Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 573
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Ние ползваме козметиката на А дерма за атопична кожа. Дерматоложката каза да следя кожа, а също така, че зимата трябва да се хидратира повече - ръцете и краката да ги мажа сутрин и вечер. Ако кожата на пипане не е мека, а има като грапаво и сухо -също да се хидратира. Лицето по няколко пъти на ден с емолиента, защото е важно да има хидратация. Препоръча ни за зимата колд крем на Авен да се нанася на лицето и пръстчетата на ръчичките, когато излизаме.

# 106
Аз си черпя идеи ит drmodernmomey в инстаграм. Дава пропорции и като цяло има много хубави рецепти, но малкия след няколко дни става на седем месеца, абе още си е бебе. Аз отвреме на време правя мъфини и много ги харесва. Колко хранения вкарахте вече? Ние засега сме на обяд и следобедна закуска, а от няколко дни сме и със заместена закуска! Давам на плазмон кремечтата с йогурт!

# 107
Аз нещо се бях объркала с обясненията на моя педиатър и вместо следобедна закуска след обяда съм тръгнала да замествам закуската... Даваше ми зор да ги въвеждам тия гадни каши и бебето ми хвана запек и получи хемороид Sad(( поне на такова ми прилича и като обясних на лекарката каза че е хемороид. И горката ми беба пищи като ака. А хем си давам редовно разхлабващи храни и допреди 10 дена всичко беше перфектно. Хем  съм чела на много места, че кашите са абсолютно безполезно нещо, хем се вързах да давам.

# 108
Alegra според мен не е грешка, че си въвела закуска вместо СЗ, това че така е прието при нас не значи, че винаги и навсякъде така правят…виждаш и тук във форума, има бебета, които вече ядат 100 неща, има и такива като моето, които нямат и 10 вкарани продукта за почти 2 месеца захранване, някои хранят от буркани, други готвим като луди, трети смесват.
Дано бързо мине този хемороид, защото ми се плаче само като си представя, милото бебе Sad важното е да не се обвиняваш, всички правим по 1000 грешки на ден спрямо децата си.
За тези които си правят кашите- много вкусна каша е просо и манго Simple Smile ама май мангото по- късно се вкарваше.

# 109
Алегра са хемороидите има едно хремче на Бочко за 0+ мисля че със смрадлика и го намазваш на памуче слагаш го точно на хемороида и го остави известно време. Аз го оставих да спи, ама не съм сигурна колко е удобно, така че ако искаш може и за през деня. Вечерта му се появи хемороида, сложих му го да спи с този ,,компрес” и на сутринта като го погледнах нямаше нищо. Ака нормално и всичко беше Ок. Опитай го и ще видиш че има огромно подобрение!

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 08:42 от Анонимен

# 110
Хемороиди на бебе звучи ужасно! Бързо възстановяване! Честито зъбче Бел 🙂 маза ли с някакви гелчета? А съм взела за вс случай дентокинд. Ето малко рецепти от книгата на Маги Пашова за разнообразие.

# 111
И аз да дам две рецепти за разнообразие. Давам ги за закуска или за СЗ.

Половин шепа боровинки
Четвърт банан
Четвърт авокадо
Агаве(става мед и фурми, но аз още не съм ги дала)
Ядково мляко, АМ или кърма.
Бисквитки-около три.

Изсипваме продуктите в блендера. Млякото трябва да е точно едно пръстче. Блендиране до получаване на хомогенна смес. Изсипете в купа и за окраса може да добавите малко кокосово стърготини, боровинки и други горски плодове.

На нас ни остана малко и го дойдох аз. Това е една преработена рецепта за възрастни.

Втората рецепта незнам дали всички от вас са въвели продуктите.

Половин банан
Шепа спанак
Масло от бадем(да е по-гъсто almond butter не almond oil) в dm има мус от бадеми което е точно това. Една малка лъжичка.
Ядково мляко, АМ или кърма.
Две три бисквитки

Сложете отново всичко в блендера и нека млякото не е повече от един пръст. Когато блендиране може да окрасите с кокосови стърготини, пресни горски плодове и ягоди ако бебето е захранено.

За малко по-големи става и манго с малини ама незнам дали някой от тук е въвел манго.

# 112
Благодаря за рецептите 😊. И аз ще давам манго, не виждам да има причина да чакам.
Вие от кой месец мислите да въвеждате глутена? Аз исках да въведа повече неща, за да има разнообразие, защото ще е по схемата овес-ръж-спелта-пшеница и 1 месец няма да предлагам нищо ново освен него.

Евита, давам Дентокинд таблетки и мажа с Мундисал гел, но честно казано не знам дали има ефект.

