Коледа 2021/2022

  • 98 307
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 765
  • София
  • Мнения: 12 258
Може ли да помоля някой за сполучлива рецепта за портокалови бисквити с шоколадови капки? Ще ми се, че имаше снимка в темата, но не помня за рецепта🙄, а и тогава не мислех да правя сладки. Връщах се, но не намирам, май. Намерих в интернет няколко варианта - едните са напукани, другите гладка бисквитка без пудра захар...
ПОРОТОКАЛОВИ КУРАБИИ ПО ТУРСКА РЕЦЕПТА

Имам и гръцки портокалови бисквитки, но те се правят основно през Великден, но защо и сега да не се направят, не е проблем
ТРАДИЦИОННИ ГРЪЦКИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТИ

ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТКИ С ШОКОЛАДОВИ КАПКИ ПО ИДЕЯ НА ИРИНА КУПЕНСКА

БИСКВИТИ " БИКОВО ОКО" С ЛИМОНОВО - ПОРТОКАЛОВ КРЕМ - PASTICCINI OCCHI DI BUE

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 766
  • София
  • Мнения: 3 671
Дамата, която прави финландските сладки опита ли ги вече, че ми е интересно дали и допаднаха?
Пробвах само една, даже си я разделихме с ММ.  По обстойно на Коледа Grinning
Допаднаха ми, тестото стана приятно хрупкаво( не знам след престояването как ще е ) , ще видим и на младежа, който си ги поръча дали ще допаднат, че много се мръщи на аромата на плънката, докато ги правихме.
Правих я с вино, сок от мандарини, мед, настъргана ябълка,карамфил, кардамон и канела, фурми, стафиди, арония и орехи( само с това разполагах)

# 767
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
Благодаря, liani! Мен точно вкусът на плънката ме вълнува. По спомен се усещаше портокалът.

# 768
  • София
  • Мнения: 3 671
Ми аз такъв бъркоч спретнах, че едва ли ще мога да го повторя, ако се хареса Laughing
А сега се замислих шоколадовите  шишарки трябва ли в хладилник да се съхраняват и няма ли да им омекнат люспите?

# 769
  • София
  • Мнения: 4 815
Не станаха перфектни на вид, но на вкус са супер

# 770
  • Мнения: 1 955
Споделете рецепта за хубав щолен. Миналата година правих (не помня по чия рецепта, но я имам записана) и не ми хареса особено резултатът. Набавила съм си мая, сушени плодове и ядки и утре съм решила да запретна ръкави. Едни капучинови звезди ще забъркам освен това и май едни напукани сладки.

# 771
  • Мнения: 574
Голямо вдъхновение сте! Всяка година правя меденки с айсинг, миналата година добавих бисквити с печати и пукани сладки.
Тази година мисля отново да разнообразя и да направя известните линцери, само че има нещо, което ме притеснява.
Какво сладко е подходящо за слепване? Имам чувството, че ще се разтече, каквото и да сложа. Домашното сладко ми се струва много течно. А ако взема от магазина предполагам вкусът няма да е толкова хубав. Може ли да препоръчате марка, която хем да е вкусна, хем да е подходяща консистенция?
Другото, което ме притеснява са целите плодове в сладкото, за това предполагам, че трябва да е конфитюр?
Може ли да споделите вие какво ползвате?
Благодаря ви!
Много добре стават и със сладко от вишни, мажа със соса и посредата една вишничка🥰

# 772
  • Мнения: 169

За дамите,търсещи рецепта с мас
Скрити целувки
Дай джокер, къде да я търсим.

Няма къде, много е стара, преписана от не знам кое списание, та я пиша:
За тестото-3 жълтъка, ч.ч захар, ч.ч.кисело мляко, ч.ч разтопена мас, ч.л. сода, ванилия, брашно около 600 гр. за средно твърдо тесто.
Разделя се на 3 топки.Всяка една се разточва на правоъгълник и се маже с
Плънка- 3 белтъка, ч.ч. пудра захар, 1/2 ч.л. канела, ч.ч счукани орехи. Белтъците се разбиват на твърд сняг, прибавят се останалите продукти и се разбърква до хомогенност.1/3 се намазва на разточеното тесто, завива се на руло и се нарязва на кръгчето около см.
Пекат се в/у хартия на 220 г. за 10-12 минути. Получават се около 50 броя.

# 773
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Приключихме днес с печенето на сладки. Тази година: двойна доза рохлички, меденките на Джема- много любими, първата доза се изяде, днес имаше Бис с добавка тиквено пюре, много хубави и много меки станаха, виенски коледни ореховки- за първа година ги правя, харесаха се, дебют и за курабията "Щолен" от Марчева- харесаха се много, каката ги кръсти Щоленка, бадемовите бисквитки на дядо Коледа, мини щолените на Лабрекс и бисквитки  Алфахорес. Утре украсяваме редим по кутиите и са готови за раздаване, да зарадвам близки и приятели...
Весели и светли празници на Вас и семействата Ви! Heart

# 774
  • Мнения: 13 425
Нямам снимка, но отново линцерите на Наталина. Със сладко от къпини от лятото. Това са ми сладките, ако имам време, ще направя и "гъбките", както и щолените от Билла. Но и да не успея, коледният дух вече е у нас! Вълшебни са линцерите, нищо и никакви, (в смисъл - лесни) но се харесват на всички у нас, а иначе само аз обичам сладко.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 22:08 от Светкавица

# 775
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 502
Днес направих напукани портокалови сладки и кокосовите топки на Мики.  Още един вид искам, но не съм решила точно кои.

# 776
  • Мнения: 2 276
Здравейте! Всяка година правя от американските бисквитки, т.нар. кукийс, нооо стават много твърди като изстинат. Правя ги без яйца заради алергия на малкия,  по различни рецепти,  но все така се получават. Къде бъркам? Някой има ли хубава рецепта без яйца за бисквитките?

# 777
  • Мнения: 561
Може ли Рецептата за виенски коледни ореховки?

# 778
  • София
  • Мнения: 12 803
Здравейте! Всяка година правя от американските бисквитки, т.нар. кукийс, нооо стават много твърди като изстинат. Правя ги без яйца заради алергия на малкия,  по различни рецепти,  но все така се получават. Къде бъркам? Някой има ли хубава рецепта без яйца за бисквитките?

Ето едни бисквитки без яйца: Ябълкови бисквити с грис.

Може ли Рецептата за виенски коледни ореховки?

Виенски коледни сладки с орехи

# 779
  • Мнения: 2 276
Здравейте! Всяка година правя от американските бисквитки, т.нар. кукийс, нооо стават много твърди като изстинат. Правя ги без яйца заради алергия на малкия,  по различни рецепти,  но все така се получават. Къде бъркам? Някой има ли хубава рецепта без яйца за бисквитките?

Ето едни бисквитки без яйца: Ябълкови бисквити с грис.
Имах предвид тези:

Общи условия

Активация на акаунт