Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 841
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Миоки, то това е валидно и за КЗ. Поне в общия случай. Не е нормално КЗ да се повишава на втори час...иначе няма как да изследваме вкъщи инсулин, ясно. 🙂

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 22:17 от dolce miele

# 346
  • Paris, France
Темата станала като лаборатория, бря! Миоки ще експериментира с палачинки, Артемис се оплескала с боклуци, Таис го обърнала на кръчма.

АРТЕМИС, както са ти казали, не може да се натъпчеш с ВХ докато си кето и караш на мазнини и да видиш хубав резултат. Така както трудно се влиза в кетоза с ИР, така и трудно се минава безпрепятствено на ВХ. Трябвало е да се тестваш първо на обичайния режим, да изключваш бавно мазнините, заменяйки с протеин и после част от протеина бавно да заместваш с ВХ, като веднага тръгваш да ги гориш до КЗ под 5 + 30мин и така след 1 или 2 месеца да се тестваш. Тестът ти е глупав. Има проучване, в което на здрави хора дали следобед глюкоза и измерили КЗ. В друг ден сутринта им дали мазна напитка вместо ВХ и следобед същото количество глюкоза. КЗ се качила с 30% и това при здрави хора, които се хранят изокалорично.

tays, алкохолът не позволява КЗ да се качи. Затова и съветват диабетиците без възможност да ядат друго да пийнат малко алкохол, на парти, примерно. Алкохолиците първо правят хипогликемии. Проблемът с алкохола е в дългосрочен план, защото е калоричен, отделя отрова, освен оцетна киселина и спомага да се омазняват вътрешни органи. Тези ракийки сега ще ги плащаш с дни, ако не и седмици. Твоя си работа. Браво, все пак за свършената работа и за хубавата КЗ. Та, с алкохол и мазнина се внимава. Инсулинът ти няма значение щом КЗ е висока. Тук даже не го мерят до падане в норма, освен ако не се съмняват за нещо по-специално. Първо оправи КЗ! На кой час ще мериш зависи от това кога ти е пика. Аз няма смисъл да меря на втори час, защото КЗ над 5 на втори час не съм видяла дори когато на първи беше 10. Ако на първи е била 5 или 6, а на втори е 12, мериш на втори, но оправиш ли втория час пикът се измества по-рано и е добре да мериш и на първи. Не винаги, но се случва кривата да се промени. Е, дано при тебе всичко да се подобри.

Азара, твоята КЗ от 5.2 е много добра и никак не е далече от 4.8, която, мисля ще видиш скоро, а преди Коледа и по-ниска. След Коледа не знам. Аз малко се 🐖.

Елора, честно да ти кажа, мисля, че уточняване на режим би уплашило много хора, които в началото са скептични, но с търпение могат да се подобрят. Има доста работещи стратегии, а кетогенните диети не работят за всеки и не всеки ги иска, по морални, религиозни, културни, семейни причини или вкус и предпочитания. Разбирам, че има друга тема и могат да се отворят и трета и пета, но повечето ценна информация е в тази тема. Знам колко е досадно да си повторил сто пъти едно и също и някой да го оспорва, обаче мисля, че е добре да пишат и хора с други мнения, ако и да са различни от нашите. Ето, Lachesis започна да прави нещо и се подобри. Ако я бяхме изтърпяли, може би щеше, с времето, като мене и тебе да разбере някои неща и да се излекува. Сега не може да пита нищо тук, вероятно и е неудобно, а може и да банната. Защо да затваряме възможности за взаимопомощ?

За много хора кетогенните диети не работят дълго време или в един момент спират да действат. Или пък отключват друг проблем, поради който трябва да бъдат леко променени или радикално сменени. Ето, Недоволна и Деси 123 започнаха да качват КЗ и инсулин на кетогенна. The Дорис дълго не сваляше и накрая свали 30кг с тичане по работа и нередовно и по-малко хранене. Аз бях добре, но ми спря цикъла и ми се разбъркаха хормоните. Добре, че имах англо групите. Jerami e успял да отслабне с ВВ и намалени животински.

Честно казано, на лесно боравещите с информация тази тема не ни трябва. На убедените в кето, които сте отслабнали и сте се подобрили или излекували с такива режими също не ви трябва. Остават скептиците, неориентираните, съмняващите се и точно на тях може да бъде полезна темата.

Мисля, че е добре да се споменат и другите възможни стратегии, ако и да са с ниска успеваемост, а всеки да си прецени възможностите и желанията и какво желае да направи.

Против гоненето на хора и бановете съм.

# 347
И аз съм против "гонене на хора и банове", но няма как всички режими да бъдат споменати в заглавието на темата. Логично е да се споменат няколко най-ефективни, а останалите могат да са и в описанието на 1-ва стр. А и не съм против някой който има друг режим да пита, да пише и да търси информация и тук. Както казах, против съм само хора на които отделям време да ги прочета, да им пиша, да им дам съвет да ме обвиняват, че ги "нападам агресивно и ожесточено"...Считам, че съм достатъчно дипломатична, а и избягвам да се изразявам крайно. На Lachesis казах, че съществува и друга тема за ИР (тя очевидно не знаеше за съществуването и', защото каза, че "не и' се отваря нова тема за ИР") където вероятно ще намери повече съмишленици, не съм я "гонила" от тази тема. Не знам дали е с бан или просто не желае да пише, но доколкото знам, никой не е искал да и' налагат бан...

