Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 588
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас. Аз стигнах до извода че моето бебе няма нужда да спи. Вчера дрямките бяха с обща продължителност 55 минути за целия ден. Заспа в 19 ч. Кърмих я няколко пъти и в 3.30 стана изпълнена с енергия да пее и пълзи по леглото до 5.35 когато заспа за час и половина. Явно днес пак ще се влача като стирка през дневните задължения...
За захранването нямам много какво да кажа. Мисля днес да вкарам жълтък малко и другата седмица пилешко.
И ние запазихме час за сесия. И то по скоро,защото искам да направя календарчета за баби и прабаби. Не съм много фен нито на сесиите нито на календарчета със снимка, но понеже откъм съпруга са баба + 6 сестри + прабаба, ми се стори подходящо като за коледен "подарък".
За костюм мисля нещо такова:

Да е по неутрално като цвят и да подхожда на декорите. Иначе щамповани дрешки с картинки съм изключила защото ще разсейват от фокуса - бебето. Запазих за края на ноември, за да може да седи самостоятелно без да се люшва.

# 166
  • София
Здравейте, майчета. И аз обмислям за Коледен подарък на фамилията, да взема еднакви пуловери с коледни мотиви за всички и да запазя час за фотосесия. Не сме си правили такива подаръци до момента, ще е интересно на всички, но не искам да им казвам, ще е изненада Simple Smile
Имам въпрос към тези от Вас, които вече дават краве масло в пюрето и/или в кашите, коя марка купувате за бебоците? Трябва да започна да го предлагам вече, досега давах рапично олио на HIPP.

# 167
аз ползвам маслото, което ползваме за нас. на президент. без сол.

но се чудя какво сирене да й взема. може би също от нашето ( обикновено взимаме на дестан). но за нея ще обезсолявам. ако все пак има някоя изпитана марка, споделете.

# 168
Аз обезсолявам сиренето на президент (това което и ние ползваме), а масло давам на дойче маркенбутер!

Ох момичета бебчо за първи път е болен и съм в голяма чуденка. Бяхме на планина и имаше малко сополи сутринта, но реших, че просто се е метнал на мене, аз винаги на планина след съм имам запушен нос, но все пак му ги махнах с аспиратора. Сега като се прибрахме ми се стори отпаднал. Попринцип е голям дивак, а сега легна на пода и си лежеше така? Премерих му температурата и имаше 38.2. Дадох му норофен както ми беше казала педиатърката да направя ако има температура. Някъде към дванайсе се прибрахме и го сложих да спи. Дадох храна, но той само мрънкаше и не му се ядеше затова го накърмих и го сложих да спи. Когато стана носът пак беше запушен и имаше разстройство. Сложих го да си играе, но не искаше. Искаше да си седи в люлката и с една гризалка. Другото което е, че голям рев падна. И лиги ли лиги. Чудя се дали е възможно да е от зъбките. Преди около месец ни излезе първия и от там нататък нищо. Ръцете са постоянно в устата, но това е нормално. Не знам да сме били в контакт с болен, но се притеснявам да не е настинал. На разходки ходеше с космонавт в ерго раница. Слагах и шапка. Немам много ми е притеснено. Сега пак спи. Довечера се чудя дали да опитам с каша лека нощ както обикновенно или да дам АМ/кърма? Другото което се сещам е, че вчера дадох жълтък възможно ли е да е от това?

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 18:18 от Анонимен

# 169
И аз щях да питам за млечните кои марки са окей. Засега давам гхи, но като свърши ще дам масло.

И да кажа, че в Кауфланд от днес има симпатични играчки. При нас има интерес засега 😃.

# 170
  • София
оооо Кауфланд и аз ги гледах днес в Broshura.bg, ще се разходя тези дни да взема един куб и аз. Нашия момък от днес сутринта е полудял- то са крясъци, мятане наляво надясно, врещи като разгонен мъжки котарак. Не иска да яде пюрета и каши, налита на мляко, издул се е в долната челюст, ръцете в устата, чакаме зъбки всеки момент. Трудно го приспивам, направо си е хиперакктивен, в чудо се видяхме с баща му.
Belle_, много хубаво седи бухтата, сама ли се научи или ползвахте помощни средства- бебешки пуф или нещо друго?

# 171
И при нас още не се е появил вторият зъб и сме на етапи с настроенията.
Иначе за седенето стана изведнъж. На 6 месеца, като правихме снимки, едвам я задържахме, колкото да снимам. Две седмици след това нямаше никакъв проблем и беше супер стабилна. Не съм я подпирала с нищо, най-много на себе си. Но пък още не сяда самостоятелно и само се дупи 😃. И лазенето е само назад и настрани.

# 172
И аз да кажа нещо полезно. В момента в Лидл на щанда за чиста енергия има мляко много е добро само краве мляко нали без никакви оцветители и няма лактоза. Мислех да вкарам с него прясното мляко и после да дам такова с лактоза, но сега като е болен или и аз не знам какво му е както ви казах по-горе не мисля и плюс това си мислех до две годинки да давам АМ

# 173
прясно мляко знам, че се въвежда по-късно. май чак след 1г. масло, сирене и извара, кисело мляко и чак след това прясно мляко и последно кашкавал (това заради солта). прясно мляко като тръгна да въвеждам първо ще започна с козе.

# 174
Дайте идеи за сутрешна и следобедна закуска без глутен, различно от каша. Пробвах с паста от елда, пасирана с АМ и пюре, но не се хареса. От вчера намерих и крекер от елда без захар, горе долу стана. Всички налични бисквити на пазара имат захар и някакъв вид олио и май все още се въздържам. Отделно как мислите да почнете с глутена и всеки ден или през интервал се дава?

# 175
  • София
Isi-andi, по-добре е да изчакаш с прясното мляко- https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/vvezhdane-na-mliako-i-mlech … oto-meniu-n-32845 , педиатъра какво каза по тази тема?
Dessy_dessy, глутена ще вкарам постепенно като измешам безглутенова каша с глутенова, от 8 месец ще вкарам и за закуска попара със сухари, кус кус, юфка, макарони, кисело мляко с бисквити, сирене,  а СЗ каша с плод или само плод/ плодово пюре.

Искам да попитам кога къпете бебетата, в смисъл вечерта по кое време, последното мляко преди или след къпането го даването? Аз към момента купя в 20:30ч. и в 21ч. давам последно мляко за деня и следвая сън. Но ми е интересно да разбера вие как действате. Една съседка ми каза, че зимата е по-добре да къпем бебето на обяд или следобяд, за да не настине. Търся логиката в този съвет.

# 176
Дайте идеи за сутрешна и следобедна закуска без глутен, различно от каша. Пробвах с паста от елда, пасирана с АМ и пюре, но не се хареса. От вчера намерих и крекер от елда без захар, горе долу стана. Всички налични бисквити на пазара имат захар и някакъв вид олио и май все още се въздържам. Отделно как мислите да почнете с глутена и всеки ден или през интервал се дава?
За глутена аз давам всеки ден в продължение на месец. Така ни каза педиатърката. За закуска аз често давам кърма (изцедена) с бисквитки на плазмон разтворени в нея и плодово пюре. Друго аз правех нещо като кексчета от безглутеново брашно кърма и бананово пюре. Има много такива идеи които може да си правиш. Друго харесвано при мен беше безглутеново тесто с малко плодово пюре и направено на равиоли.

Sia_go ами каза ми да изчакам с нормалното прясно мляко до към годинка и аз го знам това, но за такова без лактоза каза, че не би трябвало да има проблем, но въпреки това аз самата предпочитам да не давам все още. Посъветва ме да давам кърмата в чашка като прясно мляко. Ние на моята кърма и пускахме някакви изследвания и разбрахме че не е много хранителна вече. Педиатърката каза, че няма проблем да яде кърма, но да има още нещо. Бисквитка, каша или поне плодово пюре. За закуска други интересно на плазмон има едни йогурт с нещо. Той най-много хареса банана и бишкоти те. Добавям им малко безглутенови бисквитки и става супер.

Аз го купя непосредствено преди лягане. Обикновенно в осем-осем и половина яде половин каша лека нощ и чак след това изчаквам малко и към осем и половина го къпя кърмя го и го оставям в леглото да заспива.

# 177
Isi-andi, по-добре е да изчакаш с прясното мляко- https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/vvezhdane-na-mliako-i-mlech … oto-meniu-n-32845 , педиатъра какво каза по тази тема?
Dessy_dessy, глутена ще вкарам постепенно като измешам безглутенова каша с глутенова, от 8 месец ще вкарам и за закуска попара със сухари, кус кус, юфка, макарони, кисело мляко с бисквити, сирене,  а СЗ каша с плод или само плод/ плодово пюре.

Искам да попитам кога къпете бебетата, в смисъл вечерта по кое време, последното мляко преди или след къпането го даването? Аз към момента купя в 20:30ч. и в 21ч. давам последно мляко за деня и следвая сън. Но ми е интересно да разбера вие как действате. Една съседка ми каза, че зимата е по-добре да къпем бебето на обяд или следобяд, за да не настине. Търся логиката в този съвет.

Аз я къпя към 8-8:10 макс и докато се оправим и дойде време за мляко става 8:30. Не мисля да променям каквото и да е, знае си, баня, масаж, мляко и сън. Ако евентуално пропускам банята, пак има масаж и нова пижама. То може би мен ме е страх повече, че тя няма да иска да заспи без процедурите Simple Smile

# 178
Аз от вчера започнах да давам овесена каша с плод за СЗ. Ще карам по схемата овес-ръж-спелта-пшеница. От култури с най-ниско съдържание на глутен към тези с повече.
За СЗ може банан с авокодо, просо или амарант с плод, ако се харесват повече от елдата, и май с това се изчерпват. Трудно е без глутен и млечни да има кой знае какво разнообразие.

Ние я къпем около 20 минути преди часа за лягане, който е различен според как се падат интервалите. Кърмя я преди банята, за да няма кърмене, като асоциация за заспиване. Не виждам връзка между къпането вечер и настиването.

# 179
Здравейте!
Пак станаха доста темите, по които искам да се включа. Бях малко болна тия дни- настиване от разходките и хич ми беше до писане.

Първо честито на рожденичките от последната седмица, да сте здрави и много щастливи! И браво на бебче, Danii, че сте добре. Simple Smile

С часовото време сме добре - не усещаме промяната, защото дневните дремки са малко плаващи, вместо към 8:30-9, заспива към 8-8:30.

Подаръци за Коледа мен никой не ме е питал още, хахах, но мисля да им кажа каквото и да взимат, да има книжка в подаръка и нИщо, произвеждащо светлина (визирам детски таблети и тнт). На нас ни подариха още при раждането Уокър. Стои запечатан, аз мисля да го ползвам повече като масичка за игра, защото има такава функция на снимката. Също харесвам много дървените играчки, обаче редовно виждам червенини и от пластмасовите, та ще почакам с по-тежките дървени играчки. Благодаря за идеите за подаръци, ще проуча и аз по-сериозно. Също и за Кауфланд/Лидл. Бях гледала подобна играчка като тази , която е снимала Бел ако не се лъжа в ИКЕА.

Въпрос: как запазвате снимките на децата? Колебая се между флашка/външен диск и някакво облачно пространство, но не съм особено сигурна.
Аз се чудя за сесия, мисля вкъщи да пробваме и ако не стане - тогава професионалист. Имам няколко супер кадъра от нета, които искам да пресъздадем, и ще стане с подръчни материали удома. Мога да ги кача после, от компютъра.

За разходка, аз не съм от най-супер-социалните майчета, обаче вярно си доскучава сам.. Simple Smile

При бебе захранването върви добре. Вдъхнових се от вашите рецепти, да въведа и малко по-различни продукти. До сега авокадо изобщо не беше на дневен ред. Четох препоръки , че е хубаво храната на детето да се подправя също -не като при нас със сол и тн, но примерно лук/чесън. В пюретата на babybio - мащерка. Simple Smile
Ние сме далеч от млечни продукти още, а и от глутен, ще изчакам следващата консултация. Педиатърът ни казва какво трябва задължително да въведем до следващия преглед. Сега е месо, жълтък и ако успея, някой плод. Вече е изпълнено, освен жълтък.

Въпрос: като съм въвела царевица, това означава ли, че всичките й производни в пюрета или каши (нишесте царевично) смятам за въведени? Кога смятате да въведете риба?

Mosca, определението ти как ще минаваш през задълженията от вчера много ни харесва, аххаха! При мен енергията съвсем изчезна със смяната на сезоните и 6 месечното ненаспиване. Личната ме посъветва да взема някакви мултивитамини за да компенсирам.. Сега залагам на плодове и опити да се върна към тренировки. :/

Последен въпрос: вашите бебета ръмжат ли? Моето се научи да стои и ръмжи - а не виждам от какво може да е в дистрес, уж всичко е наред. Прави го в столчето, на килимчето, в леглото, само не и на ръце.

Зъби няма още, само лиги и нервно бебе последните дни.

За къпане, на мен ми се струва по-странно, ако ще излизаме следобяд, да къпя на обяд. Може би зависи колко топло държите вкъщи. При мен къпането е част от ритуала за заспиване и ми се иска така да остане за сега.

Едит: Мъфините за гризане ли ги давате или пак се мачкат с АМ / Кърма до каша?

Благодаря, ако някой има търпение да прочете всичко, трябва да започна пак да пиша кратко.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 09:33 от colorful_life

Общи условия

Активация на акаунт