Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 918
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Odense, мислила съм и аз много по тези въпроси, но за себе си не виждам как психиката може да ми помогне. Не използвам храната за заместител на емоции, не се успокоявам с храна, нямам нездрава връзка с храната. Просто обичам да ям, много, много обичам да ям и то храни, които ми вредят. Щеше да е супер, ако обичах месо и яйца, ама пусто, не обичам.
Та така, мъка, зор и ограничаване е ситуацията при мен, не виждам друг начин.

# 406
Не знам кое точно ме разплака тогава.
Мисълта, че не трябва да ям сладко или болестта Joy

# 407
  • София
Аз за тестеното роня сълзи, сладкото го преживях лесно Simple Smile

# 408
Бърди, вкусът (не на 100% или винаги, но до голяма степен) може да се променя и приучава, да се създават нови навици. Аз пък мисля, че психиката много може да ти помогне. До една или друга степен, ако човек обича себе си, то тогава обича себе си повече от храната която яде...За тестеното също е до нагласа (аз всичко обичах преди- варива, зърнени, плодове, тесто, домашни сладкиши..., но свикнах с режимните печива или без тях дори). Има толкова режимни рецепти. Изобщо, с правилната мотивация и обич към себе си се постигат много неща! Да, минус е, ако не харесваш месо и яйца, но пък има различни начини на готвене, а и други храни.
Редактирам с ето тази касова бележка на близък...ех, какви "основни" храни има в нея...🤪🤐🤨

# 409
Аз например, докато не открих тази тема, нямах идея какво значи ИР....странно е, но досега нямах информация за така нареченото пред диабетно състояние,,,,мислех че има само диабет и до там...но след като си поотгледах малко първото дете в бг мама, живота ме грабна и спрях да влизам, и чета съответно......Сега се оказа, че в нашият род  само баща ми няма проблем с КЗ/ поне за сега/ а аз вече съм ужасена за децата ми.....малката е склонна да качва кг......промених и нейното хранене и взех съответните мерки ...спорт и т.н   ..постоянно я следя какво яде.....
 сега има предостатъчно информация, но за съжаление все още има хора, които не търсят такава... Първото нещо, което аз направих след като ми поставиха диагнозата диабет беше да потърся група във Фб.....и да, намерих групата "Диабет България"....ако знаете там колко е подтискащо...направо ми се стъжни още повече...всеки втори пост е от рода: Мога ли да ям мед, сладко, ракия, вино и т.н а отговорите са: яж, ама по-малко.....Хората масово си живеят с мисълта, че няма какво да променят в начина си на живот, за да го подобрят.....А аз, с колкото хора съм говорила по тази тема, които имат същият здравословен проблем....никой не спазва режим, и всички ми се чудят......нямам обяснение.....така че, не можем да променим хората и мисленето им....който иска обаче промяна, намира начин Simple Smile

# 410
Аз за тестеното роня сълзи, сладкото го преживях лесно Simple Smile

Аз обратното. Хляба ограничих и спрях доста време преди да разбера за ИР. Ама това за сладкото ми беше много трудно. Щом първото нещо което направих е да купя баклава. Ядях и ревах, а майка ми се караше, а аз викам - мълчи ма, за последно ми е Grinning

# 411
Елора, жалкото е, че това "за последно" на много хора им се случва веднъж седмично...или през няколко дни...🙂

# 412
Редактирам с ето тази касова бележка на близък...ех, какви "основни" храни има в нея...🤪🤐🤨
Скрит текст:
Майкоооуу.
Мисля, че ако изяде наелоновата торбичка, ще приеме същото количество хранителни вещества като всичко изброено в тази касова Trollface

# 413
Дааа...обаче има "полезности" за душата, така да се каже...😆

# 414
  • в сърцата на децата <3
Оооо, Долче, това даже е много скромно 😂 А пък мъжо миналия ден ме мъмри що съм дала ЦЕЛИ 10 кинта за телешко, като имам сума други мръвки на разположение (купени) 😁 Обаче като направих манджа тип капама - спря да мрънка... Защото ядеше 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

А относно децата - тука темата е хлъзгава. Моите не са ограничени откъм разнообразие, но примерно купешките неща опитвам да сведа до минимум. Щерката е втори клас, сега не знам от къде се появи "модата" да ядат кроасани... Няма как да забраня, а и всеки е наясно, че със забрани не става. Затова просто направих домашен течен шоколад и с него направих кифлички. Одобриха се много, сега ще правя редовно да има. Само че поне знам какво има в тая кифла. Или поне какво няма. Също така храната за училище си я носи, защото яде 4-5 неща и нито едно от тях не се предлага в кетъринга. Да не говорим за качеството. Така сме на някаква позиция "компромис" - хем не е само на полезна (според моите виждания) храна, хем не яде откровено боклучави пакетирани неща.

# 415
  • София
Долче, може и да си права, не знам, но аз, честно ти казвам, много си се обичам Joy Затова ми е трудно на тази хубава мила жена (аз) да й откажа нещо вкусничко Joy
Иначе от години чакам да дойде тоя момент, в който ще ми щракне и ще ми хареса месото, ама.. Ям де, не ме разбирай погрешно, нагласила съм си нещата и ям, просто го няма удоволствието от храната и това е май основното, което психиката ми трябва да научи.

# 416
Сноу, споко, скоро ще е тийн и ще започне да се замисля за фигурата си и сама ще иска да яде това което не я прави дебела. Ти просто продължавай да говориш когато ти се отдаде повод. Simple Smile

# 417
Елора, жалкото е, че това "за последно" на много хора им се случва веднъж седмично...или през няколко дни...🙂

Доказан факт Joy

# 418
Snow, моята дъщеря си ги набавя кроасаните от безплатните закуски в училище! 🤬 Яде по няколко даже...Не забранявам, а обяснявам защо не бива да се ядат. Или, ако се ядат, то поне да се ядат такива с по-хубав състав...но като види кроасан...Иначе обикновено не "мрънка" да купувам кроасани. Също така, има достъп до кроасан когато някой роднина купи (т. е. само 1 човек ги купува, останалите не).
Бърди, за мен почти няма храна която да не ми е вкусна. Сготвена по подходящ начин и с подправки или добавки които обичам. Преди можех да ям по по-малко месо или по-рядко без да страдам, но чак да не обичам месо...някак странно ми звучи когато някой каже така. Т. е. вярвам ти, че за теб е така, но примерно аз не обичам определен вид месо (агнешко- досега не съм попаднала на нещо което да ми е по-вкусно от свинско и пилешко) или когато е приготвено по начин който не ме кефи. Но като се убедя, че нещо е полезно за мен...честно казано, мога да ям почти всичко заради каузата! 😁 А дали не свързваш тестото на подсъзнателно ниво с нещо и затова да ти е толкова любимо? Примерно, домашен уют, спомени с любим човек, награда-тесто в детството, някакъв много хубав спомен когато си яла тесто, любим аромат...
Елора, да, така е. То именно в тези случаи, когато изключенията станат чести, няма никакъв прогрес...и "режимите не действат". 🙂

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 18:27 от dolce miele

# 419
Долче, касовата бележка е трепач Grinning

Общи условия

Активация на акаунт