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 00:27 от dolce miele

# 348
Да де, ама проблем с инсулина не може да се засече вкъщи с глюкомера, за съжаление.
Точно.
Много ме е яд, че никой не ме насочи, още юни , както пусках кръв трикратно, да си бях добавила и инсулина.

Сега няма да пропусна, но с този наплив по лаборатории ще се въздържа за известно време, че толкова мразя да чакам на опашки, че няма накъде повече. Ще вдигна захарта от нерви Joy Иначе имам доста близо до нас лаборатория, но работят до 15 часа, ще изчакам да се натества гражданството и тогава.
Доста стана изписаното в темата и ми убягва дали е така, ама да разбирам ли че юни си правила обременяване с глюкоза и сега се каниш пак да правиш скоро? Много кратко  време е, бих се въздържала не само заради обстановката, не е хубаво да е често.

# 349
Невена, нямам против да се обсъждат и вегански режими.
Стига да не се налага. И важното е да работят. И да докажат, че предложения от тях режим работи. Само че очебийно ми прави впечатление, че въпреки многократното подканяне към доста от веганите да споделят изследванията си и режима си, те се фръцват и изчезват. Което говори много.
Не приемам диабетичка с 90 см талия, не постигнала почти нищо непрекъснато да слага въглехидратни диети.
Да повтаря, че ту цъфти от здраве, ту била болна. Не приемам потребителка с ИР да се оплаква, че стойностите са и високи и не отслабва, а тя да и дава диета с банани, грейпфрут, чай с мед и хляб. Може да е била отслабнала с нея, но това не е здравословно отслабване и предвид положението си личи.
И да има наглостта да ни казва как ще се сринем при положение,че ние сме подобрили хормони и сме отслабнали.
Имало е в темата и други вегетарианци и вегани, но такова поведение не са имали.
Едно е да търсиш вегански режим за справяне с Ир, друго е да дойдеш в тема, където 99%  са месоядни и да почнеш да ги нападаш как си позволяваме да ядем месо, масло и т.н.

Сто пъти аз и другите я молихме да спре с вредните си съвети, молихме, предупреждавахме, спорихме и обяснявахме. Докога?
И не съм я изгонила от темата. Нямам против да пише, но тя ежедневно прекаляваше. Докладвах я и помолих модераторите да я предупредят и да сменят заглавието. Не знам дали е с бан.
За Бога, пет годишно ще ме разребе, тя 10 човека тук не разбра какво и говорят.
Когато си смъкне килата от талията, когато си нормализира кз и инсулин и ги задържи с въглехидратно хранене е добре дошла да раздава съвети на килограм.

# 350
Бан никой не е искал Lachesis да получава (ако е с такъв, а не просто предупредена от мод и се е отказала да пише).

Тайс, по повод обременяването и аз да кажа, даже не мисля, че е удачно човек, след като е започнал и се храни режимно изобщо повече да прави обременяване.

# 351
Да, всъщност последно Lachesis пусна диета с банани, грейпфрут, чай с мед, хляб- като съвет към друга потребителка с ИР и казвайки, че "само с тази диета ще отслабне и с никоя друга". Мисля, че горе-долу такива бяха точните и' думи...Аз, честно казано, мислех, че ще е пак диета номер 9 😅, но като отворих линка, беше диета с грейпфрути...Дори аз която спазвам конкретен режим, не помня да съм казвала някога на някой, че само с този режим ще отслабне и "с никой друг"...🙂

# 352
Отварям точно преди да си легна и пак прочитам "Диета №9"... Ама недейте така че ще я сънувам вече тая диета, то човек трябва да си плюе в пазвата тия дни преди да надникне Grinning
Изтървала съм драмата с грейпфрутите явно, Номер 9 ми беше предостатъчно де.
Винаги ще има някой дето не ще да се замисли много и чете като дявола евангелието. То не беше че диетата на Дюкан била както ние се храним повечето (не помня кой го писа ама май скоро беше и това), то не беше че Диета №9 и от нея нямало разлика, то не беше че ядем мас и сланина и се караме на хората като искат зеленчуци, то забравих още от какво друго ще мрем, като се наспя може и да се сетя.
А то дори едва ли има и две от нас дето се хранят досущ еднакво, камо ли по някакъв безумен начин, всяка си е намерила това което работи за нея или поне работи по намирането му.
Повечето тук сме имали нужда от доста време да осмислим какво става, а после и как става. И после още време да приемем начина, по който стават нещата. Това че аз или някой друг през това време докато четем и клатим глава сме си траяли и продължили да четем... не значи че всеки така ще направи. Винаги ще има някой и нищо не може да се направи.

# 353
Да, всъщност последно Lachesis пусна диета с банани, грейпфрут, чай с мед, хляб- като съвет към друга потребителка с ИР и казвайки, че "само с тази диета ще отслабне и с никоя друга". Мисля, че горе-долу такива бяха точните и' думи...Аз, честно казано, мислех, че ще е пак диета номер 9 😅, но като отворих линка, беше диета с грейпфрути...Дори аз която спазвам конкретен режим, не помня да съм казвала някога на някой, че само с този режим ще отслабне и "с никой друг"...🙂

То да и беше единствената такава диета.
И преди диета 9 имаше пак подобна.
А с подобни диети преди години, нищо не съм постигнала. А видно е, че и тя, ама ги рекламира.
Аз съм търпелива, ама в един момент ми писва.

# 354
Натка, е как...Lachesis ги писа тези неща...всичките май...за Дюкан съм сигурна де, защото каза, че и преди е правила този режим, "но без тлъстините" (а то вече става съвсем друг режим така). А в диетата с грейпфрутите, ако не се лъжа, всяка вечер преди лягане (или малко преди това, не запомних) имаше чай с мед или кисело мляко с мед...Откъм калории може и да не е много, но при ИР храна или напитка с мед преди лягане не е ок за инсулина...

# 355
Ее, ако трябва да сме честни, каза, че не пие чая с мед, защото не го обичала.

# 356
Да, така е, не помня дали защото не го обича или по друга причина. Но хем препоръчваше тази диета на друга потребителка с ИР, хем каза, че тя си преценявала какво от нея да яде и какво не...все едно да взема аз някаква рецепта, да я дам на някого и да му кажа, че "само по този начин" храната ще се сготви добре. И после да уточня, че аз си преценявам коя част от рецептата да спазвам и коя не. Естествено, че така е подвеждащо...

# 357
Да, това беше така.Trollface

# 358
  • Paris, France
Точно началната фаза на Дюкан, с протеини и без мазнини тук я тутуткат като най-лесният начин силно затлъстял да влезе в кетоза, като се обяснява, че може да му потрябват доста повече от 5те дни . Като започнах, не знаех, но сега правя нещо подобно като искам бърза кетоза и за 2-3 дена съм в дълбока кетоза. Е, ям и мазнини, но гледам да не са много.

Дюкан, Монтиняк (Montignac), Аткинс и Зоната са популярните тук диети за ИР. Не знам какви са точно разликите. Аз съм си намерила моето.

natka, oна ден като спомена лираглутидите и се зачетох ми настръхна косата. Не се препоръчват при деца под 12 години. Представям си как ги предписват на 13 годишно или даже 15, пфу!

Всички сте много прави, обаче точно хора като Лахезис имат нужда от повече обяснения и подкрепа. Аз не твърдя, че те са перфектни или даже приемливи, а че имат нужда от обяснения и даже да им толерираме излиянията докато видят реално подобрение.

Допреди 20г диабетът 2 се считаше за нелечим и много лекари и до днес не са чували, че може да бъде обърнат или поне да се спре влошаването и лекарствата. Естествено е човек, който е далече от всичко това да е объркан от това, което чува в болницата и това, което чете тук. Прибавете, че болестта удря в тиквата.

Няма как да пишем за всички диети, които нито сме правили, нито сме чували. Аз и до днес не знам разликата между Дюкан и Аткинс и не ме интересува.

Елора, как да идват да споделят хубави резултати с други диети? Хората, които са дразнещи са нови, неориентирани и нямат нищо хубаво за споделяне. Jerami единствено сподели, но беше поставен под съмнение и плют.  Тези, които успяват, обикновено пишат в специализирани групи из фейс бук.

На успелите вече не ни дреме особено, не ни интересуват новости.

Точно неуспелите, критичните имат нужда от подкрепа. Подобряващите се какво да ги крепим?

Не забравяйте, че новите са хора във въглехидратен глад, чиито мозъци се управляват от гъбите в червата, бактериите в устата и ароматазите от сланината.

Не всеки има трезва преценка за количества, калории. Веднъж си написах едно дневно меню, състоящо се от два броя, цели кефали (риби) и много салата. Него ден едвам дишах от преяждане, а алиннна ме питаше как ще яде само това. На никого от старите менюто не му се видя недостатъчно.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 13:42 от Nevena Virolan

# 359
Невена, началната фаза на Дюкан, по спомени, беше само нетлъсто месо да се яде. Май и сол не можеше да се използва за овкусяване. Без зеленчуци. Че то е по-близо (почти) до режима на Миоки...само да отрязани и мазнините. 🙂 Аткинс май позволяваше цитруси (но да не го бъркам с друг). Монтиняк не го знам...При Зоната се изчисляват блокове с мазнини, вгх, белтъчини. Не помня съотношението между тях. Но като хранене е нискомазнинно, с повече или умерени вгх (за количествата им зависи от какъв вид са) и белтъчини.
Пак повтарям, на Lachesis съвети и подкрепа не са и' отказвани. Откъде накъде трябва да и' търпя непредизвиканите изблици и обвинения...и пак, не съм я докладвала, просто смятах да не се занимавам повече с нея. Мислех, че аз съм много търпелива, но твоето търпение и алтруизъм са направо безгранични, Невена. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт