МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 038
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Била съм при д-р Георгиев на две ФМ при първата бременност и на една при втората, диск не прави. Даже снимките, които ми даде, са доста компромисни. Разбира се това не е най-важното, а той да огледа каквото трябва, но определено Чачева и Михова са по-разговорливи, обясняват. Георгиев е мълчалив, говори тихо, трябваше да се напрягам силно, за да го чуя, особено през маската. Доста е обран откъм думи.

# 76
Аз съм доволна също от Михова и Панайотова Simple Smile

# 77
За ФМ, и за д-р Михова и д-р Чачева има мн добри отзиви. Аз лично ходя при д-р Патрикова за ФМ. За мен тя е подробна, супер спокойна, познава си пациентите, даже помни предишния път какво сме видели, и т.н. Специализирала е в Германия, има си доста стаж там в Рискова бременност и пренатална диагностика. Гледа ми и другите изследвания, дава напътствия, отговаря ми на милионите въпроси. Диск ми каза че е безмислено да ми дава за таткото, защото няма да е видео, а ще са снимките които така или иначе получавам. Татковците са малко встрани с тази пандемия.

# 78
На мен др Михова ми даде диск с 2 кратки видеа по 10-15 секунди. Но се чиждаше ясно бебчето как се мърдаше и беше готино Simple Smile

# 79
Тази новина ми хареса:
"Можете да посещавате нашия медицински център без зелен сертификат по обичайния за мола ред, а именно през входовете на мола и/или паркиране в прилежащите му подземни паркинги."

# 80
Да дам отзив и за последната фетална морфология при д-р Патрикова в болница Надежда с надеждата да съм полезна на някоя търсеща бъдеща майка.
Късната фетална морфология се прави между 28 и 32 г.с. Аз бях в 29 г.с. + 2. Записах си час още в първия възможен ден през октомври, когато излизат графиците. Харесва ми, че има възможности и за събота, което е удобно за пътуващи от други части на страната като мен. Цената е 130 лева.
Часът ми беше в 12, влязох в 12:30, което от трите ми посещения беше най-близо до записания час. Лекарката ме попита дали съм имала неразположения и промени в здравословното състояние през последните седмици - високо кръвно, гестационен диабет, кървене, дали бебето е активно. Прегледът продължи около 25 минути с една изключително некооперативна девойка, заради която се наложи да го прекъснем, за да на разходка и да се надявам да се завърти, за да може лекарката да и огледа сърчицето. Към 13 часа излязох и ми казаха да се върна към 13:30.
В 13:30 се върнах, но понеже явно имаше и още бебета, които не искат да заемат подходяща поза, чаках до около 14:30, за да вляза отново. Как познавате, че има други дечица с упорито собствено мнение? Ами, познати лица от опашката се разхождат напред-назад в коридора - един с кола, друг с кафе в ръка. Simple Smile
Не знам точно колко продължи втората част, но девойчето беше заело по-добра, макар и не съвсем благоприятна позиция, така че успяха да го измерят както трябва. Понеже имах показания за ниска плацента по-рано през бременността, помолих за по-точно измерване и освен с коремния, лекарката ме прегледа и с вагинален ехограф, за да е възможно най-точна преценката и.
После ми показа резултатите, зададох въпроси, получих отговори и си тръгнах.
От трите ми прегледа при нея останах много доволна - говори през цялото време и макар че аз повечето неща не ги разбирам като терминология, ми показваше и за мен беше много успокоително да я чувам. Заради разположението на бебчето нямам триизмерни снимки, не съм молила и за запис, понеже ме вълнуваше повече самия преглед и не държа на снимки и видео.
Чакането май е неизбежно, така че си го предвидете в програмата. В крайна сметка от никого не зависи и никой нищо не може да направи по въпроса, на мен ми допадна, че не се претупват пациентите, а се викат отново, за да бъде извършен както трябва прегледа. Когато излязох от кабинета видях, че една дама чака за трети път - може да е леко досадно, но пък нали всички искаме да си видим децата и да се убедим, че са добре.
Има доста дискусии дали точно късната фетална морфология е необходима, ако досега всичко е било наред. За мен лично отговорът е да. Препоръчвам и д-р Патрикова като специалист.

# 81
Здравейте, искам да попитам изследванията на LH, FSH, Estradiol и  Prolactin задължително ли се правят сутрин и на гладно, защото когато се обадих да запазвам час ми казаха, че ще ме запишат за 17:00 часа, като нямало значение кога ще се направят изследванията?

# 82
Здравейте, искам да попитам изследванията на LH, FSH, Estradiol и  Prolactin задължително ли се правят сутрин и на гладно, защото когато се обадих да запазвам час ми казаха, че ще ме запишат за 17:00 часа, като нямало значение кога ще се направят изследванията?

Доколкото аз съм чела има значение. А за пролактина даже доста неща освен часа имат значение.

# 83

Няма значение час, нито дали сте яли или пили вода. За.пролактина има значение да сте били.в покой преди даването на кръв, да не са пипани гърдите ... потърсете инф-я в интернет, има обяснения на всички видове изследвания.

# 84
Здравейте дами,
Предстой  ми рждане края на декември, така де май ще си е по нова година, ако не репи да излзиа по-рано Grinning
Не се следя в Надежда, но поради ред обстоятелства искам да си сменя АГ-то и евентуалнод а родя в Надежда.
По принцип съм чувла, че в Надежда нямаш право на избор на екип, евентуално ако АГто ,кеото те следи е на смяна и имаш късмет. Та имате ли представа трябва ли да ида вс епак предварително на 1/2 консултации там при някое АГ - насочила съм се към Илиев или Ташков.
Или мога да си ида директно ако започне раждането и да си попълня докуемнти и така нататък Confused

Моето АГ просто не и се чака за нормално раждане, въпреки че нямам предпоставки за секцио и съм в голяма чуденка. Благодаря ви предваително!

# 85
Най-добре е да звъннете на информация в Надежда. Правят се две консултации преди раждането, но не съм сигурна в кои седмици. Аз също ще раждам там, без да ходя на ЖК при тях, защото са ми далече Simple Smile

Здравейте дами,
Предстой  ми рждане края на декември, така де май ще си е по нова година, ако не репи да излзиа по-рано Grinning
Не се следя в Надежда, но поради ред обстоятелства искам да си сменя АГ-то и евентуалнод а родя в Надежда.
По принцип съм чувла, че в Надежда нямаш право на избор на екип, евентуално ако АГто ,кеото те следи е на смяна и имаш късмет. Та имате ли представа трябва ли да ида вс епак предварително на 1/2 консултации там при някое АГ - насочила съм се към Илиев или Ташков.
Или мога да си ида директно ако започне раждането и да си попълня докуемнти и така нататък Confused

Моето АГ просто не и се чака за нормално раждане, въпреки че нямам предпоставки за секцио и съм в голяма чуденка. Благодаря ви предваително!

# 86
Момичета,  има ли друг начин за пускане на стерилна урина. Може ли да я сложа в хладилник докато тръгнем за София?  Докторката ме иска в 16 и 30,  сутринта иска да пусна стерилна а няма как да отида толкова ранно..

# 87
  • Пловдив
Момичета,  има ли друг начин за пускане на стерилна урина. Може ли да я сложа в хладилник докато тръгнем за София?  Докторката ме иска в 16 и 30,  сутринта иска да пусна стерилна а няма как да отида толкова ранно..
След вземането на урината пробите трябва да се съхраняват на стайна температура (18-25 ◦С) и да бъдат занесени в лабораторията, максимум до два часа. Ако не е възможно да бъдат транспортирани до лабораторията до два часа, пробата може да бъде съхранявана в хладилник до 24 часа (на температура 4◦С).
Аз лично винаги съм спазвала правилото до 2 часа да е занеса.Но моя съвет е да се обадите и да попитате в лабораторията на болницата.

# 88
АГ-то каза довечера да и звънна да ми обясни как да дам проба и ще я попитам ако не може в краен случай ще ходим рано и ще чакаме цял ден там 😄

След вземането на урината пробите трябва да се съхраняват на стайна температура (18-25 ◦С) и да бъдат занесени в лабораторията, максимум до два часа. Ако не е възможно да бъдат транспортирани до лабораторията до два часа, пробата може да бъде съхранявана в хладилник до 24 часа (на температура 4◦С).
Аз лично винаги съм спазвала правилото до 2 часа да е занеса.Но моя съвет е да се обадите и да попитате в лабораторията на болницата.

# 89
Можете да я пуснете и в друга лаборатория , където живеете.

Общи условия

Активация на акаунт