Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 159
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Да, съгласна съм, Зоната може да обърка бая народ, защото при НВВМХ не се изчислява нищо.

Иначе ако изреждаме, може да включиш и carnivore Stuck Out TongueSatisfied

# 316
Според мен всякак е добре. В крайна сметка, в заглавния пост има толкова много информация за въглехидратите, честото хранене, инсулина, добавките и какво ли не. И това да е спряло някого да пише в темата дето идея си няма за какво иде реч?
Винаги ще има някой да влита с метлата и да почва да размахва пръста как ние хич не правим добре, преяждайки с месо и мазнини, и как ще се натръшкаме от холестерол защото на някои до там им е стигнало разбирането. Или четенето. От време на време май и в темата дето си е досущ за ВМ-НВ хранене съм виждала такива, че тук ли да няма? Grinning

# 317
Прави сте.
Но в първия пост съм сложила и линк  към книгата на Сиърс за Зоната.
Да, рядко го обсъждаме.
Макар че то и за НВ си има тема, ама тази е по-скоро за ИР и подходящите режими.
Въпреки, че и често обсъждаме щитовидни проблеми, но  е нормално. Тези заболявания са доста свързани.
Нямам против и за carnivore, нищо че ми е краен. Ама ти Миоки ще си единствената, която е на този режим и ще го разясняваш Grinning
Всъщност важното е всеки човек да си направи  такъв режим, който да му позволи да смъкне килата и да нормализира стойностите на хормони.
Ще си помисля дали да слагам зоната.

# 318
Е аз съм тук, за сега нямам намерение да спирам да пиша, така че ако някой се интересува, разяснявам - няма проблеми.
Май не съм единствената практикуваща, макар че може би съм единствената активна. И да не е в заглавието, може да е споменато някъде в първия пост като вариант, ако някой има желание да пробва.

# 319
Няма проблем да го добавя. Даже го добавих в началния текст. Другия път ще го има.
А за зоната ще помисля.

# 320
Да знаеш, при мен не се визеялизира графика на зависимости между ниво на КЗ и ниво на кетони. Не знам дали не е мой локален проблем, за това да погледнат и другите.

# 321
И при мен.
И видях линка, отваря се, но в темата не се вижда. Ама е външен сайт.
Редактирам и качвам направо тук

[Графика на зависимости между ниво на КЗ и ниво на кетони

Мда, стана номера.

# 322
  • София
Мда. Още много работа ме чака. Правих днес изследвания.
Предишните са преди 1 година и бяха добри. Сегашните ги правих след нарочно консумирани повече въглехидрати.
Резултат - кръвна захар 7.06, инсулин 20.09.

# 323
Какви в си яла?
И преди какви ти бяха изследванията?

# 324
Предишните са преди 1 година и бяха добри. Сегашните ги правих след нарочно консумирани повече въглехидрати.
А каква е целта от консумирането на повече ВХ при условие, че смятате така да се храните до живот?

# 325
Мисля, че доста хора като им кажат да ядат повече в и ядат на корем един тон неща.
А то не е така. Просто трябва леко увеличение.
Като си на нв, 3-4 дни се добавя някой банан, грозде, малко леща, филия пълнозърнест хляб.

# 326
А гликиран хемоглобин защо не си пусна?
 Кз е компрометирана с тези ВХ, според мен.

Миоки, какво стана с експеримента ти ?

И аз правих експерименти тези дни, ще споделя да помоля за мнение, но още събирам данни.
С този глюкомер съм като луд с картечница, ще взема да се самозапретя накрая Rolling Eyes

Днес прочетох две теми от тази "поредица", когато на Миоки майка и за първи път е поставена на обсъждане.
И цял ден съм на тема ИР.
Преди две години имах сухо око, ама и антибиотични капки ми изписапха, и при някакъв доФтор с направление ходих. Той на годините на сина ми. Аз го гледам подозрително, той мен - двойно по-подозрително. Не се харесахме. Ще ти мине, ще ти мине, ей ти капки тука. Бе, докторе, два месеца слагам капки, ти само ми смени марката. Ще ти мине, ще ти мине. Та откарах още два месеца мъки и очи като на пияница. Как пък нито джипито, нито той се сети да ме прати за една кравна картина.
И периодично същото, поне за по месец. Днес, покрай многото четене, взех да си мисля, че е свързано с кз било. Откакто съм на режима, нямам сухо око.

# 327
Tays, аз имах един период с КЗ към 6 на гладно. Та, ако тогава не наблюдавах изкъсо КЗ, като нищо щях да си помисля, че замъгленото ми зрение е за очила...Черният ми дроб бълваше нощем глюкоза по онова време, макар че и досега често точно сутрешната КЗ ми е най-висока стойност за деня (нямам предвид, че е чак толкова висока по принцип, просто по-висока от другите за деня). Аз обаче и почти никога не се наспивам нормално (което вероятно е било част от причината за сдобиването ми с ИР). Трябва да си купя някакъв магнезий, че скоро не съм пила, а нещо трудно заспивам напоследък...🤔
По принцип, всичко минава, стига човек да открие какво работи за него. 😃

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 20:23 от dolce miele

# 328
Тайс, припомни ми за кой експеримент питаш.

# 329
Предполагам, че е този с палачинките 😃

Общи условия

Активация на акаунт