Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 991
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм си правила вега тест и ми излезна непонпсимост към всички неща, които обичам. Изобщо не го взех под внимание Joy защото хич не ми харесаха резултатите.

# 151
Няма никакви доказателства, че тези тестове са достоверни, така че аз не бих харчила пари за подобни. На детето беше безплатен, ама общо взето, не ми свърши никаква работа, той не ядеше и без това нещата от теста, нямаше и контакти с котки и кучета или пък коне.

# 152
  • в сърцата на децата <3
Елора, аз им слагам по малко картоф в супата, ама тва е. Лук, морков, и повечко топчета. И без друго супи с брашно не ядем, ориз в супа мразя от дън душа, така че и "оригиналната" не ми е съвсем оригинална 😂 разликата е, че за режима не слагам фиде. И си я ядем бистра. Абе кашести супи не ям, в този ред на мисли - крем супи също. Картофената винаги ми е имала вкус на рядко картофено пюре... Каквото си е, всъщност 😆 Пък броколи, тиквички и пр пасирано на супа - бля. Виж ако са печенки със сметанка и синьо сиренце - 😍😍😍

# 153
Аз съм си правила вега тест и ми излезна непонпсимост към всички неща, които обичам. Изобщо не го взех под внимание Joy защото хич не ми харесаха резултатите.
Joy
Към какво ти показа непоносимост?

Сноу, старото ми аз обожаваше доматена супа с ориз. Страхотни ги правех. То и често това ядяхме. Манджи с ориз или картофи. Или картофи на фурна. Разбира се всичко със сурови салати.
Месото ни беше 2-3 в месеца. Яйца също.
Абе полувеганска работа Grinning

# 154
Скрит текст:
Даааа...то има и по-скъп...300 лв
Прави сте......ще карам отзад- напред Simple Smile Все бързам ...да не казвам като какво:))))

Не ми се дават честно казано толкова пари за това нещо.
Един познат все като се видим ме кара да си правя, ама не ща. Последния път му казах да ми даде 200-300 като иска да си направя. Млъкна Grinning

Сноу, като попрочетох за АИП лошо ми стана.
Яйца да махна, сирене, да съм търсила истинско месо.
Че и кафе също.
Не мерси.
Че аз основно яйца ям, месо по-рядко.
Не мога всеки ден да ям месо.
Иначе в кварталния месарски е по-качествена каймата и пилешкото, ама ще ми излезе солено да ям толкова месо. Че и риба и другите му там морски неща.

И на мен не ми се дават....ама имам една позната и тя така...все ми вика направи си го.....Иначе нямам никакви оплаквания......жестоко се охарчих покрай изследвания, добавки и супер храни:)))

Аз тъкмо се връщам от прегледа за ЩЖ....гледа ме доктора на видеозон.....отсече че всичко изглежда нормално...най-вероятно има лабораторна грешка при антителата....демек нямам Хашимото....Simple Smile))) Този път го убих с въпроси хахахха, бях си ги записала на лист-че да не забравя нещо....Много ми допада мисленето му определено......Много съм  Хепи....продължаваме напред:)

Лахезис...пусках си доста неща миналата седмица.....за гликиран хемоглобин е много рано....да минат 3 месеца и тогава.

Кой е този доктор? Търся си в момента ендо..Благодаря.

# 155
Вчера си купих малка бутилка кефир.
Честно казано допадна ми този път.
Не знам защо миналия път не ми хареса хич. Ама това беше преди 2-3 години.
Вкуса се променя. А жената в млечния каза, че има гъба кефир. Замислям си да си взема.

# 156
Joy

Сноу, старото ми аз обожаваше доматена супа с ориз. Страхотни ги правех. То и често това ядяхме. Манджи с ориз или картофи. Или картофи на фурна. Разбира се всичко със сурови салати.

Към пилешко, телешко и свинско. Еми какво да ям извинявай, не моа карам само на стриди я Joy

# 157
Да не е бил вЕге тест Satisfied

# 158
jerami, забелязах, че след прием на вит Д кожата ми се изсушава. Получих екзема и като обясних кога се появява и в какво се изразява, докторката ме попита как и дали виждам на тъмно. Казах, че никак и ме прати да изследвам вит А и още 2-3 неща, които не ги помня какви са, защото бяха в норма. Така разбрах, че съм в дефицит. Останалото го изследвам веднъж годишно, да.
Невена, а имаш ли информация дали има някаква връзка между приема на вит.Д и дефицита на вит.А? Аз също забелязвам изсушаване на кожата при прием на вит.Д и търся причината. Благодаря предварително!

# 159
Скрит текст:
Joy

[/spoiler]
Към пилешко, телешко и свинско. Еми какво да ям извинявай, не моа карам само на стриди я Joy

Съмнявам се в тия тестове.
Към месата има най-малко алергични реакции.
То какво остава? Да караш на яйца и сирене. И сирене не е вариант да се яде всеки ден.
То в един момент може и алергична реакция да се получи само от едно ядене.
Моя милост след тримесечна употреба на 2 лимона получи алергия Grinning

Интересно е това за в. Д. Това може би обяснява защо чат пат ми изсъхва.
Вигантола не го взимам ежедневно.

# 160
Скрит текст:
jerami, забелязах, че след прием на вит Д кожата ми се изсушава. Получих екзема и като обясних кога се появява и в какво се изразява, докторката ме попита как и дали виждам на тъмно. Казах, че никак и ме прати да изследвам вит А и още 2-3 неща, които не ги помня какви са, защото бяха в норма. Така разбрах, че съм в дефицит. Останалото го изследвам веднъж годишно, да.

Азара, някои хора не понасят сурови зеленчуци. Щом нещо го предпочиташ готвено и ти действа по-добре, яж си го готвено!

Като дете са ме изследвали за алергии. Преди диетата почвах да кихам и да ми се зачервява очите през пролетта. Също направих алергия към гел-лак. След отслабването алергиите ми изчезнаха, и двете. По-миналата година леко се появи пак алергията пролетта. Пих витамин Ц, йод и изчезна. Не виждам смисъл да се тествам.

Махни млечните, виж какво ще стане и после ги въведох пак. Не понасям кашкавал и подобни и ай хапна в повече ми се появяват пъпки, като акне по дланите. От кисело мляко, извара, такова нещо не получавам. Внимавам със сирената и така. Прясно мляко не обичам и не пия, останалото си го ям.

dolce miele, рибофлавинът, витамин В2 оцветява урината в ярко жълто. И при мене става така. Червеното цвекло я оцветява в червено, а след къносване на косата става ярко зелена. Как се постигат други тонове не знам 🥳.
Аз знам, ама не е хич за в нашата тема... Сядаш и цяла вечер се черпиш с хубав Мавруд, на другия ден като станеш и гледаш - синьо! Joy

Елора, купен кефир ми беше един такъв никакъв, ама да кажем че съм пробвала от Лидл и не помня друг какъв. Като блудкав айрян ми беше, то поне сол да имаше. Вкъщи си го правя, то иска само да залееш гъбата с прясно мляко и я зарязваш, щом и мен не ме мързи значи нищо не е. Моята пак е станала много и ми е жал да изхвърля от нея, обаче нямам вече на кого да раздавам... По-вкусен ми е домашният, а и по-полезен го водят с още една ферментация в хладилника след като е отцеден от гъбата, в купения знам ли ги колко живи бактерии има останали, че да трае.

# 161
  • в сърцата на децата <3
natka, нивгаш не съм постигала синьо 😂😂😂 А кефир мене лично явно ме мързи да гледам. Кисело мляко правя, но пак е мързелива работа - купувам 10 литра мляко (докато има овче е 7 овче и 3 краве), варя, квася и прибирам в хладилника. Ако всичко е направено както трябва, си трае с месеци без проблем. Но бурканите и капачките ги стерилизирам преди да налея млякото, иначе може да развие плесен. Не, че не може да се изгребе горния пласт, но все пак... За експеримента имах в хладилника буркан мляко на 5 години. Е, съпружието преди седмица го изял "по грешка" (с големи букви пише "МОСТРА! НЕ ЯЖ!!!) 🤣🤣🤣 Каза, че било много хубаво, като заквасена сметана, само с лека кисела жилка. И в този ред на мисли през няколко дни да цедя, мия и пресипвам гъби... Иначе съм съгласна за полезното му действие, но очевидно мързела е по-силен 😁

# 162
Сноу, искаш да кажеш, че си направила домашно мляко и е оцеляло 5 години? В шок съм  Shocked   

natka, ще взема тия дни от жената кефир. Но как го правиш? Моля те обясни.
В буркан ли? Колко време го киснеш? В хладилника или отвън?
А като не правиш кефир как съхраняваш гъбата? В мляко или вода?
А ако порасне много тая гъба режеш и хвърляш ли половината?
Ако примерно 5 дни не пия от буркан, ще става ли пак за пиене.
И защо цедиш? Не изваждаш ли само гъбата?

# 163
  • Paris, France
Киселото мляко издържа с десетилетия. Тюркските племена са го смесвали със сол и изсушавали за дните без мляко. Ето турска рецепта за сушени кисело мляко със сол. Запазва се дълго и без хладилник.

https://www.google.com/amp/s/turkishstylecooking.com/kes-dried-yogurt-recipe.html

# 164
А сега и сухо кисело мляко Joy
Убихте ме.
Прилича на кашквала малко. И как се ползва това сухо мляко. Кисне се във вода или се яде така?

Общи условия

Активация на акаунт