🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 7 (17.10 - 24.10) 🐄

• 51 193
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Сетих се кое не ми харесва в Кирил.
Това, което е единственото нещо, харесващо ми в Ивайло.
Кирил мълчи. Когато трябва да каже това, което мисли, пред публика, мълчи. После на 4 или 6 очи със съратници обаче мЕли, и нарежда всеки, който не му изнася. Докато Ивайло си казва "право куме, в очи", а това не се харесва на околните. По принцип. Друг е въпросът за начинът, по който го прави. Махленски и грозно. Но пък има попадения, особено това за Ралица. Joy И за Ваня беше добро.
Доволна съм от избора на Чавдар. Безразличен ми е, ще си спечели врагове и ще разбуни кошера, но пък Джери нямаше да го понеса. Много си е повярвало това човече, а скоро не виждам кой ще го свали на земята.
Сега ще се поизчистят мъжете малко. Според мен Чочи ще направи мъжки дуел.

# 121
Каква фурия е Ралица, моля ви се... Флегма!

# 122
Като казаха Червенокосата и очаквах да чуя "мръсница", ако ме разбирате...Joy

# 123
  • София
Днешният епизод много ми хареса. Видяхме повече от отношенията им, шеги и закачки.

# 124
Ивайло закова със силен анализ. За пръв път ми е симпатичен и съм на негова страна. Ако бях във фермата щях да му помогна да закопаем другарят Чавдар в някоя землянка. Другарят Чавдар е хитрец, интелигентност няма. Даже вече смятам, че и съчувствие няма при него, а само евтин популизъм. Не мога да повярвям, че гласуваха за другарски съд. Не е за вярване как сами с радост си гласуваха за ограниченията. Доносниците ще следят кой не си е измил чашата и ще докладват. Другарски съд! Леко ми се гади от ентусиазма на празните тикви. 
Чавдар уж не е там за прите, но много добре следи играта и кой може да му измъкне чека под носа. Не му вярвам и дума на този.
Изказването, че жените нямат място в корпоративния свят защото са глупави, изобщо не искам да коментирам.

''Искам да преспя с майка ви'' Laughing ако може на фанелка за дуел.

# 125
  • София
Много интересен епизод 🙂

Кой изяде стафидите? Чак на мен ми се приядоха стафиди, уф.

Чавдар какъв лисунгер е, не е истина. Умишлено водеше 'Викторината' до равенство (или да загуби, но не и да спечели там на място), за да си прокара неговите виждания как да управлява. Макар че това неговото не е управление за мен, а измиване на ръцете.
7 години Фермата и за първи път имаме такова управление. Ето нещо, което ще се запомни и ще остане за историята. 😮

И останалите колко са наивни милите, с охота сами си наденаха хомота! 😄
Чочо е роден за политик. Страхотно ги изманипулира всичките, с каква охота само вдигаха ръчички, ама драмите тепърва ще настанат и ще се усетят, но твърде късно.
Така е когато не се мисли... Фермата е умалено копие на държавата ни. Това е положението.

Ивайло има голяма червена точка за днес. Браво и на Кирил, че не се уплаши от Чочо и си гласува срещу него. Той не го харесва още от самото начало и не е тайна. Чавдар предполагам го знае или усеща.
Чавдар може да е начетен и с хубава народна професия (хлебар), но мисленето му е тотална отживелица. Всяко нещо с времето си.
Но живеем в демокрация, има мнение, отстоява си го. Другите като нямат богат речник и познания да му се опънат така ще е. Как пък една жена там не се защити след като ги направи за смях пред цяла България с лунния цикъл. Даже кимаха и се съгласяваха. Нямам думи.
Ето как обиждат начетените и интелигенти хора. Но обиждат всички жени, не само тези вътре във Фермата. И го прави директно и открито и никой отсреща не казва и копче. За Ралица съм убеден даже, че би живяла в патриархат. Не знаят как да му отвърнат на Чавдар, защото той е роден за оратор и толкова силно вярва в това което казва, че облъчва и останалите. А един прост Ивайло на кладата ще го хвърлят за далеч, далеч по-невинни подмятания.
Този епизод трябва да се прожектира за обучение на млади социолози и психолози. Има много какво да научат.

Почти съм сигурен за едната двойка ратаи: Ивайло и Краси. За другата обаче не съм сигурен. Стрелям с Коцето и Цвети все пак.

# 126
  • Другата България
Не всеки го може.
Факт.
Но ще раздвижи нещата, определено.

# 127
Ще ми бъде интересно, ако Чавдар им даде възможност сами да си изберат ратайските двойки, възможно ли е?

# 128
  • Sunshine state
Хареса ми избора на фермер, аз много не симпатизирам на Чавдар, противоречив ми е, хем ми харесва, хем не. Ивайло ще е на въпреки с всеки като досадна конска муха. С кеф ще му гледам сеира, ако стане той фермер да го видя. Щото това, че Чавдар прилага директна демокрация той го интерпретира като въже на врата, ама то там няма слагане на ред. Досадник е голям Ивайло. Прави се на интересен.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 04:12 от Pupitka

# 129
  • София
Ще ми бъде интересно, ако Чавдар им даде възможност сами да си изберат ратайските двойки, възможно ли е?

Категорично не.
Фермера е длъжен да избере ратаите. Има си някои порядки, които са вечни и нямат пипане. Предполагам вървят с  правата за формата.

# 130
Със всеки следващ сезон,все по уреден е животът на фемерите.Всичко си имат,алкохол,биричка на воля. Няма вече задачи,наставници,битки за храна.....Стана малко смесица между биг брадър и игри на волята.Няма да е лошо Иван и Андрей да направят пауза на формата и да си преразгледат концепцията.

# 131
Ах, какъв хитрец е Чавдар, ах, как ги хлъзна. Заложи им капан и те като едни мишчици си паднаха в него. Признавам му го, нищо че не го харесвам. И суверена това, суверена онова, тази дума така да ми е противна и за мен вече е придобила толкова негативна конотация, че използващият я автоматично ми опротивява.

Ивайло пък, въпреки че ме дразни, имаше много точни коментари.

# 132
И аз идвам да му го призная на Ивайло.. вчера коментарите му бяха точно на място. Малко по-остри, но супер точни.
За Чавдар какво да кажа.. много хитро изиграно, сега каквото и да стане ще си измие ръцете с "Аа, ама то вие така си го избрахте". Заради което пък се губи смисъла на Фермер на седмицата. Чавдар си е искал така да стане - гласовете на фермерите да определят кой да бъде,а не КУИЗА. От тук си мисля, че той знаеле повече отговори от колкото даде, но по всякакъв начин гледаше да изравни с Коцето.

# 133
В тази сутрин екипа е в къщата на Цоньо.Сърдечен и чист, с добри думи към съфермерите

# 134
Понеже този път нямаше изтървани кадри за ратаи и дуел, Иван и Андрей компенсираха с уж прогноза, че на Чавдар фермерството няма да е успешно. Ами едно е да си прогнозираме ние като зрители, а друго те да коментират неща, които вече са се случили и те ги знаят от първа ръка.

Общи условия

Активация на акаунт