Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 19 594
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
аз правя само инстантни каши. без варене. използвам мерителна лъжица 15мл, която уж отговаря на 1супена лъжица. специално за оризовите каши идеално ми се получава с 1 мерителна лъжица суха каша за 50-55 мл вода. правя кашите с по-топла вода отколкото пише (направо с гореща), защото докато забъркам кашата и я отнеса, където се храни звяра и наглася звяра в столчето, кашата изстива, а звярът предпочита кашите топли.
днед например наставлявах половинката за приготвянето на сутрешната каша. оризово-царевична на слънчо с банан и праскова (май такава беше). 105-110мл гореща вода, 2 равни мерителни лъжици суха каша( даже не съвсем пълни) с 60 мл пюре на гербер ( банан, праскова, круша и още нещо). стана идеално. звярът даже мрънкаше за още.

# 91
Благодаря ви момичета, замислям се че може и да е от комбинацията между хладно време и постоянното лигавене. Ще взема някой крем за зимата и ще следя. Виждам че местела и биодерма имат такива серии, даже едни специални кремчета за около устата.

YanKi може някой ден да направим среща на майка от северозападните райони, аз съм на 1 спирка с метрото от вас. Пишете ако сте заинтересовани.

Днес пробвах нова комбинация за пюре. За пръв се хареса толкова - картоф, пащърнак, моркови и батат. Замразих няколко порции. Как правите замразяването? Четох че трябва да е шоково и днес сложих порциите в ледена вода е после ги прибрах във фризера.

# 92
Моска, аз се изненадах онзи ден като заведохме малкия на дерматолог и казаха атопичен дерматит.До сега не беше имал кожни проблеми,имаше си перфектна кожа,дори без кой знае какви грижи за нея.
Появи се обрив по вратлето, първо  няколко ситни,червени пъпчици,които за няколко дни станаха и на по-големи червени петна,плюс,че се увеличи диаметъра на обрива.

# 93
аз съм доволна от козметиката на мустела. ползваме нормалната серия, но педиатърът специално ни беше препоръчал тази за атопична кожа. вече бяхме взели обикновената и се разбрахме, ако има проблеми да сменим, иначе да си караме с тази, която имаме.

# 94
На мустела има стик Колд крем за лице и устни май беше. Много е добър, на бебето му помогна при силен обрив от слюнките и студа, а и понеже е малък стик се ползва супер лесно.

# 95
  • София
И аз ползвам Мустела нормалната серия, доволна съм, няма проблеми за момента.
Може ли повече инфо за храненето на Маги Пашова?
Аз съм огромен фен и стриктно спазвам режима на Д-р Ирина Владимирова. Харесва ми нейния начин, включва всички групи храни, обяснява причини и следствия. И главното- храната и връзката й с детската градина и храната там.
Аз и брат ми сме захранени с попара, каши, и кисело мляко, но тогава все пак захранването е било съвсем различно. Вече сме над 30 годишни и ядем всичко, винаги е било така. Сега ми е странно, имам приятелка чието дете се хранеше само с пържени картофи с малко сирене, хляб, сладолед и обикновенни солети. Тя не се дзвери да го учи да яде и друг вид храна, той щял като порастне да почне да си яде сам. Детето е на 4 години и почти не говори.

# 96
Аз от началото съм с козметиката на Юриаж и съм много доволна. Купих и техен колд крем, но не съм го пробвала още.

Идвам да се похваля, че си имаме първото зъбчеее 🎉. Долният ляв резец е избил, десният прозира.

# 97
Аз от началото съм с козметиката на Юриаж и съм много доволна. Купих и техен колд крем, но не съм го пробвала още.

Идвам да се похваля, че си имаме първото зъбчеее 🎉. Долният ляв резец е избил, десният прозира.

Честито първо зъбче беле!!!! Да порасне много здраво! На нас преди известно време ни изби долния ляв зъб и сега почти изби долния десен.

# 98
Честито зъбче! Ние имаме вече 4, а сега избиват още 2

# 99
честито зъбче.. и въобще на всички със зъбчета да им растат здрави и хубави...

при звяра няма изгледи за зъби скоро, но те и на мен са ми избили след като съм проходила на 9месеца...

аз вече почти спрях с кърменето и чакам с нетърпение да й се появят зъбите, за да започне да дъвче

# 100
  • София
Честити зъбчета! Да са здравички!
При нас само лиги и всичко се дъвче. Дразнят го венците,чакаме 😊
От началото му бях взела Юриаж Ксемоз бауме,кремообразна форма и става на липидни капчици при контакт с кожата. Малкият не е атопик,но продуктът е вълшебен и много бързо попива. Сега минах на обикновен техен хидратант за след баня.

# 101
Благодаря, момичета ❤
Днес става и на 7 месеца, ще го запомним 😃.
По случая ѝ направих първите бисквитки, за СЗ ще давам банан и авокадо и ще надробя 1-2, дано стане добре. Обядът е заешко с елда и зеленчуци. Започнах да се изчерпвам с идеите нещо.

# 102
Бел сподели рецепта за бисквитките?

# 103
Намачках едим малък банан, 4с.л. кокосово брашно и 1 ч.л. кокосово масло. Направих топчета и ги натиснах да станат плоски. После за 10 минути на 180 градуса.

# 104
бел, за идеи съм решила да ползвам 'седмичното меню' на различни детски кухни. повечето публикуват и съставките освен името на ястието. няма точните пропорции, но за идеи е перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт