Коледа 2021/2022

• 98 445
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Lulumba правила съм свински врат по ето тези рецепти и резултатът се хареса.
http://recepti.gotvach.bg/r-23417-%D0%A8%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%BE … D1%80%D0%B0%D1%82
https://sovkusom.ru/recept/myaso-garmoshka

Криси,Мики благодаря!Ще купувам нов робот в бъдещ момент затова попитах.Нямам планетарен миксер.

И да кажа,че много ми харесаха ореховите розички на Мики.Въпреки,че оплесках рецептата и вместо 30 гр. захар в тестото сложих 70.Помислих,че доста ще сладнеят ,но нямаше връщане назад.Много са вкусни.Мисля за празниците да направя отново,чудя се дали да не е двойна доза.Колко ли биха издържали във времето?

# 706
  • München, Deutschland
Искам да попитам в рецептата на Наталина пише да се съхраняват в картонена кутия, а моите са само метални, това проблем ли ще е?
И още нещо  има линцери с лешници или орехи и без такива тъй като никога не съм правила кои бихте ми препоръчали?
Благодаря Ви!

За линцерите - и аз правя на Наталина и сме много доволни. Не изпускай лимоновата кора, прави ги много по-леки и ароматни.

За кутиите - съхранявам и аз в метални, няма проблем. Тази година взех и пластмасовите - всичко, което имам в кухнята е вече пълно със сладки, също се запазват.

Аз ги пазя най-вече от влага, защото тук, неочаквано може би за някои, влагата стига до 60% през деня. Ако готвя, съм стигала 70% непосредствено след това... В България сякаш повече ги пазите сладките от изсъхване май. 😃 И в двата случая, всяка добре затворена кутия става.

----------------------------

Али, планетарен миксер дори не ми хрумва за какво би ми бил, при наличието на робот, изключая разбиването на белтъци, което ми се случва максимум 2х годишно и с миксера да отнема 5 минути повече... Всякакви кексови и мъфин теста се забъркват с нормалния миксер за минути и мия само бъркалките в миялната. Планетарните миксери заемат толкова много място, а не предлагат повече функционалност... Имам толкова кухненски уреди, съдчета, чинийки, включително сифон, машина за вакуумиране, сувид уред, но Бога ми, никога не съм изпитвала липсата на планетарен миксер. 😃 Изобщо не говоря колко струват тези на KutchenAid, примерно. Само споменавам, де, пък ти си реши имаш ли нужда, нямаш ли. 😃

----------------------------

Линцерите на Наталина в работна обстановка, известни у нас като "пуловерите", защото такъв cookie cutter си направих миналата година. Joy Ще намерите дизайна някъде в купчината. 😃

Само 56 слепени и в долния ляв ъгъл -  няколко бисквити, които се слагат на чаша. Доза с 500г брашно, мисля единична е тя, защото няма кога да обработя повече до петък.

За пръв път и шотландските маслени бисквитки на Алия, единична доза за проба, много ни допадат и са много спестовни. 😃 Тествах си и новите печати - 4 броя за 1 евро, супер китайско качество, клас първи Grin.

За копчетата идеята е от Марчева от миналата година, благодаря мадам Марч. 😃 Дядо Коледа намина, похапна малко и се разхвърчаха копчетата от палтото...

Просто бройте, че не съм ви казала, че кутията е над педя висока и почти 2 педи в диаметър и това е една (най-голямата) от около 7-8...

# 707
# 708
Нищо не съм правила още, у нас почти не се яде сладко, но линцерите на Наталина няма да пропусна. Те са абсолютен хит(задължително с лимонова кора). Друго, което планирам и не е споменавано-канелените гъбки, рецептата я зная от Ваня 77,иначе не зная на кого е, така съм я запомнила. Много лесни и вкусни. И накрая, ако остане време - едни мини щолени от списание Била кулинар от м. г., много сполучливи се оказаха. Пропуснах АКК, обикновено го правя през година, вече две пропускам. Всички го харесват, но само до първото парче.

# 709
Може ли рецептата много ми харесват как изглеждат.Благодаря предварително.

# 710
  • През девет планини в десета...
Може ли рецепта за коледно греяно вино което да върви със сладки.

# 711
  • София
Може ли рецепта за коледно греяно вино което да върви със сладки.

Новогодишен пунш

# 712
  • Варна
Виждала съм да продават готови немски смеси подправки за греяно вино.
Иначе на мен ми харесва да е с карамфил, канела и портокал - това са ароматите, с които свързвам зимата и коледните празници.
А мъжа ми казва, че греяно се прави виното, което не става за пиене по друг начин…. Rolling Eyes Дори и така да е, на мен ми харесва, особено когато го пиеш навън, на студено.

При мен отлежават да си поемат ароматите три  теста - едно медено с джинджифил, септемврийки и линзери. В събота ще ароматизирам махалата. Арменските топчета и рихличките ще добавя, те нямат нужда от отлежаване.

При нас на коледния обяд (ние обед правим) традиционно има кисело зеле с патешки бутчета. За десерт още не съм мислила, ако ми остане време ще правя нещо засукано, ако ли пък не - сиропираните охлюви са ми резервният вариант.

# 713
Cskafena,
Скрит текст:
https://harryandlexy.com/vkusnichko/lakomstva/biskviti-i-sladki/ … okoladovi-sladki/ ,моята глазура е разтопен шоколадов кувертюра на Лидл и малко масло, второто притискане след печене трябва да става веднага след ваденето от фурната за да не се трошат. Много са харесвани вкъщи и ги правя за втора година.
Разкошните бисквитки на Марчева, с червена боровинка, портокал и от мен бял шоколад:

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 10:57 от -Karina-

# 714
Лиани, зашемети ме с тези сладки ! С много търпение и любов са правени , за много специални хора  Wink  Yum

# 715
Имам въпрос може ли маслото в рецептите за сладки или соленки, да се замени с мас?
Например рохличките да се направят с мас, хубава, чиста, немиришеща?
Аз пак да попитам...

# 716
Имам въпрос може ли маслото в рецептите за сладки или соленки, да се замени с мас?
Аз пак да попитам...
За можене, може, ама на какво ще ти мирише... Вкусът идва и от аромата на мазнината. Ето, на мен чушките ми бяха любим зеленчук, сега (след Ковид, изкаран преди една година), ми миришат отвратително и само чушки не поглеждам.

# 717
  • София
Аз пак да попитам...
Не, не може, има си рецепти с мас, и рецепти с масло и това е.

# 718
Марчева, много крайно. Заменяла съм с кокосова мазнина, с гхи. Миришат по друг начин просто. На структурата или както се нарича, вероятно също се отразява замяната, но така или иначе аз заменям бялото брашно и бялата захар, и замяната с друга мазнина, която ми харесва как мирише, не ми пречи. Знаем, че си върл противник на св. мас. На някой може да си му харесва. Нека пробва, но просто да не очаква, че бисквитите ще са абсолютно същите като с масло.

# 719
  • София
За рохличните не бих заменила маслото с мас. Заменяла съм маста с масло на локумкитена Джема.

Част от продукцията ми (опекла съм общо 7 вида сладки, остават ми само напуканите шоколадови сладки):
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт