Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не обръща внимание на детето

 • 2 711
 • 42
 •   2
Отговори
 • Мнения: 33
Здравейте,отново темата за раздялата.Много четох в по-старите теми.Радвам се че доста са успели да я превъзмогнат.Сега аз съм в това положение.След 20г и малко дете се разделихме.Причината - все няма време за нас.Повече от година разделени-същото-почти няма време за детето.Но за себе си има време за всичко.Лошото е че съм изцяло зависима от него на този етап.Направихме кредити за да работим за себе си,само че като се появи детенцето аз си гледах него и се отдръпнах от работата.Засега той плаща кредитите и ни дава пари,разбира се недостатъчно като си с малко дете,но пак е нещо.Проблема е че все още се вбесявам че не обръща внимание на детето,пренебрегва го и полудявам.Знам че и по зле ще става и още повече ще се ядосвам.Незнам до кога така.Постоянно се ядосвам.

# 1
 • Мнения: 1 018
Детето желано ли е било и от двамата ?
 Опитай се да постигнеш самостоятелност. Помоща дори и само финансова все е нещо, гледай напред и започни да живееш своя живот.

# 2
 • Мнения: 33
Желано е и от двамата,с доста трудности но се появи

# 3
 • Мнения: 44 020
Преди да се разделите обръщаше ли му внимание?

# 4
 • Мнения: 1 247
Елеонора, този човек е поел собствен път. Дали ти харесва или не - това е неговият избор.
Поеми собствен път - намери си работа, продължавай да си обичаш детето ( то няма вина за взаимоотношенията ви), не отказвай финансовата "инжекция" на бащата.
Нито сте първата разпаднала се двойка, нито ще сте последната. Живота продължава, а е твърде кратък, за да се цикли на едно и също нещо.

# 5
 • Мнения: 1 018
Обикновено причината за отчуждаването не е само една, а няколко наслоени във времето фактори. Раздялата окончателна ли е? Търсихте ли помощ , за да запазите семейството?

# 6
 • Мнения: 33
Избра друг път още с появата на детенцето. На 3мес. се опитах да му обясня че живота и на двамата се промени и вече сме трима и трябва да се включва и той.Отговорът беше че той работил и правил квото можел.Оставих така нещата,реших че му трябва време да свикне,обаче не- все същото.Нямаше време за нас но за друго намираше.Сега е същото и много се ядосвам,че трябва да го карам да обръща внимание на детето си.И двамата сме над 40г.,не е нормално това.
Не сме търсили помощ да си оправяме отношенията професионално.Няколко пъти сме говорили че трябва да намира време и за нас и нищо.Отговора-всичко правя за вас

# 7
 • Мнения: 44 020
Щом и когато сте били заедно не го е гледал, не очаквайте след раздялата да бъде баща. Не можете да го накарате насила.
Предвид общите ви кредити, запазете неутрална позиция, иначе положението на детето ще стане зле и в материално отношение.

# 8
 • Мнения: 1 018
Личен опит- не се затваряй в себе си и не дълбай в миналото, гледай напред и пренареди живота си. Насила да обича не можеш да накараш никого , запази добри човешки  отношения с бащата и се радвай на детенце , то се променя всеки ден, а всеки ден е неповторим.

# 9
 • Мнения: 33
Така е да,насила не става.Но много се вбесявам,просто полудявам че го пренебрегва.Незнам защо така откачам.

# 10
 • Мнения: 1 018
Имаш чувства, надежди- нормално е да откачаш когато някой  е сринал бъдещето ти. Приеми и продължи по пътя си, не знаеш какво и кой ще срещнеш🙂

# 11
 • Мнения: 817
Вероятно сте положили усилия, за да се появи детето, не само това разбира се. По-добре наблегни сега да си стъпиш на краката, а с детето, може би по-нататък бащата да се включва по-активно, но в никакъв случай не го изключвай от финансови и други отговорности.

# 12
 • Мнения: 33
Имаш чувства, надежди- нормално е да откачаш когато някой  е сринал бъдещето ти.

Може би е точно това,чувствам се използвана и предадена и сякаш предава и детето,сигурно затова се ядосвам толкова.  Иска ми се по-бързо да се отървя от това чувство,много е гадно

# 13
 • Мнения: 1 018
И това ще мине 🙂и ще е за добро🙂
Опитай да се ангажираш с нещо.
На мен приятелите много  ми помогнаха - не ме оставяха сама, постоянмо ме канеха да излизаме с детето с тях , за да не съм сама тормозеща се в къщи.
Късмет, ще се справиш🍀🍀🍀

# 14
 • Мнения: 6 937
Гледай да не се фиксираш толкова върху него, защото ще си съсипеш здравето. Ей така хора се ядосват за нещо и се поболяват. Съвсем сериозно е. Спести си го. Насила хубост не става. Детето е радост. Като не му обръща внимание, той се лишава.

И не се чувствай предадена. Всеки има право да живее своя живот.  Благодарение на този мъж имаш прекрасното си детенце. Нека помага, колкото може, финансово, и за кредитите да участва. Пък ти си гледай себе си, подхвани някаква работа и се радвай, че си млада, здрава и с детенце. Много хора нямат това, което ти имаш.
На 40 животът е пред теб, възползвай се от хубавите си години, не ги пропилявай в плач над счупеното корито.

Общи условия

Активация на акаунт