Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 371
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честито Рождество Христово и от мен! Здрави и благословени да сте!

Само да кажа по повод дремките - ей това не ми е ясно с удължаване на дрямка как си го представят. Час и половина абсурд. Дори и да смогна да удължа е макс до час и четвърт. Най-чести са 40 мин или час. Колкото и да се старая/напъвам,това е. Дори когато е приспан спокойно по негови индикации,доволен,кисел,толкова спи,независимо и от интервалите.

# 601
Весела Коледа и от мен на майки и бебки! Да сте живи и здрави!
Авокадо много отдавна дадох, май от първите беше. Къде казват да е на 14 години??? Grinning
Ядки ще видя. Реално аз се тъпча всеки ден с ядки, дори през цялата бременност, с изключение на фъстъци. Но ще поизчакам след година може би.

# 602
Весела Коледа и ит мен, момичета! ❤

При нас мина очудващо добре днешният ден, изпълнен с много хора и емоции. Бях се настроила за катастрофа, но Бухта ме изненада приятно.
Ядки в чистия им вид и аз смятам доста нататък във времето, но за тахани и ядкови млека ще видя. Може и скоро да е. За след годинката ще оставя прясното мляко и меда.

# 603
Алегра не знам дали е Ок така от тема в тема, но в темата ,,захранване” bride казва много учудващи за мен неща и едно Пт тях е манго и авокадо не преди 13-14м. За ядки каза дори да не говорим преди 4-5г. И аз няма да дам на 1г сорови ядки, но на 2-3 бих дала спокойно шепа ядки да ги хапва. Един по един.

Просто исках да чуя мнение от хора които не участват в темата🥰

# 604
а каква причина изтъкват за авокадо и манго?
манго също вече съм давала. плодово пюре за 4+ или 6+.
за ядките обикновено е заради това че много от тях са алергени, но в някои схеми се въвеждат някои ядки (лешник и бадем) доста рано ( още в 6 ти месец след захранване с основните зърнени култури). най-често фъстък и орех се избягват. аз тях ще ги въведа доста по-късно, защото аз самата имам алергии към ядки и малко се притеснявам ( въпреки че при мен се проявиха в началото на 20те, сестра ми от малка има проблем с орехите).

# 605
Защото не растът в България!? Не знам нищо против момичето, но е с мнооого страннни схеми. Предполагам всички от вас вече дадох да риба, но тя казва на 11.5. Сирене аз давам от 6+м с пюре/попара, но тя казва от 11м. Попарата също я казва, не преди 12. Захранването задължително с плод, защото така децата ядяли повече плодове и не приемали витамини. Синът ми като е захранен със зеленчуци, защо толкова налита на плодове? Или племеницата ми като е захранена с плод, защо при думата искаш ли плодче почва да пищи и да вика ,,не”.

Моето мнение е, че като е захранено с плод не иска нищо друго. Съсетско детет е захранено с плод и в началото всичко Ок, сега е на 9м 7.700гр 78см, яде само плодови пюрета и някой път безглутенови каши, ако са с плод?!

# 606
Светли празници и от мен момичета! Да сме живи и здрави, другото ще си го накъсметим.

Ние конюнктивит борим, добре че антибиотичните капки действат.

Някой с отзив за това РИНОДЖЕРМИНА спрей за нос 10 мл. https://apteka.framar.bg/30050364/%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B4 … 1-10-%D0%BC%D0%BB - става ли за бебета под годинка?

И да знаете че има до днес супер намаление онлайн на LC Waikiki, много хубави неща за малки и големи имат - фен съм им на памучните материи. Накупих спални чували, които са обаче като пижами - много удобни, не ония торби.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 16:26 от omaini4e

# 607
Весела Коледа!
Бъдете здрави, щастливи и вдъхновени!
Скоро не съм влизала, но последните седмици обикаляме по дерматолози заради обрив по лицето. Отне ни доста време да намерим лекар, който да не прибягва до кортикостероидите...
Покрай зъбите малката развали режима и започна да заспива на ръце. Закупихме онлайн курс за Самостоятелно заспиване и да се похваля, заспива за 10 мин сама в кошатарата и най-накрая махнахме нощното хранене.
Започнах постепенно да променям консистенцията на пюретата да не е изцяло хомогенна и вече свикна. Авокадо давам с банан в кашата, много се харесва.
За етеричните масла, само лавандула ползвам за нея. Иначе спим постоянно с дифузер, но не слагам капки. Използваме го заради климатиците.

# 608
Точно заради заспиване на ръце гледах и аз подобни неща, може ли да споделите повече информация, ако е проблем може и на лично. Аз съм на прага на отчаянието вече, по цяло денонощие го играя подвижен матрак.

# 609
desi1919 И аз се интересувам от този онлайн курс за самостоятелно заспиване Simple Smile
Иначе за храните, досега всичко съм дала - без телешко, свинско, ядки, мед, цитруси. Давам и цели парчета, в зависимост това какво имам под ръка. Тези дни яде и питка, пуйка, боб и ориз направо от масата си искаше от всичко. Много са смешни тия бебоци как си искат от всичко, даже и на чашата с вино налиташе Grinning От него обаче не получи. И от сладките работи не съм давала. Червено цвекло давали ли сте? Имам домашно от село направено на пюре и се чудя кога да го давам, а също така и нахута. Вие давали ли сте вече?

# 610
Аз цвекло не съм давала, защото и ние не ядем и не се и сещам. И нахут не съм, вижда ми се малко тежък. Само грах съм давала и зелен боб имаше в една заготвка с риба.
И Бухта вчера хапваше краставици, домати, яйце и питка от масата. Опитвам се и аз да давам всякакви парчета, за да дъвче. Задавяла ми се е 3 пъти по-сериозно, като стига до повръщане, но то дали сега или след няколко месеца все ще трябва да минд през парчета.
Зарадваха ли се вашите на коледните подаръци? При нас няма кой знае какъв интерес, само едно ходещо прасе много си хареса 😂.
И в Зара има намаления, вчера пуснах доста неща за пролетта. В Уайкики мноооого ме изнервя сайтът. По-некадърно направен не съм виждала и всеки път се ядосвам и нищо не поръчвам. Иначе имат хубави неща и от физическите магазини пазарувам.

# 611
Той на Коледа хапна от питката с късмети, бобът, сърмите или по-точно само ориз. Ушафът много му се услади, тиквеник също хапна.

На коледната трапеза яде пуешко, картофки, краставичка, домат и яйце.

Не съм давала само ядки, мед, кленов сироп, телешко, свинско, агнешко, морски дарове, риба.

Цвекло съм давала на пюре, хареса го, но не го изяде цялото, а не беше много. Нахут също давах заедно с леща на манджичка и с хляб много му се услади. Ние толкова много пъти сме се давали, че вече не ми се броят. Задавя се, почервеняват очите, кашля, ръката в устата и не мога да бръкна. Най-гадно е с хляб. Лепва се на гърлото и е просто ужас! Вече не се притеснявам, но като ти се дави детето не е нормално да не ти пука!

# 612
цвекло съм давала. сварено на пара с картоф и скилидка чесън. яде го, но не с голямо желание. нахут давам в едно пюре на гербер с тиква и жълтък. не сме имали проблеми с него. скоро ще дам и леща. от месата остана агнешкото, но и него ще дам по някое време. вкъщи агнешко не готвим. евентуално само по великден. аз понякога ям навън, но главно извън бг.
хляб не съм давала.

успях преди коледа да подам документи за детска кухня. да видим кога ще се доредим. реших че предпочитам да пробвам с общинската (май така се води) и ако е чак толкова зле, тогава някоя друга.

# 613
Ох, Иси, да кошмарно е това със задавянето! Аз всеки път настръхвам, а таткото казва, че трябва да свиква. То наистина все някога трябва да започне парчета да яде, но е ужасно като я видя да се задави. Така стана с банан и круша, защото ги налапва на огромни парчета. И с едно кюфте тръгна да се задави.
А ти защо не си давала риба още?
Агнешко също не съм давала. Като се замисля аз в живота си съм яла заешко точно веднъж и агнешко сигурно два-три пъти Grinning Та ми е много забавно как давам на бебето разни неща, които горе-долу никога не съм яла. Примерно никога не бях яла пащърнак, или поне след бебешките години. Не знам давали ли са ми като съм била бебе. Не бях яла аспержи и артишок също и наскоро ги пробвах за първи път.
Да разкажа една смешна история с рибата. Аз по принцип нещо се бях притеснила и смятах да давам риба чак към 10 месец. И преди десетина дена казвам на мъжа ми, че ще въвеждам риба на бебето. Той ми вика, че вече съм дала. Имало един комплект бурканчета на плазмон и съм дала едното. И аз не, не съм дала. Отивам гледам бурканчето и му показвам, че съм дала пуешко. Показва ми, че отзад пише рибно меню с хек Grinning Аз съм го давала това нещо още от шести месец и упорито съм мислела, че е пуешко. Защото на картинката ми изглеждаше като някакъв бут нарисуван хахаха Та така набързо съм въвела рибата.

# 614
пащърнак ползвам често в супички. звярът също го харесва.
аспержи обичам и когато има хубави пресни на прилична цена , не пропускам да сготвя. артишок също харесвам, но нещо не ми се отдава готвенето му и си купувам готов за консумация. ако е подходящо маринован, мога да го ям и директно от буркана ( само изцеден от мазнината), а иначе добавям към паста, яйца, тортия или където сметна че ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт