🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 7 (17.10 - 24.10) 🐄

• 51 215
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 135
Понеже този път нямаше изтървани кадри за ратаи и дуел, Иван и Андрей компенсираха с уж прогноза, че на Чавдар фермерството няма да е успешно. Ами едно е да си прогнозираме ние като зрители, а друго те да коментират неща, които вече са се случили и те ги знаят от първа ръка.
Пускам в скрит текст, малко мои теории и малко спам.
Скрит текст:
Пак да кажа, ще има спам
Скрит текст:
Гледах, че от 1ви октомври се е върнал на работа в хлебопекарната Чавдар, т.е. е излезнал 1-2 седмици по-рано, т.е. много вероятно да не му е било успешно фермеството, да е ядосал някой и другата или по-другата седмица да си ходи.

# 136
Аз бих дала голяма червена точка на Чавдар за начина, по който докара пряката демокрация във фермата, ако нямах съмнения, че идеята не е негова. Много мазно съвпадна с объркания политически живот в нашата татковина, затова. Освен това играта и фермерския вот също така мазно бяха напаснати към плановете на бъдещия фермер. Получи се добре, защото имаше съспенс през цялото време, но съмненията ми пречат да изпитам възхищение към стратегията на Чочо и това е. Той изобщо ми е двояк образ - харесва ми в някои отношения, но има някаква неприятна самонадеяност у него и метален отблясък в погледа му, който е плашещ понякога. Интересна седмица ще е, въпреки че аз предпочитах Коцето да стане фермер, защото евентуалното му управление ми се струваше по-непредсказуемо от това на Чавдар. Забелязах, че гласа на Стефан не беше за Коце, но не запомних дали и други от крилото на Мартина гласуваха за единака. Мисля, че и Теди даде глас за него.

# 137
Случайно или не, и тук имат казус КОЙ?
  Според мен Георги е отворил стафидите.На няколко пъти го даваха как мига като " плъх у брАшно".Обаче Живето как веднага влезе в тона на Виктор.Нямаше нужда от излишни оправдания и пелтечения-просто му влезе в шегата и толкоз.
    Аз, като зрител -сеирджия, съм доволна от развититето на фермерството.Сега ще видим на живо "Те ти булка СПасов ден!"  Чавдар зорлем да се направи на интересен , ще си навлече гняв,според мен.
   Не разбирам защо така охотно си гласуваха ограничения, а жените колко са ларж - Оооо,ма не ,не се обиждаме,никак даже.Еми заслужават си това,което ще им се случи.И това с другарският съд- моля?!Прав е Ивайло относно превъзпитанието.
   Той ми хареса в този епизод, макар че не е моят човек.
   Прогнозирам едната двойка за ратайство - Ивайло и Ваня.

# 138
За Ивайло съм сигурна, но няма да е Ваня според мен. Тя много го подкрепя, а той пък се дразни на групата на Мартина. Според мен ще пусне Живка да си избира втори дуелист или просто да дразни и плаши другите жени.
Гледах промото, ще има приятна изненада, но няма да издавам за тези, които няма да го гледат 🙂

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:41 от Mama xxl

# 139
  • София
Нали се бори за справелдливост- последните, които мисля, че ще предложи за ратаи са Живка и Ваня. Време е за някой нов.

# 140
  • Sofia
Теодора как се беше омазала с черна боя до средата на челото. Joy
Много сполучливо са и направени корекциите на  устните и носа.

# 141
Хораа научете се - AdBlock е решение на всички проблеми с тези реклами поне на компютър/лаптоп. Grinning
Аз го гледам от сайта на Войо, там няма реклами изобщо. А тези на БТВ Плюс ... си ги свалям от Модзила с DownloadHelper, ако искам да си ги имам на файлове, на РС

# 142
  • Варна
Естествено съм наопаки, харесва ми Чавдар как ги хлъзна и патенцата му се вързаха, браво. Ваня такива глупости дрънка, направо се чудя как има хора, дето й се връзват.

# 143
Епизодът вчера беше интересен, да. Препратките към политическата обстановка ми се сториха малко самоцелни, а Чавдар и Ивайло влязоха във филма. Смятам, че Чадвар можеше да е успешен фермер, ако не беше прокарана тая линия. Но сега седмицата ми се струва обречена. Ивайло не го харесвам, защото е прост. Дори и да има понякога правилна според мен позиция, начинът, по който я отстоява, ми е неприятен.
Живка продължава да е моят фаворит. Има чувство за хумор, умна жена е и мисля, че ще е фактор и на арената.
Любо и Теодора май са ми най-неприятни. А сценките между Виктор и Цвети ме карат да се чувствам неудобно само като гледам. От една страна - има някаква нескопосаност и някакъв фалш в това, което виждам. От друга страна - ако наистина има някакво усещане помежду им, много ми е неприятно то да е демонстрирано така по телевизията. Това са много интимни отношения и моменти и аз не искам да ги гледам!! Цялото ми същество се смущава от навлизането в личния свят на някого толкова. Та, заради това си мисля, че е малко пресилено тяхното. Не мога да си представя зрели хора да не могат да се контролират и да не осъзнават, че средата там е изкуствена.

От мъжете засега само Пламен остава някаква надежда за хубаво представяне, а то вероятно е от това, че не е бил център на внимание досега. От чисто стратегическа гледна точка, отчитам това като плюс за него.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 11:09 от Mysterious_Former

# 144
Да попитам, от дуел до дуел минават 7 дни или по- малко?
Колкото до снощния епизод, Чавдар започна да се разкрива,  тепърва ще видим цялата картина.  Не вярвам, че ще го кажа, но ми е по-неприятен от Шопски. Човек с комунистически възгледи да ми пробутва пряка демокрация,  айде няма нужда!

# 145
Ох, чета ви от много време и най-накрая реших и аз да се включа. Регистрирах се специално, такава зарибявка е тази тема. Smile

Хем го разбирам Чавдар защо ги пързулна така, хем нещо не мога да го харесам този човек. Твърде много патос показва, чак подозрително много. Хареса ми мнението на Ивайло - доста двузначни "закони" приеха и не ги виждам как ще ги спазват. Изобщо Ивайло ми е много странен образ - на моменти много ме дразни, а в същото време понякога има доста добри попадения. На дуела в петък/събота беше просто ужасно отвратителен, а вчера май  само той имаше смелостта да каже, че не е съгласен с новия режим "право куме в очи".

Любовната нишка ми е ужасно скучна и неловка.. В началото си мислих, че Цвети си е харесала Виктор, сякаш имаше блясък и в нейните очи, но вече се е пуснала по течението и няма нещо по-силно от нейна страна. Тя си е правила носа, нали?

# 146
За Ивайло съм сигурна, но няма да е Ваня според мен. Тя много го подкрепя, а той пък се дразни на групата на Мартина. Според мен ще пусне Живка да си избира втори дуелист или просто да дразни и плаши другите жени.
Гледах промото, ще има приятна изненада, но няма да издавам за тези, които няма да го гледат 🙂

Изненадата наистина е много приятна. Изгледах го и ми стана много мило. Истинската ферма.

# 147
Според мен Чавдар е изключително добър стратег и смятам че няма никаква злоба в погледа му която аз да съм забелязала и отчела. Напротив изказванията му са точни и ми харесва че не се притеснява да сподели мнение което не е общо прието,такова което може да бъде осъдено...От друга страна по повод равенството и еманципацията за която се говори за жалост до голяма степен е прав.Смятам че еманципацията при някой жени (по скоро от големите градове) е изключение но не и правило... Да жените работят но в много от случаите е за много по ниска заплата...а парите имат значение... Относно това че на жената мястото й е в къщата.. до някъде пак е прав... защото жената създава дома... Защото жената дава живот и това не е принизяване а даденост... едно малко дете има нужда от майка си и то повече от година... Евентуално второто такова отново затваря жената... За еманципацията съм но в никакъв случай не до крайност, защото мъжете и жените не са равни и не трябва да са равни в противен случай еднополовите бракове биха били напълно приемливи..от тази гледна точка симпатизирам на Чавдар а относно подхода му.. хитър е и много умен тъй като тази банда там има нужда от наказания за нелепостите който се правят.

# 148
Аз забравих, че Чавдар беше този, който хвалеше комунизма. Всичко си напасва. Изобщо не харесвам Иван и Андрей, но с Чавдар са успели да покрият избора на толкова много български мъже, което аз лично считам за успех. Като цяло човек, който иска много да блесне, но знае, че това би станало само в среда, която ограничава шансовете на "конкуренцията" - мъжеландия, комунизъм etc.

В тази връзка бих казала, че и Виктор, колкото и да дразни с целия романс, пак е точен представител на много хора около неговите години. Възвишени приказки за морал, ценности, запазване на българското, но той самият е 30-годишен мъж, излизащ с тийнейджърка, което само по себе си е малко озадачаващо, но и на всичкото отгоре му отне една седмица, за да почне да точи лиги по първата сносна мадама във Фермата, която му обърна внимание. Това в крайна сметка са си по-лични неща, но нещото, което ме разсмя най-много е големите му слова за България, а всъщност неговата голяма българщина единствено се е изявила досега, когато се напиха след на Коце първата победа, той хвана знамето, почна да го вее и приключи с "Да живее България" Grinning

# 149
Според мен Чавдар е изключително добър стратег и смятам че няма никаква злоба в погледа му която аз да съм забелязала и отчела. Напротив изказванията му са точни и ми харесва че не се притеснява да сподели мнение което не е общо прието,такова което може да бъде осъдено...От друга страна по повод равенството и еманципацията за която се говори за жалост до голяма степен е прав.Смятам че еманципацията при някой жени (по скоро от големите градове) е изключение но не и правило... Да жените работят но в много от случаите е за много по ниска заплата...а парите имат значение... Относно това че на жената мястото й е в къщата.. до някъде пак е прав... защото жената създава дома... Защото жената дава живот и това не е принизяване а даденост... едно малко дете има нужда от майка си и то повече от година... Евентуално второто такова отново затваря жената... За еманципацията съм но в никакъв случай не до крайност, защото мъжете и жените не са равни и не трябва да са равни в противен случай еднополовите бракове биха били напълно приемливи..от тази гледна точка симпатизирам на Чавдар а относно подхода му.. хитър е и много умен тъй като тази банда там има нужда от наказания за нелепостите който се правят.

Донякъде мога да се съглася, че от биологична гледна точка, да, жените и мъжете не са равни и не бива да бъдат. Имаме различни функции и възможности. Но все пак ние не живеем в една чисто биологична обстановка. Георги вчера също каза - гледайте животните, те ни учат. Факт, те са пример за природните закони, ама човешките същества като че ли живеем в малко по-друг свят. Ако е нямало борба за равенство между половете ( което не смятам, че е постигнато, особено в България), жените нямаше да имаме право да гласуваме на избори, да се образоваме, да караме кола дори. А при разравяне в историята, човек може да се шокира колко скоро всъщност тези права са ни били дадени. Ние сега го приемаме за даденост, но в България жените получават право на глас преди има-няма 70 години. В историята това е все едно вчера. Реално е много крехко всичко, но ние сме го приели за даденост. А то е много.

Че в днешно време жените в Саудитска Арабия все още нямат елементарни права, на които ние в Европа се радваме. Там имаше един робот хуманоид, София, който на практика имаше повече права от жените. Ами това не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт