Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 072
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, ще добавя това в началото на първия пост

Темата е за хора със здравословни метаболитни проблеми.  С годините огромна част от нас са доказали положителното въздействие на режими с драстично намаляване на въглехидрати /НВВМХ, Зона, Кето/. Доказали сме го със споделяна на опит, изследвания, снимки. Доказали сме, че стандартните съвети за хранене и изписване на хапчета не работи.
Няма да се толерират тролове, които без никакви доказателства и несподелен личен опит разводняват темата, нападат, обиждат и си позволяват да дават съвети, които очевидно на тях не са помогнали.
Всеки има право да се храни с храна, която харесва, но и да носи последствията от действията си. Темата предоставя достатъчно информация и не насилва никого.
Призовававм всички, които не одобряват обсъжданите в тази тема режими да използват темата

Инсулинова резистентност, вегетарианство и веганизъм
Чувствайте се свободни да докажете постиженията и опита си с изследвания и съвестно да носите отговорност за съветите, които давате на потребителите.

Пиша го набързо. Как ви се струва?

# 301
Екстра е.

# 302
Всъщност малко по-надолу има нещо подобно, но го трия и го слагам в началото.

# 303
Така написано и в горната част на първия пост, ще е добре. Ако някой го чете, няма да го пропусне, а тия които не четат, то им личи. Те където и да е, няма да го прочетат, та поне първите да са запознати.

# 304
Ако някой не прочете, ще го пратим да прочете.
Ако не иска и продължи - докладваме.
Всяка една тема си има определена насоченост и не е хубаво да се разводнява.
Имам и още някакви редакции  да правя. Мен ме е страх вече от толкова редакции да не ми стигнат символите Grinning
Затова вече гледам да давам линкове и много да не се обяснявам.

Вчера си похапнах повече от нормалното. Имах гости, купих си разни неща.
Към 10 станах, пих си топлата вода, кафетата, ядох круша. Ама не ми се яде още, така че ще се прави някакъв фаст.
Реших и малко хуск да пийна, тамън утре да се поизчистя. А след 2-3 часа омлетче с една хубава зелена салата.
Тия домати вече ми омръзнаха.

# 305
Аз днес имам поръчка от домашните - палачинки. Ще ги правя с бяло брашно, други не се толерират и смятам да изям 1-2 да видим как ще ги понеса. Това ще ми е първото тесто за почти 3 години.

# 306
Кръвна захар 4.8 днес Grinning Ей голям кеф ми е. Абе както си го направи човек дет се вика, всеки да си живее с последствията от хранителните си навици.

# 307
Елора, екстра е. Аз всъщност нямам нищо против потребители които следват друг режим да пишат и тук, ако имат нужда от информация която липсва в другата тема...но и не да раздават съвети като последна инстанция и без да размахват пръст как ядем само "тлъстини". Без всъщност да са наистина наясно кой какво яде и защо.
И аз засега съм все още само на кафе и чай. Не съм огладняла, но имам запаси от които да черпя и явно "складът с мазнини" се отключва без това да ми причинява дискомфорт. 😁

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 17:39 от dolce miele

# 308
То и аз нямам.
Не само, че имам против да ми размахват пръст, но много против имам хора, които на себе си не могат да помогнат, да дават вредни съвети на другите.
Лахезис така и не стопли, че има разлика между отслабване и отслабване целящо подобряване на хормони.
То може и от плодове да се стопява човек, ама после какво ще му се стовири  на главата, не е истина.

# 309
Кръвна захар 4.8 днес Grinning Ей голям кеф ми е. Абе както си го направи човек дет се вика, всеки да си живее с последствията от хранителните си навици.
Супер, поздравления Simple Smile))) И аз много искам да видя тази цифра, но за сега съм на 5.2 най-ниска..

Миоки, и на моите домашни им се приисква:) Купих поредната щуротия...някакво бяло ултра безглутеново брашно....продължавам с опитите за по-"здравословни" палачинки.....ако и с него не стане...ще се предам накрая....

# 310
Азара, пробвай бадемови палачинки. Или само с яйца и крема сирене (на 1 или 2 яйца- не се сещам в момента, но я има рецептата в интернет- се слагаха 75 гр крема сирене). 🙂

# 311
Азара, аз правя много рядко такива неща. Май само веднъж по-рано съм правила палачинки и тогава не ядох (принципно много ги обичам и правех често) и правя една торта с бишкоти и сметана без печене, и то само по поводи и това е.
Харесвам обаче само бяло брашно, всичките ми опити с разни режимни са пърен провал, та предпочитам да направя нещо веднъж-дваж годишно нережимно, отколкото ежеседмично режимно.
Ама пак казвам, за съм 3 години почти на режим и не прегрешавам повече от 2-3-4 пъти за цяла година и със скромни обеми. Нямам чиит дни, имам инцидентни чиит хапвания. После си плащам за тях - болки в ставите, лош сън и главоболие.

# 312
Момичета, а да променя ли заглавието другия път ето така:

Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, Кето, Зона

# 313
Да, може, мисля, че ще е по-ясно. Не че сега не е е, но като че ли звучи "по-подредено" някак.

# 314
Може, макар че (според мен) малко подвеждащо звучи това със Зоната...🙂 Т. е. има си тема за Зоната, доколкото помня и някой да не си помисли, че тук постоянно 1/3 от пишещите изчисляват блокове...А другата тема за ИР беше за режими които са различни от основния който прилагаме тук. 🤔 Това за Зоната може да бъде споменато в първия пост като алтернатива. Но, както прецениш, Елора. 🙂

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 21:57 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт