Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 973
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
А на български това какво значи 😂
Да не пиеш лекарства, които ти тушират киселините, ако имаш такива, а да намериш причината. Simple Smile
Тя обикновено не е прекалено много стомашни киселини, а недобре работещ сфинктер, който затваря връзката между хранопровода и стомаха. Често причината е недостатъчно количество или не достатъчно ниско рН.

# 256
Ако са поне 16 часа, тогава го броя за фаст аз. Иначе си е просто "неядене" 12 часа, 14 часа, 15 часа...🙂
Миоки, колкото и да обичаш нещо, втръсва, ако само него ядеш за няколко дни- без добавки. Проблемът е, че при яйчения фаст аз лично спирам да чувствам какъвто и да е глад (яйца+ мазнина), съответно го няма изразеното чувство за глад и в един момент може да има втръсване и да не ти се яде. Виж, яйца с поне малко маслини, или сирене/кашкавал, или малко зеленчук, дори заквасена сметана, е съвсем различно. 🙂
Струваше си да отбележа новото име на темата, снощи като погледнах първия път, не беше сменено. После забелязах, че вече е. 😃 Надявам се така да няма излишни обърквания и спорове (тайно се надявам и в другата тема да има някакво раздвижване, все пак, разбирам, че за някои хора нито ВМ-НВХ, нито кето, нито дори само нвх е приемливо- поради една или друга причина).
Миоки, благодаря за превода. 😅 Мисля, че и по друг начин се наричаха лекарствата против киселини...🤔

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 17:34 от dolce miele

# 257
"Инхибиторите на протонната помпа (кратко: PPI; = инхибитори на протонната помпа) са много ефективни лекарства за лечение на симптоми на стомашна киселина, като киселини, езофагит или стомашни язви." - случайно на посоки от нета

Иначе аз такива монофастове не съм правила. Ако ще фаствам, няма да ям нищо. Тва яйчени ненам си кви за мен не е фаст, а моно диета. Simple Smile

# 258
Долче, 8-9 може. Но ако не е през нощта. Преди 2 седмици правих такъв. Закусих си. Една зелена круша, кафета 2 броя и 2 бразилски ореха. Не обядвах, но вечерях към 18. И сутринта си личеше. Но ако вечерям в 18, на сутринта няма този ефект.
А ако се изпусне вечерята е най-добре. Още по-добре цял ден, тоест 24 часа, ама не ща.

# 259
Миоки, яйчен фаст си е за мен.😁 Като ефект максимално се доближава до фастовете, но без глад.
Елора, за някои хора действа добре 16 часа фаст, примерно ядене между 12-20ч. Пак си се събират часове сутрин и вечер+ нощните. При повечето с ИР обаче са по-ефективни по-дългите фастове (18 ч и нагоре). Ако не ям през деня, а само вечерям или ям късно следобед+ часовете от предната вечер, то пак си става фаст от монимум 18 ч.

# 260
Кой както му е удобно. Важен е ефект. Ако съм смъкнала кило и половина на другия ден - значи съм уцелила Grinning

# 261
Здравейте на всички, трябва да си купя вит. В12, но гледам на състава пише захароза и глюкоза... Какъв В12 да търся, може ли да ми помогнете..

# 262
Леле, каква марка си гледала с глюкоза?
Формата на правилния В 12 е Метилкобаламин.

# 263
Здравейте на всички, трябва да си купя вит. В12, но гледам на състава пише захароза и глюкоза... Какъв В12 да търся, може ли да ми помогнете..
Има един за името на който не мога да се сетя, но май беше лиофилизиран...А иначе има и на Better You под формата на спрей (не се усвоява чрез стомашно-чревния тракт, та е добър вариант при нарушено усвояване). Метилкобаламин е добрата форма, а май и аденозилкобаламин (може и да бъркам за този).

