Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 163
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Ако е за него, още не съм ги правила, май ще е утре. Преди малко ми донесоха продуктите, че нямах брашно и нещо късно ми се струва (да се чете мързи ме).   Satisfied

# 331
Да, с палачинките. Blush

Аз правих ескперимент с вино, ракия и сладкиш - Торта Гараш, от 100 сладки, с ганаш и орехи , но още проучвам резултатите.

Долче, сутрин при мен взе да се оправя, на база какво днес установих два чАса след телешки език, гъби със сметана и пюре с дайкон, офффф , та после търчах в дъжда до изпотяване, че се успокоих Joy

Трябва да отида в лаборатория, гликираният силно ме интересува и инсулинът, дето предния път никой не ми каза да си пусна.
Добре, че е темата.

Миоки, да кажеш.
В старите теми четох и се смях и с Елорка, как беше ходила в 10 часа да си пуска кръвна, след като е овършала поне кило плодове . И супер резултат, въпреки всичко.

# 332
  • София
Шоколад ядох, за да видя как реагирам. 8 часа преди изследването.
Предишните бяха глюкоза 4.95 и инсулин 9.05, което си беше подобрение от по-предишните.
Няма значение. Знам си какво трябва да правя. Това беше експеримент.

# 333
Щеше да е добре да направиш един ден както си си по режим и на следващия след ВХ. Сега не е ясно от какво са резултат тези измервания.

# 334
Миоки, късно е 😆
Тays, това с телешкия език, гъбите и тичането и изпотяването нещо не го разбрах...🙂
Да, добре, че е темата...но по-лошият вариант не е да не си изследвала инсулин, а да отидеш на лекар с висок инсулин и да ти каже, че нищо ти няма! 🙂 Защото обикновено когато ти го каже лекар рядко започваш да ровиш из форуми и да четеш...особено ако нямаш силно изразени симптоми.
Артемис, колко и какъв беше този шоколад? От чисто любопитство питам 🙂 Споделям мнението на Миоки, щеше да е добре да има по-скорошна база за сравнение...

# 335

В старите теми четох и се смях и с Елорка, как беше ходила в 10 часа да си пуска кръвна, след като е овършала поне кило плодове . И супер резултат, въпреки всичко.

А тогава кафето го пиех с мед още. Малко количество, но пак си го имаше. Също така често ползвах айриш сметана, която е леко подсладена. И на този експеримент я пих. И нея я спрях от много време.
Направих го след всички спорове за плодовете и исках да видя след голямо количество какво ще стане.
Кивито беше най-много, мандарина една и банан. Май половин, ама с петна.

Артемис, както и да го гледаш, каквито експерименти да правиш, проблемът ще си остане може би до живот при повечето хора. И се внимава с храната.
Хубавото е, че стриктно нв не е до живот. Аз на 8 месец леща не ми понасяше, но сега да.
Ще дойде ден когато ще можеш да си позволиш да съгрешиш и да не ти се отрази така както като си била най-зле.

# 336
Долче, като съм почнала, викаш, да се изказвам.
Та - онзи ден имах скъпи гости, заради мен донесоха сладкиш само с полезности, макар и да се противих.
Пих една малка крушова ракия, после викам- почнала съм с глупостите, давай докрай. Та и рози две- три чаши, накрая сладкиша.
Изпратих гостите, кз 5, 3.
Ден втори - сутрин - кз 5, 3. Викам, добре.  Още едно парче торта. Мням. кз на 2 час - пак 5, 3. Още по-добре.
И днес не мерих сутринта, а след като обядвах езика с дайкона и гъбите и на втори час - Бам!- 6,9 кз.
И като хукнах по улиците, точно след 45 минути беше 5, 6.
Сега чакам да станат два чАса след вечерята да меря пак.
Май алкохолът не ми се отрази на кз, обаче сутринта едно кило отгоре. Кръвно, всичко ми е наред иначе.

# 337
Нормално. Отделила си повечко инсулин, а той държи кз по-ниска.
Какво е това дайкон?

# 338
Тайс, те с натрупване стават нещата. Организмът се старае да държи захарта в норма, защото високата захар е токсична. Както казва Елора, произвела си повечко инсулин и тойти е задържал КЗ в нормални граници. Ако беше проверила и него, щеше картинката да е друга.

# 339
Нормално. Отделила си повечко инсулин, а той държи кз по-ниска.
Какво е това дайкон?
Вид ряпа, в лидл беше на промоция, замести ми в мусаката картофа. Ако има , пак ще взема, защото и за телешко варено ще стане. Онзи ден правих картофено пюре за гостите, и сварих и останалата ми ряпа за мен. Подправих със сметанка, горчица и подправка къри, то па стана вкусно, та и гостите се впечатлиха Joy Мой личен бъркоч беше.

Мерси, момичета, още се уча , чета и наблюдавам.
Изводът ми е, че хич не стават бързо нещата. А съм стриктна, това, което описах, е едно велико изключение.
Ще си продължавам, защото и енергия имам, и всичко ми е наред емоционално и ментално.

# 340
И аз показвах пюре от дайкон, на вид и цвят го бях докарала почти като картофено 😄
Тays, нали знаеш, че 2 часа след хранене е твърде късно да мериш пик? Представи си, че е възможно на първи час да имала доста по-висока КЗ, а на втория да е 5,3. И друг случай, на първи пас се покачва по-малко, на втори час пак е 5,3...та искам да кажа, че не знаеш на първи час колко е била КЗ.
Елора, дайкон:

Като огромен бял морков е, има и по-големи 😃😆

# 341
О, така кажи, аз само гледам часовника. Не зная защо, четейки тук старите теми, съм решила, че инсулин на 120 минута и кз са най- показателни.
Уж чета, но практиката е важна и да подпитвам нахалничко Blush
Дано дойде време и аз да давам акъл, но си трябва стаж.
 И ето това четох, барабар с коментарите, че и по този калкулатор на ИТМ ми излиза, че ми трябват още две кила до нормалното тегло, дабеда. Тъкмо ги свалих.
https://drkehayov.com/diabet/kravna-zahar-normalna-visoka-hranene-diabet

# 342
Когато има проблем и с инсулина на втори час, тогава е по-зле, отколкото ако проблемът е само на първи час. Доколкото знам. Макар че, когато е зле стойността на гладно, не може да се очаква на първи час да е супер...

# 343
Да де, ама проблем с инсулина не може да се засече вкъщи с глюкомера, за съжаление.

# 344
Да де, ама проблем с инсулина не може да се засече вкъщи с глюкомера, за съжаление.
Точно.
Много ме е яд, че никой не ме насочи, още юни , както пусках кръв трикратно, да си бях добавила и инсулина.

Сега няма да пропусна, но с този наплив по лаборатории ще се въздържа за известно време, че толкова мразя да чакам на опашки, че няма накъде повече. Ще вдигна захарта от нерви Joy Иначе имам доста близо до нас лаборатория, но работят до 15 часа, ще изчакам да се натества гражданството и тогава.

Общи условия

Активация на акаунт