Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 19 536
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Lira, моята хомеопатка ( която си е и лекар ) му предписа нукс вомика и камомила в 9 ch за сега. Начуквам ги на прах топчетата и с лъжичка му давам, харесва ги Simple Smile още днес има подобрение на сополите!
Големия само с хомеопатия го лекувам и досега АБ не е пил или каквото и да било друго лекарство, без капки за нос, без нищо, а си беше болнав в градинския период. Нашата хомеопатка при по- сериозни проблеми винаги ми дава две рецепти, ако хомеопатията не даде резултат до  2 дни да мина на другата медицина Simple Smile

# 76
Mamma_world, започнах доста по-смело да въвеждам нещата и затова съм по-напред. Не е правилно най-вероятно, но досега не е имала реакция от нищо, в семейството нямаме алергии и се надявам така да остане. Магданоз, лук, чесън, копър ги въвеждах заедно с някой нов зеленчук. Варя ги и ги пасирам заедно с всичко останало. Около месец бях по-стриктна със зеленчуците, но сега с плодовете и през ден давам нещо ново. Тя беше опитвала вече ябълка и банан по малко и не го мислих особено. Съотношенията са ми на око и там не следя от кое колко слагам. Като цяло май я карам доста лежерно 😃.
Към зеленчуковите пюрета слагам гхи, а към плодовите кокосово масло. Днес за обяд беше броколи, карфиол, спанак, пащърнак, морков, лук, магданоз, копър и пилешко. Правя по 2 пюрета, че толкова се събират в уреда. Едното давам същия ден, като добавям месо или жълтък, а другото затварям в бурканче за другия ден и само пак добавям месото или жълтъка.

И аз давам Дентокинд от известно време, но малко ги бях позарязала, та сега пак ги подхванах по-редовно. Дано имат ефект.

# 77
дентокинд и имунокинд давам откакто беше на месец. педиатърът ни препоръча ( особено държеше на имунокинд). в началото таблетките разтворени с няколко капки вода с лъжичка, но от няколко месеца директно й ги давам една по една в устата. с удоволствие ги яде и като види шишенцата започва да се усмихва.

# 78
В коя част на Люлин си Деси? Аз съм в близък квартал.

Иначе и при нас от зъбите много шарен стана нощният сън. Буди се да я кърмя много често и плаче, което никога не е било. Как вървят моторните умения при вас? Могат ли да седят, наченки на пълзене? По колко време стоите на пода?

На моите приятелки децата са по- големи и всички познати са на работа. Всеки ден обикалям сама из дебрите на Люлин, отскоро сме тук и нямам познати . С малката сме по 12 часа само двете.
Момичета, започнах по време на обяда с пюрета да предлагам вода. Давам вода от малка чашка за шот. В началото доста се оливаше, но вече започна да си пие нормално като аз и държа чашката. Мисля да взема и от неразливащите се чаши за времето, когато сме навън или пътуваме.

# 79
При нас положението е средно с мототните умения. Пълзи назад или по-скоро се избутва с ръцете и се приплъзва. Почти постоянно е седнала на земетя или на столчето за хранене. Не съм го сложила на най-седналата позиция, но тя сама си седи. Не знам със самостоятелното сядане докъде сме. Тези дни заема по-странна поза, но не знам дали е някакъв опит или не се случват нещата така. По-запознатите да кажат:
Скрит текст:

Отказвам се от килима, няма смисъл 😃

# 80
Оооо БЕЛ това е позата, от която следва самостоятелно сядане- аз я наричам страничен планк , знам че не е, но ми прилича. Моят човек почти е седнал вече сам.

# 81
Добро утро, надявам се никой да не е имал тежка нощ 🙂 бебка не смея много да се хваля, но до сега проблеми със съня няма. Единствено че заспива към 11 вечерта след последното пиене на мляко, но пък си спи цяла нощ, което е жизнено важно за мен. Снощи четох книгата на Маги Пашова и се втрещих. Тя отрича картофи и всичко с глутен до навършване на 2 години. Може би баткото за това има и е имал проблеми със стомаха той основно хляб и макарони яде.

# 82
Добро утро, надявам се никой да не е имал тежка нощ 🙂 бебка не смея много да се хваля, но до сега проблеми със съня няма. Единствено че заспива към 11 вечерта след последното пиене на мляко, но пък си спи цяла нощ, което е жизнено важно за мен. Снощи четох книгата на Маги Пашова и се втрещих. Тя отрича картофи и всичко с глутен до навършване на 2 години. Може би баткото за това има и е имал проблеми със стомаха той основно хляб и макарони яде.

Това за мен е лудост! Как до две години без хляб и картофи та детето трябва всеки ден да е на орис! За децата въглехидратите са важни и ако няма основна причина не виждам проблем да си ги ядът. На нас по медицински причини педиатърката ни каза да вкараме глутена и сега го вкарах преди известно време. Племеницата ми до почти три годишна за нея имаше няколко храни: пица(ама без нещата отгоре), хляб, макарони, шоколад, сладко, сладко с тесто и ако се помолиш картофи и отиз. Плодове и зеленчуци хапваше, но основно беше това колкото и да се молихме или да бяхме категорични. Сега е на ще прави четиринайсе и си е супер, а като беше малка някъде на 3 малко след като почна да яде зеленчуци даже стана слабичка и нямаше никакви проблеми със стомаха. Може да си е от дете.😀

Аз да попитам нещо давате ли нещо имуностимолиращо на бебетата. Аз попринцип не съм фен на традиционата медицина и вкъщи се лекувахме с блендове от масла за имунната система, стери мар за носа и хомеопатия, но основно пиехме един домашен сироп от черен бъз за имуната система по една лъжичка на ден. Сега след като малчо се роди не слагаме никакви масла, много рядко капка лавандула или друго препоръчано за бебета масло, но ако е болен или тръгва да се разболява. Напоследък постоянно сме контактни с някой. Правим си 100 теста за да сме спокойни, че няма да го заразим, но все пак. Все още не сме ваксинирани, но скоро ще го направим. Чудя се мога ли да му давам домашен сироп от черен бъз за имуната система? Доколкото знам понеже не го правя аз а баба ми, има само захар и този бъз. Една за него малка лъжичка ще бъде ли равна на една голяма за нас?

# 83
евита, не се шашкай. теории всякакви. попадала съм на най-различни изследвания. това с глутена  е доста относително. освен разни проучвания свързани с предразположеността към алергии и препоръките за ранно захранване, съм виждала на най-различни. например в испания доста педиатри и специалисти по храненето съветват детето от възможно най-рано да се храни като родителите. неслучайно там като започне захранването (при възможност след 6ти месец) се въвеждат нещата много бързо, включително глутен, праскови, риба, свинско. доста неща които тук битува мнение че трябва по-късно да се въведат.

# 84
Здравейте момичета,

Чета ви с интерес и най-накрая седнах да пиша.

Относно захранването, аз започнах много смело преди месец на 18.09 и вече малкият изяжда по 160 грама пюре без проблем; и по 150 гр. каша за следобедна закуска. Все още след тези хранения предлагам кърма; понякога иска; понякога не.  От ноември почвам месо и жълтък, когато ще е на 7 месеца. Кашата от елда не ми се получи с брашно от елда, но аз не съм чакала да престоявам, мислех, че е на същият принцип както оризовата..Ще пробвам и начина описан тук. Запекът също ни се оправи. Въобще захранването ми се струва рай след кърменето и вечното мислене стига ли му; защо иска АМ като сука 20 мин;
Спането обаче е някакъв ад; през деня спи много добре; вече мина на 2 дремки, толкова го мъчих за 3ти сън и не става и не става, а друите два му бяха все кратки дремки. Увеличих интервалите и започна да спи по над час на дрямка. Вечер не знам какво се случва: заспива в нормално време; спи непробудно 3-4 часа и после се почва будене на всеки час с мрънкане; не иска да яде; а да го взема, целуна и пак да го сложа в кошарата.. Не би трябвало да е пак някаква регресия; вече му изникнаха два зъба..в чудо сме се видели с баща му; Надявам се да е някакъв преходен период между 2 и 3 дремки? Някой с такъв проблем? Като цяло е много спокоен.
Относно игрите, нашият се увлича от връзки; шумкащи неща: има едно пингвинче с огледало (https://www.hippoland.net/thinkle-stars-interaktivno-kilimche-ma … he-azt-64-a-002); направила съм му една играчка с връзки; слагам го и в барбарон за сядане (д-р Фурлакис одобри); сензорна топка с връзка на Монтесори (купих я от алиекспрес, 10 пъти по-евтина); Вчера късахме заедно хартия и много се забавляваше.