# 113
Аз вече вкарах глутена вкарах го на първи октомври и скоро ще стане един месец, но при нас беше по препоръка на педиатърката понеже не се засищаше достатъчно и тя каза да вкарам глутен. Давах бисквитки и глутенови каши първата седмица после овесена каша, спелта и пшеничена каша. За сега да чукам на дърво няма проблеми. Ще чакам до пети ноември да е малко повече от месец и спирам да се притеснявам. На нас педиатърката ни каза, че може да даваме нови плодове и зеленчуци, но да не прекаляваме. Каза също, че ако има алергия към глутена няма шанс да го сбъркаме с друго, така че да не му мисля. Вие как ги обличате в стидените дни? Всеки ден излизаме на дълга разходка и днес слагам дрежките (боди с къс ръкав и гащеризонче) и след това нали чорапки както винаги отгоре слагам меки пантофки или ватирани чорапки.
Тръгнах да го извеждам навън и се зачудих как да го облека? За космонавт ми се вижда топло, но за просто яке студено. В крайна сметка сложих едно ватирано панталонче за отгоре и едно елече, като отгоре бях сложила по-дебела блузка, но се притеснявам че му е било студено. Беше завит, но все пак. Ето този тип сложих

Какво мислите? Как се облича бебе на почти седем месеца на шест градуса?

# 114
Относно обличането, живеемв Бургас и почти всеки ден има силен вятър, облечен е с боди+блуза+яке+шапка+пантофи и завит в чувал или в мече космонавт+шапка и пак завит в шушлеков чувал.

За зъбите като се сетя давам Дентокинд, имам и същото гелче, но така като гледам няма изгледи за никнещи зъби, не се лигави много, но продъкжава да слага всичко в устата и да дъвче. Ако е от значение на мен на 10 месеца ми се е показал първия зъб.

Аз се чудя по друга тема, шезлонгът му умаля, но все още не стои стабилно седнал сам и не му харесва много по корем, нито пък дълго да лежи по гръб, в какво ги слагате да стоят. Предстои ни да купим стол за хранене (спряхме се на икейското), да търся ли някаква друга алтернатива за слагане?
Подариха ни столче за кола Lorelli, но ми се струва много дървено. Повечето инфлуенсъри препоръчват Britax Romer, дали си заслужават наистина, защото са 800+?

# 115
При нас в момента е 11 градуса, въпреки че ми се вижда по-топло. Навън сме и е облечена с клин с мъхеста вътрешност, боди с дълъг ръкав и по-дебело горнище. Не я обличам особено дебело, още нямаме чувалче за количката и не я завивам.

Аз съм го казвала, но столчето за хранене с позиции и колелца е най-сполучливата ни покупка. Прекарва голяма част от времето там да ме гледа, докато готвя, чистя, простирам.

Столче за кола ще вземем такова, което е минало краш тестове, най-вероятно Сайбекс. Чакам черния петък и ще поръчам най-вероятно от Германия.

# 116
Аз имам стол за хранене с променяща позицията облегалка и мисля че е добър вариант за не още стабилно гръбче. Бебка много обича да седи по корем и да си се придвижва на пода, но от време на време я слагам там с дрънчащи играчки или един бебешки телефон от Джъмбо. Имам и електрическа люлка, която още й става, но не й се седи много в нея.
Колкото за столчето за кола, ползваме от баткото един много стар модел на Чико и ще седи в посока обратна на движението, колкото се може повече ММ е маняк на тема безопасност.

# 117
RoseDawn, на Антилоп столчето ли се спряхте от ИКЕА или на някой от новите модели? Ако е Антилоп - от къде ще то купите? В ИКЕА го няма налично няколко месеца вече и казаха, че пускат нови модели и не е сигурно, че ще има пак наличен Антилоп-а…

# 118
  • София
За излизане навън го обличам с боди с дълъг ръкав и дебела блузка; или горнище и долнище анцунг с боди с дълъг ръкав, чорапи и шапка понякога пролетна, от 3-4 дни, вече с дебела плетена шапка. На количката съм сложила от 2-3 седмици дебело ватирано чувалче. Бая го загрява, като се приберем и го извадя от чувала е много топъл и крачетата също са му топли, за това не слагам допълнително ватирени чорапи или меки пантофи.
За захранването
    от 10.09.2021 до 10.10.2021 месец вкарвах зеленчукови пюрета;
      от 10.10.2021 вкарах жълтък, заешко месо и безглутенови каши;
      Сега мисля да направим цял месец с жълтъка и месото (ще включа пилешко или пуешко) и безглутеновите каши,
      и от 10.11.2021 да стартирам с глутена постепенно под формата на каши. Пак ще изчакам един месец и от 10.12.2021 ще дам попара със сирене и масло.

# 119
      elitsa.iv, да на Antilop се спряхме, в онлай магазина има налични всички части без краката. Имам спомен, че в Бургаския поръчков център го мернах на части, но не съм 100% сигурна, тези дни ще отидем до магазина. Ако ги има краката ще поръчам всичко останало, ако ги няма ще купим черния стол Blames.

RoseDawn, на Антилоп столчето ли се спряхте от ИКЕА или на някой от новите модели? Ако е Антилоп - от къде ще то купите? В ИКЕА го няма налично няколко месеца вече и казаха, че пускат нови модели и не е сигурно, че ще има пак наличен Антилоп-а…

Общи условия

Активация на акаунт