Испания ще ми искат ли тест или само сертификат за ваксина, това питам.
За ваксинираните само сертификата плюс попълнения формуляр за локация от тук.
Преди месец летяхме до Валенсия, qr кодовете на формуляра ги чекираха с една джаджа, а сертификата гледаха на око. Simple Smile

# 524
  • СОФИЯ
Сканираха тези кодове и през септември в Малага и по мое мнение е ОК че го правят.
Връщах се вече с ПСР от Италия в началото на месеца, 09.01. Следващата неделя, 30.01, ще го направя и от Испания. Полетът обаче каца на обяд и имам намерение да си поиграя с нормативната уредба и прилагането й от служителите на РЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт