Коледа 2021/2022

  • 98 392
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 3 465
Ето една рецепта с мас, сладките са много хубави и ефектни. Жалко че нямам снимка защо скоро не съм ги правила. Гръцки сладки. 4 яйце/само жълтъка/, 1ч.чаша мас, 1ч.чаша пудра захар, 1 бакпулвер разтворен в малко вода.Меси се меко тесто, разточва се на дебелина 1см и се режи на малки кръгчета. На всяко кръгче се слага от разбития на сняг белтък. Пече се на 180гр.Слепват се с мармалад и пудра захар.

mimi, колко се пече? не изгаря ли белтъка?
Редактирах се, благодаря. Градусите са по ниски. 150-160гр бисквитките не трябва да се препичат. Трябва да останат бели.

# 736
  • In transit
  • Мнения: 14 444

А що се отнася до миналото, имам една готварска книга от 1938г. Някои от вас ще се изненадат(както се изненадах и аз), но в повечето рецепти има масло, не мас.
Преди време бях попаднала на такива стари книги и го забелязах това с маслото, но видях, че много ползваха и дървено масло (зехтин). Blush

# 737
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:

А що се отнася до миналото, имам една готварска книга от 1938г. Някои от вас ще се изненадат(както се изненадах и аз), но в повечето рецепти има масло, не мас.
Преди време бях попаднала на такива стари книги и го забелязах това с маслото, но видях, че много ползваха и дървено масло (зехтин). Blush

Онлайн продажба на фототипни издания на кулинарни книги 1927 -40 г.
https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/dom-gradina-i-hobi/

# 738
  • София
  • Мнения: 12 259
Готова съм и повече няма да се занимавам , това ми е достатъчно
БИСКВИТКА С ШОКОЛАД И КАНЕЛА - OVIS MOLLIS

БИСКВИТКА "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ" - RED VELVET CRINKLE

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ СЪС СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ, ОРИЗОВО БРАШНО И НИШЕСТЕ

SHORTBREAD - ОРИГИНАЛНАТА ШОТЛАНДСКА МАСЛЕНА БИСВИТА

БИСКВИТКА С ЛЕШНИЦИ И ШОКОЛАД

ЛИНЦЕР БИСКВИТИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 739
  • Мнения: 3 465
Оризовото брашно на маслените бисквитки със червени боровинки дали може да се замени с друго.

# 740
  • София
  • Мнения: 12 259
Оризовото брашно на маслените бисквитки със червени боровинки дали може да се замени с друго.
Не мисля, и защо искаш да го промениш, а и с какво да се замени, оризово брашно се продава във всеки супер, струва стотинки, дето се казва

# 741
  • София
  • Мнения: 354
Продукцията от вчера



# 742
  • Бургас
  • Мнения: 2 008

За дамите,търсещи рецепта с мас
Скрити целувки
Дай джокер, къде да я търсим.

# 743
  • Мнения: 3 465
Оризовото брашно на маслените бисквитки със червени боровинки дали може да се замени с друго.
Не мисля, и защо искаш да го промениш, а и с какво да се замени, оризово брашно се продава във всеки супер, струва стотинки, дето се казва
Нямаше в магазинчето от което търгувах. Утре ще потърся на друго място.

# 744
  • Мнения: 136
Голямо вдъхновение сте! Всяка година правя меденки с айсинг, миналата година добавих бисквити с печати и пукани сладки.
Тази година мисля отново да разнообразя и да направя известните линцери, само че има нещо, което ме притеснява.
Какво сладко е подходящо за слепване? Имам чувството, че ще се разтече, каквото и да сложа. Домашното сладко ми се струва много течно. А ако взема от магазина предполагам вкусът няма да е толкова хубав. Може ли да препоръчате марка, която хем да е вкусна, хем да е подходяща консистенция?
Другото, което ме притеснява са целите плодове в сладкото, за това предполагам, че трябва да е конфитюр?
Може ли да споделите вие какво ползвате?
Благодаря ви!

# 745
  • Мнения: 574
По каква рецепта правите бисквити с печати?

# 746
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 442
Маслено тесто без набухвател, за да държи форма. Аз преди малко правих такива сладки - рецептата за линцери на Наталина ползвах.
За линцерите ползвам ягодов конфитюр, идеален е.

# 747
  • София
  • Мнения: 12 259
Голямо вдъхновение сте! Всяка година правя меденки с айсинг, миналата година добавих бисквити с печати и пукани сладки.
Тази година мисля отново да разнообразя и да направя известните линцери, само че има нещо, което ме притеснява.
Какво сладко е подходящо за слепване? Имам чувството, че ще се разтече, каквото и да сложа. Домашното сладко ми се струва много течно. А ако взема от магазина предполагам вкусът няма да е толкова хубав. Може ли да препоръчате марка, която хем да е вкусна, хем да е подходяща консистенция?
Другото, което ме притеснява са целите плодове в сладкото, за това предполагам, че трябва да е конфитюр?
Може ли да споделите вие какво ползвате?
Благодаря ви!
Направих си лятото домашно сладко от малини, гъстичко е, и има и малки плодове, това не трябва да те притеснява. На линцерите винаги сладкото е от малини,  такава им е рецептата,  - линцер със  сладко от малини, но това не трябва да те задължава, тук чета и че друг вид сладка се слагат. Продават се различни конфитюри, гледай да е конфитюр, а не сладко, те са по-течни, грабваш си едно и си готова.

# 748
  • Мнения: 136
По каква рецепта правите бисквити с печати?
Миналата година правих по рецепта на Хей, Даниела - https://www.instagram.com/p/CIx316RjEYC/
Бяха много вкусни, но печатите ми изобщо не изглеждаха толкова отчетливи като на снимката.
Тази година мисля да пробвам тези - https://www.mycookingcreations.com/2020/11/pasta-frolla-di-luca-perego.html


Благодаря ви за съветите относно конфитюри, дано улуча нещо вкусно от магазина. Simple Smile
Домашните сладки вкъщи ги прави свекърва ми, но са доста течни и няма да се получи сполучливо според мен.

# 749
  • Мнения: 8 080
55Rush, аз ги правя винаги с малиново сладко. Съчетанието на леко киселата жилка на сладкото с бисквитката е чудесно, а и мисля, че е с такова по оригинална рецепта. Някъде съм срещала и със сладко от кайсий, което също има леко кисела жилка, но пък контраста на червения цвят от малините ми изглежда визуално по-добре.
Сладкото от малини на Родна стряха в Лидъл е добро. Ако пък ти се занимава, можеш да си купиш замразени малини и набързо да направиш едно сладко. В по-широк тиган слагаш малините, както са замразени, поръсваш със захар и го слагаш на котлона на не много висока степен. Няма нужда да слагаш вода, малините си пускат като започнат да се размразяват. Бъркаш от време на време и като поизври сокът и се сгъсти го махаш и оставяш да се охлади. После си го ползваш, а ако ти остане, слагаш в бурканче и в хладилника.

Част от меденките ги направих с печати. Идеално се получават. Другата част съм оставила за една малка госпожица да се вихри с украсата.
Линцерите и капучиновите звезди са готови. Едни шоколадови бисквити слепени с кокосов крем мисля да направя и може би мини минс пайове, но те ще са по-скоро за около Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт