Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 585
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Привет, момичета! Надявам се всички болни да са по-добре вече 🤗

Идвам да се оплача, че втория зъб голям зор ни дава, докато избие. Тази нощ пак имаше изпълнения и после в 8 не мога да я вдигна. Започваме май преход към 2 дремки, но сме в момент, в който 3 идват много, а 2 малко 😒. Днес май ще опитаме с 2 пък ще видим какво ще направим. Ако някое бебе вече е на 2 дремки, може ли да кажете как е организиран режимът?

Мисля от утре да започвам въвеждането на глутена с овес. Приключих със зеленчуците, месата и плодовете, подходящи за възрастта.

Ще ходите ли на коледни фотосесии? Ние сме запазили за другата седмица и сега умувам с какво да се обличаме 😃.

# 151
Бел, успех със зъбчето, дано приключи бързо тая работа и да свикне твоята бухта с усещането за избиващи зъби…
Моят маймун е с 2 дремки, 1 сериозен следобеден сън, а вечерния от 20:00 - 07:30-08:00. Мисля че е далеч от махането на каквото и да било 😆
На вас кога са ви казали да вкарвате закуска?

# 152
Дано посвикне, че има много до 20 😃.
Ние онзи ден бяхме на консултация и педиатърката каза да вкарвам закуска с попара. Но аз нали си имам моя схема, ще започна с овес и попарата малко по-нататък. Не знам рано ли е за заместване и на закуската 🤔

# 153
Ние имаме един много дълъг сън около 2 часа и половина три и когато ходим на разходки я сутрин я вечер я идвете заспива за малко. Няма точен режим

# 154
Бел, и аз скоро приключвам с месата и започвам глутена и ще го вкарвам 4-5 седмици в кашата за СЗ. На 8 навършени мисля да ѝ дам попара/паста със сирене и масло за закуска. До тогава ще си я държа на мляко.

# 155
  • София
Втора нощ сме като Belle_,че и дните криви....пък зъбче не се показва. И аз не мога да се оправя от безсъние и си кашлям,всичко ме боли. Давах Дентокинд,Панадол,гелчета,кърмя по цяла нощ,дъвче ръчичките и това е😔
Добре,че поне захранването върви и омита пилешко, гука на пуешкото днес 🤣,
че ми идва да се гръмна.

# 156
аз закуската я заместих с каша отдавна. веднага след като въведох пюре за обед. но много дълго карахме с дохранване. от известно време не дохранвам а увеличих количеството каша. но звярът си има и едно кърмене в 6:30 .. закуска преди закуската.
бел, голяма част от овесените продукти се водят безглутенови. имай го предвид.
попара ще въведа до 2-3 седмици (около 8мия месец). въвела съм вече масло ( давам от време на време в зеленчуково пюре) и извара ( въведох я с някакъв 'десерт' на гербер. глутенът е въведен отдавна уж (яде различни каши, включително пшенични). така че ще пробвам да направя попара с 2сухара ( голдис без сол и захар), сирене ( колкото кубритена кутийка, обезсолено от предния ден поне), масло (колкото грахче) и шипков (обикновен) или плодов (бебешки) чай. не знам дали ще го яде. аз никога не съм яла попата с чай, а към другата изпитвам ненавист. но дано звярът хареса това.

# 157
Здравейте, момичета, за толкова неща исках да пиша и сега ще забравя половината.
Калоян вече е по-добре, но има секрет в гърлото, който не иска да се маха и хърка/мърка като коте.  За капак и аз реших да се разболея, нагълтах се от всичко, което имах вкъщи и сега и аз се оправям.
Как приемат бебчетата смяната на часа, Калоян е отвратителен днес.

Относно фотосесиите, още го мисля. Аз съм от хората, които не обичат да се снимат и са нефотогенични, но пък все още нямаме сносна снимка тримата с баща му. Belle ти къде запази. Иначе  търсих еднакви дрехи за всички, ако се реша да правим, но май няма за толкова малки бебчета. Поне до сега не намерих.

Зъби... личната му уж каза, че скоро ще излизат, но на мен венеца не ми изглежда готов, иначе от 1 седмица ме хваща за косата(чувам как ми вади космите Sob  )и почва да ми хапе брадичката и да си търка венците наляво, надясно, мажа с гел, но ефект не виждам.

За дремките, къде 3, къде 2, ако не ми даде да го приспя, но обичайно са 3. Калоян заспива между 11 и 12 вечерта от малък.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 17:06 от Daanniii

# 158
Приключих със зеленчуците, месата и плодовете, подходящи за възрастта.
Бел може ли да споделиш за зеленчуците? Сигурно пропускам някои, а не мога да намеря изчерпателна информация в интернет.

# 159
Дани, при Мария Дакова запазихме ние. И аз не съм от най-фотогеничните, но каквото такова 😃. По-важни са ми снимките на Бухта.

Ивелина, от зеленчуците съм въвела: тиква, картоф, тиквичка, морков, пащърнак, батат, карфиол, броколи, зелена чушка, спанак, магданоз, копър, лук и чесън. Сигурно има и още, които може да се дадат, но аз дотук я докарах.

# 160
Олелеее, вече и глутен давате. Лекарката ми каза дори месо, жълтък и риба да давам след заместени обяд, закуска и следобедна. А глутен чак след това... Засега съм дала зеленчуците на Бел без магданоз, чесън и лук. Нямам идея как изобщо да ги предложа. Грах също давах и нз дали не избързах. Дала съм и безглутенови каши и плодове ябълка, слива и манго.

# 161
Как жълтък и месо след заместени 3 хранения? Нали точно с тях трябва да се замести първо обяда, защото иначе няма протеин. Само зеленчуци не е окей на хранене. Не знам, всеки педиатър си има негово мнение 😃. Аз затова си карам, както съм решила и не слушам никой.

# 162
за matching outfits.. във фамилиста има... но цените са височки.

# 163
Ние за фотосесията сме решили да направим есенна. Ще трябва да бъде до 15 ноември в някой слънчев и по-топъл ден(дано има такъв) ще бъде навън, но иначе в офиса на фотографа. Малкият ще го слагаме с листа и подобни. Има интересни. Иначе искам да направи няколко снимки с мен и бебчо, няколко снимки с баща му и няколко всички заедно. Ако някоя баба успее да дойде и тя ще се снима😀! Аз днес дадох четвърт жълтък. Ще давам още дедин ден и след това ще редувам месо и жълтък, но няма да вкравам ново месо до четвъртия ден на жълтъка. След това ще включа и пуешко и малко след това пилешко. Ние какви ли схеми не приложихме. Сега слушам най-вече себе си и гледам да не направя нещо тъпо като да дам мед или белтък прекалено рано. За сега сме с зеленчуците изброени от Бел, но той редовно яде нашата храна, а аз не ям магданоз и съответно още не съм го вкарала. Чесън също не съм вкарала, а иначе всичко останало от нейните продукти е в списъка. Имаме известно количество зърнени храни и богат набор от плодове. Вкарала съм глутен и обезсолено сирене, а иначе давам още масло, но наистина много малко. От почти месец давам и глутен, ама по препоръка на педиатърката дадохме малко по-рано. И това е от нас с Андри!

# 164
Абсурдно е да накарам бащата да отиде на фотосесия 🤣🤣 той обича много фотографията, като хоби му е, но мрази нагласените снимки при фотограф, доводът му е, че зад тези снимки няма реален спомен, а просто уговорена среща. Какво да ви кажа, избирам си битките и тая няма шанс да я спечеля. Имаме много снимки с децата, кои правени от мен, кои от него, кои от баткото, не са професионални ама като имам луд мъж с това ще се задовиля Simple Smile
Тази смяна на часа му разказа играта на бебето, горкото цял ден е в ужасно настроение, жалък е много и аз покрай него, а и баткото и той е в къщи 😩😭😤😵💫😵🤪🤪 това са част от настроенията ми !!!

Общи условия

Активация на акаунт