Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 966
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Боже, божее, докъде се докарахме. Дебел човек пуска сълза за краставица и лист марула Smile
Истината е, че обичам яйца, но не знам колко силно ги обичам. Ще бъде подложена на изпитание тази любов съвсем скоро Smile

# 241
Аз затова не си причинявам такива неща.
Не консумирам ежедневно месо и ако мина на яйца, не искам да ми се догади в един момент от тях.
Просто ако искам да се разтоваря или да забързам отслабване - фаст.
Моите са половинки. Пропускам обяд или вечеря, но си ми върши работа.

# 242
Не ми се догажда от месо и яйца когато съм гладна. Като се нахраня, се включва вътрешна спирачка, но като цяло, не ви разбирам как може да ви писне от тези две специално. Satisfied

# 243
  • в сърцата на децата <3
Абе мислех си, че темата така си се е казвала и аз не съм обърнала внимание 😂😂😂😂

За фастовете вАжи същото като за АИП - иска си се дупЕц да издържиш и да не намразиш това, което можеш да ядеш. След АИП с дни не можех да погледна месо, а ОБОЖАВАМ!!! Също и яйца след 7 дни фаст, а аз съм човек, който от години има периоди, в които живея на яйца и салати. Но без салата не е моето нещо, сега го правя само за 1-2 дни при плато. И да, има моменти, в които ми е по-лесно да не ям изобщо, отколкото да ям месо/яйца, които са ми втръснали.

# 244
Имало е дни карам само на яйца. Примерно 3 последователни. Яйца със салата или омлет със сирене и салата. Готвят се най-бързо. Понякога не съм имала време да отида и да купя някакво месо, че да го приготвя.
Затова предпочитам да разнообразявам.
И като получих алергията към лимона от прекаляване, алерголожката каза да не прекалявам така с други неща, че може същото да се получи.
Макар че не се е получило такова нещно.
Знам ли, нещо може муха в главата да ми е влязла Grinning

# 245
  • София
Елора, само да те питам накратко - как гледаш на интервалното хранене - в интервал 8-9 часа
Защото аз съм с гастрит и май бих извадила очи, вместо да изпиша вежди.

# 246
За гастрит не знам, но за язва, киселини и рефлукс е супер. А и ябълковия оцет (да не повярваш) е много полезен в посочените случаи.
Тц. Не се е казвала темата така и е добре да се уточни.
А както е казвано много пъти има и други начини за борба с ИР , но са още по-жестоки и неприемливи. Друго е да търсиш как да ядеш локуменки и да бориш ИР и килограми.
Ми няма голям избор. Или ВМНВХ или гладуване/NASH/нюкасълска,които не могат да бъдат дълготрайни.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 15:51 от tania6

# 247
  • в сърцата на децата <3
Елора, само да те питам накратко - как гледаш на интервалното хранене - в интервал 8-9 часа
Не е по темата, обаче е факт - излекувах гастрита си с вегетарианска диета. Нищо друго не съм променяла. Преди това съм ходила на изследвания (вероятно са някъде из къщи) и е медицински доказано, че имам гастрит, а след две години вегетарианско хранене нямах и към днешна дата (вече 15 години) нямам.

Едит: уточнявам, че по времето, по което бях вегетарианка, първо бях на 20 и второ - без никакви заболявания. При ИР и/или диабет не е много добра идея, освен ако не се спазва вм-нвх веге режим, но е трудно и по-скъпо от стандартното.

# 248
Аз съм с гастрит и колит и този начин на хранене - НВ, без ядките, без тесто, захар и т.н. ми действат много добре на стомаха. Е, ако подправям нещо с чесън след това е голямо страдание, но си знам да го избягвам.

В този ред на мисли - пиете ли пробиотици профилактично?

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 15:56 от iradkova

# 249

Ами добре гледам.
Въпреки, че съм бивша грешница, нямам язва или гастрит. Макар че съм чела, че за гастрита има хора не подозират, че го имат.
Не виждам защо пиене само на вода да се отрази лошо.
Обикновено като ям чесън имам някакви коремни неразположения. Една позната ми каза, че сигурно имам гастрит.
Ама пак си го ям профилактично Grinning
Опитай. Може примерно обяда да ти е по-късно. Към 14 часа и до вечерта само водица. А сутринта вече си ядеш стандартно.

# 250
Не виждам какъв ще е механизмът, по който воден фаст, би се отразил зле на гастрит.

# 251
  • София
Аз съм с гастрит и колит и този начин на хранене - НВ, без ядките, без тесто, захар и т.н. ми действат много добре на стомаха. Е, ако подправям нещо с чесън след това е голямо страдание, но си знам да го избягвам.

В този ред на мисли - пиете ли пробиотици профилактично?
Имах предвид интервално хранене - ядеш 8 - 9 часа и останалото време - пауза. напр. от 9 сутринта до 18 и после - нищо до другата сутрин.
Вчера си взех пробиотиците от iherb и ще започвам.
Аз си имам гастрит, макар и без ексцесии. 2 гастроскопии са ми правени в миналото (без упойка) и го потвърдиха.
Не виждам какъв ще е механизмът, по който воден фаст, би се отразил зле на гастрит.
Едно време казваха, че гастрит се предизвиква от нередовно ядене или гладуване. Диетата за гастрит я дават с доста В.
Да, знам за Х. пилори, но все пак гладуването няма ли да влоши нещата?

# 252
В тази връзка, да ви кажа какво чух. Нямам линкове, просто ми се стори интересно, който се интересува, може да провери. Свързват автоимунните заболявания с приемане на лекарства инхибитори на протонна помпа. Вероятно не са само те виновни, но си струва да се замисли човек, ако приема или е приемал такива и има автоимунен проблем.

# 253
  • в сърцата на децата <3
В тази връзка, да ви кажа какво чух. Нямам линкове, просто ми се стори интересно, който се интересува, може да провери. Свързват автоимунните заболявания с приемане на лекарства инхибитори на протонна помпа. Вероятно не са само те виновни, но си струва да се замисли човек, ако приема или е приемал такива и има автоимунен проблем.
А на български това какво значи 😂

# 254

Имах предвид интервално хранене - ядеш 8 - 9 часа и останалото време - пауза. напр. от 9 сутринта до 18 и после - нищо до другата сутрин.

Ядене от 9 до 18 и после никаква храна за мен не е фаст. Не считам нощното време за фаст, освен ако не е пропусната вечерята.
То тогава аз редовно правя фаст, но нямам ефект. Ефект имам ако пропусна обяд или вечеря. Най-хубав е ефекта, ако се пропусне вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт