Коледа 2021/2022

• 98 241
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 885
Бубе, за друг път да си знаеш, че спокойно можеш да замениш царевично с пшенично нишесте и обратно. Няма разлика нито във вкуса, нито във структурата. Изпробвано е при няколко вида сладки и сладкиши.

# 886
Mikkey, chissy и другите, благодаря Simple Smile
Да, ефектни са формичките на karen Davis, скъпичко идват, но пък са стабилни и са си за цял живот, лесни за употреба.
От зор да ги имам ги взех от техния сайт, преди да ги заредят тук, увеличили са ги тази година.

В тяхната рецепта за човечета нямат яйце, но аз си сложих жълтък и прибавих орехово брашно. Не съобразих и бухнах кафявата захар, после размесвах да се стопи, въпреки че се загрява.

За снежко, рудолф..  сложих кора от лимон и в началото, веднага след изпичане ми киселееше, нали и в златния сироп има лимонов сок, но после се успокои вкуса. Сложих жълтък и тук.

Пробата ми с оцветяване с шоколад, ами трябва си помощник да загрява шоколада, основен  и оцветен или голям съд с водна баня да е готово всичко. Опитах да работя на етапи, но оцветеното изчезваше до другия ден. Бях подготвила различни цветове за премяна на човечетата, накрая се отказах, много бързо стяга шоколада и  ги намазах набързо.

# 887
  • Русе
Унгарските бисквити са готови

# 888
Аз приключих и днес пакетирах сладките за подаръци Simple Smile
Надявам се на имаме гости във ваканционната ни къща и запазих и за нас, но повечето са в кутии за подарък. Сега ще мисля соленото меню
Та това са малките и големи кутии и целия асортимент

# 889
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моля ви, много ви моля, дайте читава рецепта за тесто, с което да направя бисквити с печати, пробвах една рецепта, и само се омазах. Сега пека някакви кръгчета, защото ми е жал да го хвърля Sad
Нека спасим Коледа у дома!

# 890
  • София
Моля ви, много ви моля, дайте читава рецепта за тесто, с което да направя бисквити с печати, пробвах една рецепта, и само се омазах. Сега пека някакви кръгчета, защото ми е жал да го хвърля Sad

200 г масло
200 г пудра захар
1 средно голямо яйце
400 г брашно
1 ч.л. есенция по избор
1 1/2 ч.л. смес от подправки

С тези продукти приготвих моите сладки с печати.

# 891
  • Euskal Herria
Аз ползвах тестото за линцери на Наталина за сладките с печати.

# 892
Аз съм ползвала на Mikkey канестрелите за сладки с печати (не какаови, белички).

# 893
И аз ползвах нея и ми се получиха супер.

# 894
  • На брега на реката
2в1, благодаря ти ! Ще знам за напред!

Направих ги и станаха чуднички!

Марчева, прекрасни бисквити. Лесни, но вкусни и ароматни! Обожавам маслени бисквити! Heart Eyes

# 895
  • София
2в1, благодаря ти ! Ще знам за напред!

Направих ги и станаха чуднички!

Марчева, прекрасни бисквити. Лесни, но вкусни и ароматни! Обожавам маслени бисквити! Heart Eyes
Прекрасно е да го прочета, благодаря, но снимката ти я няма, дай пак

# 896
  • На брега на реката
Поправям се!

Още веднъж, благодаря!

# 897
  • София
Поправям се!
..................
Още веднъж, благодаря!
Ооооо, разкошни са станали! Аз благодаря! Весели празници!

# 898
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

200 г масло
200 г пудра захар
1 средно голямо яйце
400 г брашно
1 ч.л. есенция по избор
1 1/2 ч.л. смес от подправки

С тези продукти приготвих моите сладки с печати.
Какви подправки слагате?

Тази рецепта ли?

# 899
  • Euskal Herria
Аз ползвах другата -  за линцеровите сладки, тя е подобна. Но и двете стават.
http://natalyna.blogspot.com/2015/12/11-2006.html
Скрит текст:
Линцерови сладки  

Тези сладки са получили името си от извесният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.

Продукти:

500г брашно
250г масло (аз слагам комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
200г пудра захар
3-4 жълтъка(според големината) или 2 яйца (само с жълтъци стават по-меки)
по желание кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Приготовление:

Пресявяме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).
Ако ви се стори, че тестото е по-сухо (ронливо), пибавете още един жълтък.
Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълн, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.  Много внимавайте да не ги прегорите(особенно ако са разточени по-тънко има такава опасност). Пекат се в ненамаслена тава или на хартия, на около 170° до порозовявяне - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.

Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.

Общи условия

Активация на акаунт