Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 950
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря Simple Smile

Другите от железния панел са също занижени, не толкова много но са занижени, само хемоглобина ми е добре - все около 140 се върти.

Разбирам, че е възможно да е ковид причината, но при положение, че искам да проверя и други възможности да ме отпращат с нищо ти няма и аз бях така - не съм съгласна, и то вече година ще стане, колко да чакам да отшуми инфекцията. Започна отново лек косопад и умората се завръща.

Упражнения правя отскоро - само за корем всеки ден по 15-20 минути, но много леки (в канала на Dr. Sten Ekberg ги намерих), иначе ходя пеша много, нямам ден под 12 хил. крачки обикновено бързо ходене с товар на гърба - това ми е физическата активност. Ластици ще взема тея дни да видя нещо и за дупе да правя и да видя най-накрая тея тибетци.

# 466
О да, непременно търси причина, ако смяташ, че тази не е валидна. Не е само ковид на тоя свят.

# 467
Здравейте, момичета, много сте бързи в изписването на темата Grinning Повече информираност и свалени килограми в битката с ИР ви пожелавам.

# 468
Nevena Virolan, благодаря много за изчерпателния анализ.
Сега точно за обяд си взех микс от бейби зеленолистни - марулки, рукола, бейби спанак. Добавих зелена чушка и краставица. И почнах да дъвча бавно. Тъкмо си помислих Елора, ако ме види дали ще е доволна Smile

Имам възможност от кафе машините да си правя еспресо макиато, което си е еспресо с пяна. Май това ще ми е плавния преход.

Благодарение на вас, чак преди малко допих двойното еспресо от сутринта с мляко, което си направих като дойдох в офиса и на това ще си остана за днес.

Alcarin, и при мен беше подобно нещо с щитовидната. Юни месец TSH ми беше 2.5, а сега след 3 месеца ниско въглехидратен режим падна на 1.15. Страхотен резултат за килограмите!
Ми доволна съм, ама и ти трябва да си накрая.
Вкарай магданоз. Важно е.

# 469
Ми доволна съм, ама и ти трябва да си накрая.
Вкарай магданоз. Важно е.

Забравила съм да го добавя в отчета Close - сложих 1 връзка към салата. Благодаря за подкрепата Simple Smile

# 470
iradkova, ще се наредят нещата. Според мен трябва да увеличиш протеина, а да намалиш въглехидратите още малко( разбирай мляко, сирена) и да намалиш броя хранения, като пробваш и фаст, дори и да не е всеки ден.

# 471
Ако ти е рехава връзката може и 2.
От някоя борса може да си купиш евтино 10 връзки. Да си имаш да похапваш няколко дни. После може да почиваш пак няколко дни и да повториш.
Като имаш такива зелении, дъвчиш повече и по-дълго. Така и се засищаш за по-дълго.
Някъде 6-7 месец уж си бях добре, ама ме напъна як глад. А режима уж ок. Ми по съвет на Невена почнах магданоз за няколко дни,после почивах, после пак. Сега като се присетя си взимам. Скоро трябва да мръдна до борсата за магданоз. Ще ми излезе на далавера.
И глада ми премина мисля на 3 ден. Иначе си продължих.

# 472
Ние със Snow сме от тези които дъвчат бааавно 😃 Откакто се помня, все приключвам с храненето след другите на масата (не ги знам как точно дъвчат, но аз просто дъвча добре храната и все се оказвам след тях, не се бавя нарочно). 😁
Днес си направих импровизиран фаст, не бях гладна. После хапнах няколко сурови ореха и отидох да прибирам малката от училище. След това по задачи, до Пощата, до Лидъл и Кауфланд, към вкъщи с 2 торби (направо си беше силова тренировка, уж отидох основно да купувам мляко, хляб и крокети за малката... ).😆
Вечерях праз с яйца и отстрани рукола (метнах отгоре лъжица кисело мляко 4,5%, че не ми се овкусяваше по друг начин). Не че бях нетърпимо гладна, ама ядох, че иначе щеше да стане късно за вечеря.

