Коледа 2021/2022

• 98 258
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 915

Мини щолени по рецепта на Била Кулинар. С което и аз затварям моята скромна сладкарница. Бъдете здрави!

# 916
  • Русе
El fin на дребните сладки. Финландски коледни бисквити

# 917
  • София
Много са хубави! Как успя подковите да ги направиш толкова равномерни, еднакви, не успявам да са толкова еднакви...

# 918
  • София
Много хубави сладки,браво момичета и момче!
Марчева имам въпрос,коледния венец дали може да се направи по-рано?Според мен не би трябвало да има проблем,ама знам ли....

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 23:03 от Ali97

# 919
  • София
Много хубави сладки,браво момичета и момче!
Марчева имам въпрос,коледния венец дали може да се направи по-рано?Според мен не би трябвало да има проблем,ама знам ли....
Можеш, приготвяш си го във формата, както съм писала, върху фолиото, но да има дръжки ,за да можеш да го извадиш, да не забравиш, само напомням и го оставяш най-малко за 4 часа на студено, но може и за 1 нощ, и на другия ден си го оформяш, не преди това.

# 920
  • София
Благодаря Марчева!То точно дръжките са ми се набили в главата,което не означава,че няма да ги забравя.

# 921
Повече от месец се наслаждавам  на нещата, които направихте. Красиви и предполагам и толкова вкусни. Аз тази година за Коледа искам да направя торта червено кадифе. Та да помоля за сполучливи рецепти. Чудя се и с какво да заменя оригиналната мътеница. Крема ми се иска да го направя с крема сиренето на Олимпус. Моля за идеи.

# 922
Винаги ползвам рецептата на Луси за червено кадифе и резултатът е супер. Дори и в рецептата пише, че мътеницата се заменя с прясно мляко+ малко лимонов сок.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html

Ето и моя продукция

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 00:13 от mariat

# 923
  • Русе
Скрит текст:
Повече от месец се наслаждавам  на нещата, които направихте. Красиви и предполагам и толкова вкусни. Аз тази година за Коледа искам да направя торта червено кадифе. Та да помоля за сполучливи рецепти. Чудя се и с какво да заменя оригиналната мътеница. Крема ми се иска да го направя с крема сиренето на Олимпус. Моля за идеи.

Още един вариант на тортата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 924
  • Bарна, морето, сините вълни

Щолен от свекърва ми

# 925
Направих пробно коледния венец с бутер тесто. Хареса ми, но вкусът на сушените домати доминираше. Следващия път ще ги намаля малко.

# 926
  • София
Вчера правих много лесен сладкиш от 4 съставки, а те са: сушени плодове, подсладено кондензирано мляко, Бейлис (аз нямах и използвах друг алкохол) и самонабухващо брашно. Като го извадих от фурната изглеждаше така:

Скрит текст:

Увих го в дом. фолио и го прибрах в кутия. След празниците ще има още снимки.

# 927
  • под тепетата
Моля, помагайте! Преди време, мисля, че в тази тема, се пусна рецепта със задушена тиква със сушени плодове и ядки. Тиквата беше на продълговати парченца, имаше  и мед. Не си я записах тогава, а на снимката изглеждаше много вкусно! Не мога да я открия, а искам да я направя.

# 928
  • Русе
Скрит текст:
Моля, помагайте! Преди време, мисля, че в тази тема, се пусна рецепта със задушена тиква със сушени плодове и ядки. Тиквата беше на продълговати парченца, имаше  и мед. Не си я записах тогава, а на снимката изглеждаше много вкусно! Не мога да я открия, а искам да я направя.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_22.html

# 929
Портокалови сладки, подходящи за диабетик в семейството

Общи условия

Активация на акаунт