Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 579
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Колко сте активни, не съм влизала от неделя и сега изчетох над 40 коментара.

Бел, честит рожден ден с малко закъснение.

Калоян е със спастичен бронхит от неделя през нощта. Легнахме си вечерта без никакви индикации и буквално за няколко часа кашлица и хъркане, та през нощтите по лекари. Баща му беше болен, та явно от него, уж го пазихме. Вече виждам подобрение и не е толкова зле.

Дано не се налага да се ходи за нещо по-сериозно и спешно, но се замислих ако стане нещо къде да го заведем. Пловдивските мами, къде е най-удачно и ще получим най-адекватни мерки, имате ли информация или наблюдение.
Няколко пъти го водим в Пловдивмед(сградата на SPS-са), но там освен да го прегледат и предпишат нещо, друго не мисля, че могат. Иначе сме доволни от там.

Всички пишете как мъниците искат да сядат, да стават само моя Калоян ли е мързел и си търси начин как да си полегне.

# 136
Дани, радвам се, че сте по-добре 🤗. Дано минава по-бързо.

И аз не знам при нужда къде ще я водим. Изключително разочарована съм от Вела и няма да стъпя там. Може би при наистина спешен случай най-добре ще е ВМИ.

# 137
Аз да чукам на дърво освен при педиатърката другаде не ни се е налагало да ходим. Дани бързо и лесно оздравяване!  Не се притеснявай най-големите мързели сега, са най-големите диваци после. Андри е среден. Той за сега си играе кротичко. От няколко дни прави опити да седи самичък, но задържа само не колко секунди и се люшва. Точно сега отидох да го проверя и видях, че си е седнал в леглото,потпрял се на стената и си играе с парцалче-кучето си!😂 Аз само за уокърите пак се връщам да ви покажа какво намерих:

Струва ми се много сладко, но самите картинки на другото ми харесват повече. От друга страна като вземеш това сигурно ще е първата тротинетка. Преди време наши приятели бяха вземи 4 в една тротинетка, баланс колело, колело с помощни и играчка за яздене и много яко изглеждаше, но тротинетка та беше тежка и детето е на  почти 3 и още не може да я кара, така че мисля, че ще е същото и с това. Иначе тротинетки, баланс колела след прохождане ще взимате ли?

# 138
гледах ги и аз тези скутери, но по-скоро ще вземем направо колело по-нататък...

# 139
Аз или ще искам направо едно баланс колело и една тротинетка или съм загледала това:
https://www.hippoland.net/scoot-and-ride-trotinetka-2v1-highwaykick-steel-96271

# 140
Честит рожден ден с малко закъснение Бел! Аз съм днес рожденичка, но правя онази кръгла годишнина, която не се празнува 😊
Дани, аз съм водила преди баткото в Пълмед на спешното, има педиатър. 50 лв беше прегледа, много обстойно са ни преглеждали, но това е от времената преди Ковид. Не знам сега как им е организацията.
За коледни подаръци не знам, но съм се навила да направя на малката развиващо килимче по метода Монтесори с копчета, ципчета, панделки и мъниста. Ако ми се получи ще ви се похваля 😊

# 141
Честит рожден ден и на теб, Евита!
Бизи борд ли имаш предвид? И аз със сигурност ще ѝ взема, сама не се виждам да направя с моите умения. Много интересни ми се виждат, но и нашите са още мънички май за тях. По-нататък съм сигурна, че ще са интересни.

# 142
Аз не мисля да взимам бизи борд. Много голяма маст от времето сме навън и в тази посока ще гледам

# 143
  • София
Момичета, нямам възможност да чета и пиша тук редовно. Влизам от време на време само да сканирам и/или да питам неща. Днес се интересувам дали някоя от вас живее в София в Младост 1А или 3, за да се засичаме по градинките и бебоците ни да се социализират? Лека вечер!

# 144
Здравейте момичета! Да ви попитам ще взимате ли сортери? Аз попринцип най-много харесвам дървени играчки и сортерите са едни от играчките които бих купила дървени но се притеснявам да не се удари. За сега сме имали дървени музикални инструменти и едно дървено таралежче за текстурите. Харесвате ли Ноевия ковчег? Има версия на дървен сортер.

Мисля че така ще се учат и животните!😀
Ох много големи стават!

# 145
Ние взехме дървени блокчета Eichhorn, играе си тях, не по предназначение, чеша си венците. Занимава се.
Иначе за подаръци съм набелязала музикални инструменти , сортери, низанки, ортопедичния пъзел килимче, килимче, което като се лази /ходи по него то свири, много ми допадат и дървените пъзели на goki за развиване на моториката.
Иначе при нас, успях да вкарам всички първоначални зеленчуци. Все още нямаме заместено хранене, държи да има мляко и 30 мл да е, но да има. Не я насилвам, идеята ми е да дразня вкусовите рецептори, да опитва различни комбинации.
Исках да попитам оризовата каша цяла порция ли се дава или като пюретата - постепенно да се увеличава количеството.

# 146
Ние от баткото имаме всичко, от чесалки до колелета и тротинетки…обаче за Коледа без подарък не става. Баткото има право на 2 подаръка от дядо Коледа( чудя се как още вярва, че съществува)  и за бебето ще измисля 2 Simple Smile за сега ще извадя някои сортери и една пирамида, която е цялата в разни бутони, песни, зъбчати колела и т.н…всичко отива сега към устата и се хвърля ако не носи удовлетворение, но да гледа там шарени неща и да слуша смешни звуци.

# 147
Деси, аз - виден ентусиаст - започнах директно с цяла порция и дивачката хич не я хареса… И така няколко опита без никакъв успех. Дори малкото, което изяждаше си проличаваше веднага в памперса, акаше по-твърдо. И си викам няма да бързам да ѝ свикне малко коремчето. Сложих 60 каша и 60 тиква да видя колко ще изяде и го омете веднага, дърпа купичката, сърди се, че няма вече… Започнах да ѝ увеличавам кашата с по 10гр и да намалявам тиквата и сега е на 110 каша, 50 тиква няколко дни. Утре ще пробвам 120-40 да видя с колко най-малко тиква минава номера. Избрах тиквата, защото много я разхлабва и е по-сладка от другите зеленчуци, а не желая още да въвеждам плодове.

# 148
Здравейте, и нашия Калоян пипна ларингит (много е разпространен в момента) та тичахме на дежурен кабинет като му се промени гласа, ама освен 3 инхалации с пулмикорт друго не се наложи. Сега пак сополи, и той и големия.. май цяла зима ще сме така.
В тоя ред на мисли някъде пулмикорт да сте виждали по аптеките? Много е дефицитен.
И едно суетно питаме - някъде из София на открито тикви има ли, да си направим няколко хубави снимки, че сме много зле в това отношение, всичко е на фона на някви битовизми, размазано, а са ми такива хубави децата чак ме е яд как нямаме хубави спомени Simple Smile

# 149
  • София
Здравейте, и нашия Калоян пипна ларингит (много е разпространен в момента) та тичахме на дежурен кабинет като му се промени гласа, ама освен 3 инхалации с пулмикорт друго не се наложи. Сега пак сополи, и той и големия.. май цяла зима ще сме така.
В тоя ред на мисли някъде пулмикорт да сте виждали по аптеките? Много е дефицитен.
И едно суетно питаме - някъде из София на открито тикви има ли, да си направим няколко хубави снимки, че сме много зле в това отношение, всичко е на фона на някви битовизми, размазано, а са ми такива хубави децата чак ме е яд как нямаме хубави спомени Simple Smile

Пред Happy-то срещу Св. Неделя има страхотна аранжировка с тикви и купи сено. Много красиви снимки се получават. За друго място не се сещам, само това, в инстаграм всички се снимат там.

Общи условия

Активация на акаунт