Цикълът и на мен ми дойде веднага след лохиите; в началото беше на 40 дни; сега се скъси интервала и сега ми дойде на 30-я ден; преди да забременея идваше на 24дни.. Вторият път беше много обилен и продължителен.
Една мама ми беше писала за чистачка в кв. Лозенец, София, да ми пише на лично, ще й пратя контакт.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 09:37 от buhtichka88

# 85
Момичета извинявам се, че прекъсвам темата, но съм малко притеснена. Има ли някой да е диагностициран с атопичен дерматит? Забелязах едно червено петънце на бузката и се уплаших. Аз от малка имам доста кожни проблеми и ме е страх да не й предам генетично, защото знам, че е много наследствено.

# 86
Аз съм от феновете на Маги Пашова, големия по нейните схеми съм го захранвала, но направих изключение с глутена, не съм чакала до 2 години, но го въведох последен признавам, сега ми е друг плана, но може пак да го забавя. За картофите - не ми трябват за сега и без това още пюрирам всичко, а ако не случа на картофи стават като лепило. Ще въведа картоф след млечните и когато вече не пюрирам.
Mosca - не ми изглежда като дерматит, не съм имала аз или децата, но съм виждала как изглежда и при последната консултация с лекарката говорихме по темата,не би ли трябвало да е по- червено и не само на едно място?

# 87
Моска, и на мен не ми прилича на дерматит на пръв поглед. Ако имаш кремче за подобни проблеми намажи мястото, ако се задълбочи значи може и да е дерматит. Аз ползвам атодерм серията на биодерма профилактично, защото винаги съм имала кожни проблеми и ако видя някакво раздразнение мажа с крема.
Рейчъл, ще почетат още, защото по лекциите на д-р Владимирова попарата била нещо незаменимо за бебетата, а като гледам при Маги Пашова не присъства изобщо в примерните й менюта. Определено с баткото не постигнах голям успех и той се храни само с определени храни без желание да опитва нови. Май яслата най зле му подейства. Като знам, че най вероятно и бебка ще е на ясла от 1.5 ми се свива сърцето.

# 88
На моите приятелки децата са по- големи и всички познати са на работа. Всеки ден обикалям сама из дебрите на Люлин, отскоро сме тук и нямам познати . С малката сме по 12 часа само двете.
Момичета, започнах по време на обяда с пюрета да предлагам вода. Давам вода от малка чашка за шот. В началото доста се оливаше, но вече започна да си пие нормално като аз и държа чашката. Мисля да взема и от неразливащите се чаши за времето, когато сме навън или пътуваме.

Аз също се разхождам сама с бебе в Люлин и по-конкретно част 2,3,4

Само Ви чета, но досега не съм писала

# 89
Мами, аз пак с кашите да досаждам. Сега видях, че съм взела оризова каша без варене. Та, тези от вас по-опитните с кашите, правите ли или правили ли сте. Какво ви е мнението за тях. Реших днес да му дам най-накрая и ударих на камък с това без варене. Направих една пробна с АМ но стана доста рядка, явно млякото беше по-топло или и аз не знам.

Общи условия

Активация на акаунт