# 264
  • София
Аз ям в 12 и в 18 часа, може би се събира някакъв фаст, не знам. Много се чудех, защото съм срещала всякакви статии за и против честото хранене или за и против големите паузи. Така ми се получи при мен, мисля, че е окей, но не съм мерила още инсулин и захар след като съм започнала, та не знам, надявам се.
Добре ми е сутрин да не мисля какво да ям, защото в другия живот закуската ми беше най-любимото ядене от деня, с неща, които вече не мога да ям.

# 265
Бърди, 17-18 часа фаст си е за мен това. 🙂

# 266
Не помня вече, къде пусках информация относно киселини/рефлукс.
Противно на всички очаквания, причината е не твърде много киселина в стомаха , а точно обратното :алкална среда.
Знам, звучи малоумно, но ябълков оцет и фаст без вечеря ме отърваха от дългогодишни стомашни киселинно/рефлуксни проблеми. За информация :рефлукс се усеща понякога като безпричинна кашлица ,особено нощно време.
Потърсете информация и четете.
И аз не съм съгласна с Невена за някои неща и по конкретно за кетозата.
По мои знания има 3 начина за постигане на кетоза:
-кетогенно хранене, което означава 70-75% мазнини и останалото е протеин т.е. протеин и зелении не отговарят на това изискване.
-гладуване (гладуване на вода, не сиропи и плодове)
-със спорт , но това не ми е известно как става.
За другите начини за борба с ИР е говорено/писано предостатъчно.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 18:22 от tania6

# 267
Таня, ако правиш връзка с написаното по-горе от мен за яйчен фаст+ малко маслини или зеленчук- при яйчен фаст така или иначе мазнини има, т. е. не се получава само протеин+ зеленчук. Е, стига да не се ядат легени със зеленчук, а само съвсем малко, колкото да не са само яйца. Иначе съм съгласна, че протеин+ зеленчук (без мазнините) не е кетогенно хранене. За ябълковия оцет също съм съгласна, проблемите с киселините обикновено са от твърде малко киселини в стомаха. А на режим само с оцет "лекувам" разстройство (класическата рецепта е оцет с брашно, но няма начин да си го причиня, бляк, по-добре да изям препечена филия😆).

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:22 от dolce miele

# 268
След първата седмица на режим, получих зверски киселини. Преди ми се е случвало, но рядко и се оправях с лъжичка сода. Тогава си мислех, че прекалено много киселина имам и търсих инфо в нета дали може да има връзка с режима. Там попаднах на това, че се случва по-често в следствие на недостатъчно, отколкото на прекалено много киселина. Имаше домашен тест със сода - направих го и ми изкара малко киселини. Взех си бетаин хидрохлорид с пепсин хранителна добавка. Пих я около седмица и за това време киселините ми отшумяха, а аз спрях добавката. Киселини повече не съм имала.

# 269
Здравейте! От 1,5 година качих 12 килограма, без да променям режима си, налях се навсякъде, дори и в гърди, ръце, талия, които винаги са ми били супер слаби зони. Посетих ендокринолог,който диагностицира Хашимото с хипофункция. Изписа ми само Селен, хормон-не. Аз започнах доста да чета по темата, тъй като нещо ме притесняваше. Не бих искала да обиждам лекарката, но никак не ми вдъхва доверие специалист, който ми казва да  си ям всичко, иначе било стрес за организма, а самата тя беше над 100 килограма. Реших да стартирам кето хранене, после НВВМХ. Лошото е, че съм стриктна за 10 дни и след това някоя вечер ми прималява, треперя и се натъпквам ужасно. Не мога да се спра. И така в омагьосан кръг, все наново и наново. Изчела съм първия пост, редовно ви следя, но нямах смелост да пиша. След година такъв "режим", макар и с прегрешениях, свалих антителата МАТ 10 пъти, но се чудя как инсулин 7,2 на гладно се счита от лекарката за добър показател. Вие какво мислите? Можете ли да ми помогнете? Бях чела и тук в темата, че и други момичета са имали зависимост към храната преди. Цял живот съм била стриктна, дисциплинирана, а сега....

Общи условия

Активация на акаунт