Открих сезона на праза 😁 Мечтая си за запържено месце с праз и скоро и това ще осъществя. 😃

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 08:22 от dolce miele

# 473
Тоя праз винаги ми е бил противен Satisfied дори яйцата не успяваха да го облагородят.

# 474
Мда, млякото в кафето който край мен го обича, не си го дава лесно.
Аз някога си съм си купила едно миксерче за фрапе, щото нали само такова сигурно не съм имала по шкафовете. Така стоеше даже неизпробвано... Та решава Натка веднъж да седне със следобедното кафе и да се прави на интересна - капучино ще е. Нали от известно време си правя кефир, та доживях и това - в хладилника ми постоянно да има прясно мляко.
Това малко миксерче като бръмна, 1 пръст мляко напълни чаша за дълго кафе с пяна за нула време. Викам Брех, много съм добра, не знаех че мога да правя такова нещо Grinning И като добавих едно еспресо към него и го опитах... вярвайте ми, това нещо беше по-горчиво отколкото само кафето. А млякото самостоятелно ми сладни, лапнах 1 лъжица от пяната че ми се стори много пълна чашата и да има място за кафето. Та така де, аз такова кафе няма да пия пак, не е моето. Но за който толкова си държи на млякото, да пробва или със сметана, или с млякото на пяна, много лъже че е повече, а реално ви трябват сигурно 2 лъжици.
Сметаната (студена) сигурно и тя лесно ще се избие с това малкото направо в чаша и ще стане тип виенско кафе, за който обича. Ако пробва някой нека каже, аз повече кафето си не мисля да го осквернявам с такива глупости Grinning Достатъчен компромис ми е че на работа пия разтворимо следобеда, това сутрин вкъщи ми е свято и е съвършено, нищо не му трябва.

Яйца с праз си е класика, може да е 2-3 пъти за цялата зима ама все ще си направя и това от време на време.
Магданозът ми на терасата тази година нещо не расте както друг път, та количествата са ми по-малки. Ама пак си паса саксиите де, само дето и купувам от време на време че не ми стига. Хората гледат петунии и прочие в такива сандъчета, а пък аз магданоз... ама пък си е голямо удобство да ми е винаги под ръка и винаги свеж.

# 475
Ще взема и аз да си купя едно сандъче. Магданозът има приятен аромат и може в кюфтета Laughing че на връзки няма да тръгна да го ям.

# 476
Преди ядях бързо, сега понякога. Гледам да дъвча.
Използвайта дръжките на магданоза. Не ги хвърляйте. Ние ги режем и във фризера отиват.

# 477
Моето кафе е все такова: кафе(филтър) със сметана и подправки, разбито с миксерчето

Ох, не ми говорете за бавно хранене. Знаете ли колко е гадно всички да се нахранили и да те гледат в очакване да свършиш. Но как се казва всяко зло за добро: научих се да ям малко и концентрирана храна на гости. В къщи не ми и пука.
И аз с магданоз по саксийки, че и постоянно замразявам като имам повече.  Дръжките в супа.
Как ми липсва българския праз, който и суров става за ядене.
Праз и сланина е класика при нас.

# 478
Мен не ме притеснява. Нека си чакат Grinning

# 479
Ще взема и аз да си купя едно сандъче. Магданозът има приятен аромат и може в кюфтета Laughing че на връзки няма да тръгна да го ям.
Вземай смело, щом в моите ръце вирее значи е дуракоустойчиво това нещо Grinning Всякакви опити да гледам цветя в саксии завършват зле за цветята. Магданоз обаче си гледам 6-7 години вече, отначало само една саксия а последните години направо по 2-3 сандъчета от големите. Копър не ми потръгна, див лук също, обаче това нещо явно е много кораво и дори аз не мога да го уморя.
И аз замразявам когато е най-много, той колкото повече го режеш, толкова повече расте. Зимата обаче е малко и е хилав дори да ги внеса вътре, та тогава посягам към замразения.
Не че е толкова скъпа част от менюто, ама леко нямам вяра с какво го торят този отглеждания в промишлени количества. А пък е почти никакъв труд да си го отглеждам сама.

Общи условия

Активация на акаунт