МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 911
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Мерсии! Приятелка ми каза, че също те водят в реанимация и останах доста изненадана. Сигурно не е разбрала правилно Simple Smile

# 451
Зависи как е минало раждането. Ако всичко е наред те качват в Послеродова клиника.
Ако има нужда от наблюдение ви прехвърлят в реанимация.

Контакт кожа в кожа се практикува и при двата типа раждане, стига състоянието на майката и бебето да го позволяват.

# 452
Здравейте, изчетох темата, но не видях да има мнения за д-р Личева. След няколко дни съм на преглед при нея в Парадайс за консултация след спонтанен аборт и ако някой има впечатления от нея, ще съм благодарна да ги сподели.

# 453
Привет! Преди малко разбрах, че д-р Цветков от Надежда не следи бременност, а той беше моя лекар досега и съм му много благодарна, че успяхме толкова бързо да видим двете черти! Сега спешно ми трябва лекар от Надежда, който проследява бременност! Погледнах ги в сайта, но не познавам никого. Моля ви, ако имате отзив за някого, да ми помогнете. Благодаря ви много!

# 454
Аз лично съм при др.  Кръстев и съм доволна,  но мисля, че вече не приема нови пациенти. Също така съм чувала доста добри отзиви за др.  Димова,  Павлова, Христова,  Арабаджикова и Генадиева.  Но който и да изберете няма да сгрешите защото всички са добри специалисти.
Привет! Преди малко разбрах, че д-р Цветков от Надежда не следи бременност, а той беше моя лекар досега и съм му много благодарна, че успяхме толкова бързо да видим двете черти! Сега спешно ми трябва лекар от Надежда, който проследява бременност! Погледнах ги в сайта, но не познавам никого. Моля ви, ако имате отзив за някого, да ми помогнете. Благодаря ви много!

# 455
За жк ли питате? По-скоро попитайте на регистратура за кои има часове, че не при всички записват нови пациенти

# 456
Питайте д-р Цветков за препоръка.

# 457
  • Sofia
Момичета, сигурно има информация някъде в темата, но не мога да я открия...
Каква е цената на оперативното раждане?
В ценоразписа на болницата пише 2700 лв. Това включва ли и грижите за бебето? Има ли разлика при близнаци?

# 458
  • Пловдив
Каква е цената на оперативното р2аждане?
В ценоразписа на болницата пише 2700 лв. Това включва ли и грижите за бебето? Има ли разлика при близнаци?
Да това е цената 2700.

# 459
  • Sofia
Да това е цената 2700.

Благодаря за бързия отговор. И това включва и грижите за бебето и нощувките за майката, така ли?

# 460
  • Пловдив
Да това е цената 2700.

Благодаря за бързия отговор. И това включва и грижите за бебето и нощувките за майката, така ли?
Точно така включва всичко.

# 461
Очакванията ми бяха да не ми индуцират раждане със забранени за употреба таблетки против стомашна язва, в чиято листовка страничните ефекти при употреба от бременни са “увреждания на плода, смърт на плода”. Имах и високото очакване да вземат предвид състоянието ми преди да ми разреждат кръвта, а не да ме изпишат “в добро общо състояние” с тромбоцити 80 (долната граница е 130). И тези очаквания не могат да покрият, какво остава за някакви по-високи…
Всъщност какво очакване имате за тромбоцитите? Ако е да ги повишат, сигурно не знаете, че тромбоцити се повишават, чрез: кортикостероиди, имунологички инжекции или преливане на тромбоцитна маса, за случай около и под 20. При стойност 80, особено ако са паднали по време на бременноста, се очаква до месец след това да са възвърнали стойностите си. Какво ли правим хората, забременели на Вашите изписани стойности.

# 462
Аз бях с тромбоцитопения през цялата бременност. А те ми разреждаха кръвта няколко дни без да ми направят едни прости изследвания за коагулация. На всяка визитация питах дали са пускали нещо, обяснявах си състоянието и никой не ми обърна абсолютно никакво внимание. Щом сте запозната с тромбоцитопенията, значи знаете и за връзката между нея и НМХ?

# 463
Аз бях с тромбоцитопения през цялата бременност. А те ми разреждаха кръвта няколко дни без да ми направят едни прости изследвания за коагулация. На всяка визитация питах дали са пускали нещо, обяснявах си състоянието и никой не ми обърна абсолютно никакво внимание. Щом сте запозната с тромбоцитопенията, значи знаете и за връзката между нея и НМХ?

При тромбоцитопенията не се приема аспирин. НМХ не е допустим, стига да е необходим, а не по протокол  и за сигурност на лекарите, както имаха желание при мен, за по-голяма сигурност. Начина на работа на едното и на другото не са в пряка връзка. Това, че при троммбоцитопенията се постига по-трудно съсирване, а НМХ разрежда кръвта, за да се избегнат тромби е повърхностния слой на нещата. При инвитропроцедури и при секцио, се прилага НМХ за ради риска от образуване на тромб, защото самите лекарства при инвитрото сгъстяват кръвта, както и секциото, до колкото съм чела. При тромбоцитопенията по-скоро е важна функционалността на кръвните елементи, не толкова техния брой. Предполагам, при постъпването си, сте представили наред с ПКК и показателите на кръвосъсирването, след като цялата бременност е била с тромбоцитопения и сигурно сте я следили. Радвам се, че крайния резултат е положителен. Не решавайте, че защитавам болницата. Чета темата, за да се ориентирам дали тя да  е моят избор за раждане.

# 464
Аз  пък искам да попитам откога фраксипарин се предписва в клиниката по време на трансфер, ей така " на око", заради разширени вени по краката ми, които докторката забеляза? Без изследвания, без докторката да ме познава (заместваше) и без някой да се ангажира впоследствие да следи и кръвните ми показатели..
Този филм вече го играх. При предишната ми бременност, преди 2 години, фраксито изобщо не се поставяше на въпрос. Тогава аз на своя глава си го предписах, заради една хетерозиготна мутация, и изкопчена рецепта от Паскалева с 300 зора, и впоследствие пак сама си го и спрях, тъй като прокървих, без последствия. Приемала го бях 10 дни, между 8 и 9 г.с, не знам дали от него беше кървенето, но като че ли и докторът беше на мнение, че може да има връзка. Той не е от словоохотливите.

Е, каква е логиката да го пия сега се пита в задачата? Остави че е труден за намиране и скъп ... Ами аз съм и почти на ест. цикъл и не приемам и кой знае какви медикаменти, че да ми сгъстяват кръвта. Просто не съм убедена, че трябва да го пия, а няма с кой да се консултирам за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт