Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 992
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • в сърцата на децата <3
Азара, според мен (без да съм лекар, много дебело го подчертавам!) АИП е далеч-далеч по-сигурен метод. Аз правих елиминации по метода на д-р Уил Коул, описан е в книгата "Спектърът на възпалението". Мога да кажа няколко неща: прекратих на седмица 5 от 8, защото дългосрочно спиране на яйца ми влияе много, ама МНОГО зле. Събудих се адски отпаднала, с дълбоки черни кръгове - започнах захранване. Въпреки, че не го направих съвсем по протокол, хванах някои от непоносимостите си. За съжаление основния проблем все пак се оказва, че е на база стрес и няма вариант за лечение с храна.
Може да пробваш, има и тест в началото на книгата, който определя коя версия на елиминацията да се направи.

# 136
Даааа...то има и по-скъп...300 лв
Прави сте......ще карам отзад- напред Simple Smile Все бързам ...да не казвам като какво:))))

# 137
  • в сърцата на децата <3
А ти нещо конкретно ли търсиш? Т.е. проблем с храна ли имаш или просто искаш да си сигурна, че нямаш такава?

# 138
  • Paris, France
jerami, забелязах, че след прием на вит Д кожата ми се изсушава. Получих екзема и като обясних кога се появява и в какво се изразява, докторката ме попита как и дали виждам на тъмно. Казах, че никак и ме прати да изследвам вит А и още 2-3 неща, които не ги помня какви са, защото бяха в норма. Така разбрах, че съм в дефицит. Останалото го изследвам веднъж годишно, да.

Азара, някои хора не понасят сурови зеленчуци. Щом нещо го предпочиташ готвено и ти действа по-добре, яж си го готвено!

Като дете са ме изследвали за алергии. Преди диетата почвах да кихам и да ми се зачервява очите през пролетта. Също направих алергия към гел-лак. След отслабването алергиите ми изчезнаха, и двете. По-миналата година леко се появи пак алергията пролетта. Пих витамин Ц, йод и изчезна. Не виждам смисъл да се тествам.

Махни млечните, виж какво ще стане и после ги въведох пак. Не понасям кашкавал и подобни и ай хапна в повече ми се появяват пъпки, като акне по дланите. От кисело мляко, извара, такова нещо не получавам. Внимавам със сирената и така. Прясно мляко не обичам и не пия, останалото си го ям.

dolce miele, рибофлавинът, витамин В2 оцветява урината в ярко жълто. И при мене става така. Червеното цвекло я оцветява в червено, а след къносване на косата става ярко зелена. Как се постигат други тонове не знам 🥳.

# 139
Невена, да, и аз знам, че основният виновник за жълтото е рибофлавинът 😁 Веднага разбрах от коя храна е, защото друго не бях яла преди това през деня. 🙂

# 140
Прави сте......ще карам отзад- напред Simple Smile Все бързам ...да не казвам като какво:))))

Не ми се дават честно казано толкова пари за това нещо.
Един познат все като се видим ме кара да си правя, ама не ща. Последния път му казах да ми даде 200-300 като иска да си направя. Млъкна Grinning

Сноу, като попрочетох за АИП лошо ми стана.
Яйца да махна, сирене, да съм търсила истинско месо.
Че и кафе също.
Не мерси.
Че аз основно яйца ям, месо по-рядко.
Не мога всеки ден да ям месо.
Иначе в кварталния месарски е по-качествена каймата и пилешкото, ама ще ми излезе солено да ям толкова месо. Че и риба и другите му там морски неща.

# 141
  • в сърцата на децата <3
Оооо, Елора, много евтино даже излиза 😂 На третия ден предпочитах да стоя гладна пред това да ям месо само със сол (максимум и черен пипер). Преживях петте седмици на краставици, грозде и ябълки. Моята ИР категорично НЕ хареса това.

# 142
Елора, че за какво ти е АИП протокол? Имаш съмнения за непоносимости ли?

Че какво му е на месото със сол и черен пипер? Става страхотно свинско задушено до разпад почти. SmileSmiley

# 143
  • София
В АИП не може черен пипер. Месо и зеленчуци, много малко плодове. Без яйца, млечни, ядки, зърнени, бобови, семена, картофи, патладжан, домати, пипер.

# 144
Ех, добре че не ми трябва. Иначе, най-сигурния прокотол е да се мине само на телешко със сол - никакви зеленчуци, никакви подправки. Протокол Макейла и Джордан Питърсън.

# 145
  • в сърцата на децата <3
В АИП не може черен пипер. Месо и зеленчуци, много малко плодове. Без яйца, млечни, ядки, зърнени, бобови, семена, картофи, патладжан, домати, пипер.
В посоченият от мен вариант (по метода на д-р Коул) може черен пипер. Дори има доста примерни рецепти в книгата, като и в напитките има черен пипер. Много голяма част от зеленчуците са ограничени, от плодовете също, но цитираните от мен не са със сигурност. Даже ябълков сок се ползва за някои рецепти като добавка.

# 146

Здравейте...някой правил ли си е тест за хранителна нетолерантност? Умувам дали да пускам....най- вече заради млечните...чета на много места че не са ок, а ще ми бъде зор и тях да  ги спра напълно🙄....чакам си днешния час при ендото да видя какво ще покаже видеозона за ЩЖ..дали ще пускам липсващите т3 и ТАТ(пуснал ми е само тсх, т4 и МАТ...  че покрай тях да си измисля още🤑

Виж си биохимията, кр. захар и естествено гликирания хемоглобин. За ЩЗ е важно да се следят чернодробните проби, холестерол и триглицериди и креатинин. Виж си и вит. Д.

# 147

Не ми се дават честно казано толкова пари за това нещо.
Един познат все като се видим ме кара да си правя, ама не ща. Последния път му казах да ми даде 200-300 като иска да си направя. Млъкна Grinning

Сноу, като попрочетох за АИП лошо ми стана.
Яйца да махна, сирене, да съм търсила истинско месо.
Че и кафе също.
Не мерси.
Че аз основно яйца ям, месо по-рядко.
Не мога всеки ден да ям месо.
Иначе в кварталния месарски е по-качествена каймата и пилешкото, ама ще ми излезе солено да ям толкова месо. Че и риба и другите му там морски неща.

И на мен не ми се дават....ама имам една позната и тя така...все ми вика направи си го.....Иначе нямам никакви оплаквания......жестоко се охарчих покрай изследвания, добавки и супер храни:)))

Аз тъкмо се връщам от прегледа за ЩЖ....гледа ме доктора на видеозон.....отсече че всичко изглежда нормално...най-вероятно има лабораторна грешка при антителата....демек нямам Хашимото....Simple Smile))) Този път го убих с въпроси хахахха, бях си ги записала на лист-че да не забравя нещо....Много ми допада мисленето му определено......Много съм  Хепи....продължаваме напред:)

Лахезис...пусках си доста неща миналата седмица.....за гликиран хемоглобин е много рано....да минат 3 месеца и тогава.

# 148
Дай по-подробно де. Какво го пита, той какво отговори?

# 149
Елора, че за какво ти е АИП протокол? Имаш съмнения за непоносимости ли?

Че какво му е на месото със сол и черен пипер? Става страхотно свинско задушено до разпад почти. SmileSmiley

Не мисля.
Преди се съмнявах, но си знам проблема - цигарите.
И друг път съм питала за аип от любопитство, ама не е моето.

Преди няколко дни спретнах супа топчета. С много месо. Ометоха я. Сложих броколи, карфиол, доста чушки, червени и зелени, тиквички също. Никакво брашно. Много леко запържих лука със зехтина.
Застройката си беше богата. Да, не беше гъсто като стандартна супа топчета, но беше уникална на вкус. Въпреки всичко се поразмрънкаха вкъщи, че била рядка. Ама им се скарах. Тук брашно не се ползва и това е. Точка. Ама не може ли  поне малко картофче, ми викат. Не може.
Иначе ми купиха кайма почти кило. Пак ще правя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт