МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 171
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Доста жени имат назначен фраксипарин/клексан след трансфер. Логиката е, че разрежда кръвта, подобрява кръвотока в матката и помага за имплантацията (на мен така ми обясниха или аз така го разбрах). При мен след трансфера с фракси имаше положителен резултат, не мисля, че се дължи само на него, но пак не е навредил. Спряха ми го по средата на 2-рия месец.

# 466
Здравейте!В МЦ Надежда,Парадайс мол е от малкото места,където на бебета успяват от първия път да вземат кръв от вената.Изключително опитни и професионалисти.Възхитена съм
Някой водил ли е бебето си за взимане на кръв за профилактични изследвания в Надежда? Внимателни ли са към дечица? Доволни ли сте? Бебка е на 6 месеца и дойде ред за профилактичните изследвания и много ме е страх от това взимане на кръв Confused

# 467
Включвам се отново в темата след нормално раждане в болницата преди 5 години, сега очаквам да родя до месец.
Първото раждане беше наистина чудесно- емоционално и безболезнено; с второто се надявам наистина нещата да се стекат по подобен начин. Не живея в България, може и да не съм в крак с новините, разчитам на това, че ако има промени в болницата то те ще са в положителна насока и ще се радвам на акъл ако нещо в приема се е променило и си правя грешни изводи.

# 468
  • София
Промените са само в отрицателна посока от преди 5 години до сега. Всичко е на конвейера, няма лично отношение, визитаците са проформа, храната е кебапчета и кърначета недопустимо за болница, сутрин попара, няма избор на лекар и екип и не знаеш до последно кой е бил на раждането. Ако не ги познаваш го разбираш от епикризата. Нямат медикаменти - които те ми назначиха, наложи се от аптеката да ми ги купуват. Въпросният козметичен несесер е само мираж. Водата в банята е студена и чакаш десетина минути да се изтече докато не дойде топлата - това съвет от санитарките. Можеш да си в стая с 5 дами плюс пет-шест бебета в стаята.

# 469
  • София
Аз раждах преди близо 8 години и сега преди 2 седмици отново. Според мен, болницата е много добра. Има доста родилки, много повече от преди. Струва ми се, че в някои стаи са добавили легла. Визитациите действително не са особено подробни, но и лекари и акушерки отговарят на всички въпроси, съдействат, помагат и са си все така мили. Не бих се колебала отново да родя там.

# 470
Аз скоро ще раждам там, но в последната година лежах общо два пъти. И двата пъти бях повече от доволна, храната наистина не е хубава, но има избор от две менюта, все се намира какво да ядеш, а и винаги има опцията да си занесеш храна.
Хигиената е на изключително високо ниво, всеки ден чистеха стаята сутрин и понякога и вечер. За мен това е от решаващо значение.
И двата пъти лежах в стая с три легла, но едно винаги беше празно. На визитация лекарите бяха отзивчиви, в моя случай лекуващите лекари идваха да ме видят и двата пъти. Санитарките и сестрите са много усмихнати, весели и откликват на всяка молба.
Нямам никакви колебания и не бих заменила болницата с никоя друга.

# 471
На третия етаж в Патологична наистина е приятно. Има една млада акушерка с дълга, тъмна коса. Страшна скица, само приятни спомени имам от престоя си там. След раждането, обаче, съм напълно съгласна с kene за отделението.

# 472
Благодаря за отзивите и мненията! Честно казано единственото, което ме притеснява е повечето родилки в стая. Първият път бях сама в стая и няма да се разсърдя пак да си имам баня. Някой възползвал ли се е от т.нар. ВИП пакет с опция за придружител и отделна кухня/баня? Не че нещо ще ми стане за 3 дни, но дали е опция в момента?
Храната не ме притеснява- първият път също не ми хареса. Живея в Италия- манджата в България от около 2 години не ми харесва никъде, щото нали и аз вече маймуна, и на мен да ми се промени вкуса. Но пък като бременна този път изядох Италия, личи си и няма да е зле диетата да започне от болницата 😈.
Не ме блазни идеята да съм в стая с 6 жени примерно и да делим тоалетна и категорично не ме кефи идеята да съм с маска денонощно ако е изискване. В понеделник ще звънна за час за преглед преди раждане и ще попитам, но ако някой е ползвал ВИП след раждане да си каже моля, да не давам пари залудо.
kene, какво значи не знаеш кой ти е бил на раждането до епикризата? Преди 5г също нямаше избор на екип, но за 11 часа пак сме си казали някоя дума с акушерките, разменили имена, изгоних първата защото ми спука вената докато ме приемаше и аз реших, че съм принцеса и не е допустимо. След епидуралната се държах далеч по-благо разбира се.

# 473
  • София
Ниа, акушерките са малко, хвърчат да огреят навсякъде. Даже коментираха че заради Ковида са в много много редуциран състав. Относно това кой ми е бил на раждането казаха да питам на визитация. Да ама на визитация влизат за 2 минути и излизат. Аз не съм ин витро и също като теб дойдох само за раждане. Може би ако си пациент там от ин витро те гледат по-добре. Да, санитарките чистеха при нас само сутрин, видях че при някои са идвали по два пъти? Това кога е било? При нас и в патология и в родилно оставяха банята със мокър под и ние с другите момичета все се предупреждавахме някой да не се пребие.

# 474
kene, благодаря и се извинявам, че питам пак, но на самото раждане нямаше ли присъствие от акушерка в по-голямата част от процеса? Докторът не се ли представи?
Аз не бях ин витро пациент и първия път, но не стояха така нещата…

# 475
  • София
Аз започнах като нормално раждане и премина в секцио. Никой не се представи. Анестезиологичната акушерка беше много мила , както и старшата в реанимация. В патология също имаше една много мила акушерка млада с черна коса. Никой от лекарите не се представи. Даже подозирам, единия лекар по снимка че не е този който е бил на операцията и в епикризата посочен. Интересно но е че лекарите влязоха в операционната без еднократни шапки - боне и до края на операцията едната лекарка на която и виждах главата над чаршафа беше без шапка. Анестезиолога също. Само сестрата си спомням, че беше със шапка и прибрана коса. Само се надявам аз да не съм видяла правилно.

# 476
И на мен никой не ми се представи, а бях много стресирана от това как протича раждането, че да ги питам специално. Честно казано, отношението беше такова, че имах чувството, че ако ги питам кои са и за какво се борят, ще започнат да се държат още по-зле. Преглед за разкритие ми правиха ЧЕТИРИМА различни лекари. Никой не се представи, влизат непознати, бъркат, сумтят, нищо не казват и си тръгват. Акушерката прекара сумарно половин час в родилна зала с мен (11 часа прекарах аз там). Толкова рядко я виждах, че се опитах да я открия в сайта по снимка и не успях, защото не си спомням добре чертите ѝ. В епикризата ми пише “асистент: д-р Генова”. Не успях да я открия в сайта на Надежда, че да видя кое от всички непознати лица е била тя. Лекарят го разбрах кой е като ми казаха, че ще влизаме в операционната и попитах кой ще ме оперира, защото нямах никаква идея кой от всички мълчаливи хора ми “води” раждането.

# 477
  • София
Не мисля, че има стаи с 6 родилки. Максималното са 3, но ми направи впечатление, че стая, която преди беше единична, сега беше с 2 легла. И чисто като общ брой родилките, че и бебетата бяха повече от преди.

# 478
Като чета последните коментари и направо се отказвам да раждам в Надежда.  Вече явно и за 3000 никой не те поглежда ..

# 479
  • София
Не мисля, че има стаи с 6 родилки. Максималното са 3, но ми направи впечатление, че стая, която преди беше единична, сега беше с 2 легла. И чисто като общ брой родилките, че и бебетата бяха повече от преди.
Има стая с 5 легла за родилки. Ако някоя е с близнаци стават 6 бебета в стая Blush

Общи условия

Активация на акаунт