МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 136
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Моето ДЗО е на ДЗИ и покри първата част от пакета + една фетална (за толкова ми стигна лимита). Просто трябва да сте използвали всички услуги от пакета и да предоставите амб. листове и резултати + фра, разбивка и тнт и чак тогава връщат пари. За втора част от пакета не бих рискувала, защото претенцията трябва да се предяви след раждане, а надали на някой ще му е до застрахователи тогава.

Моето ДЗО е към Уника и те не покриват пакети изобщо, но ми покриха всичките 3 фетални + БХС, плюс 1 доплер, 1 допълнителна микробиология, 2 консултации с еднокринолог (тях като преглед при специалист, не специално лъм проследяването на бременност), и лимита минсе изчерпа. Сега, живот и здраве като родя до 1-2 седмици, ще си заведа и раждането, там ще е частично покритието, че има лимит, но пак е нещо.

# 526
Моето ДЗО е към Дженерали. Връщат 300лв, без значение за какво са, изследвания, ФМ, медикаменти. Просто трябва да има амбулаторен лист, резултати от изследвания и касов бон. А на мен само БХС ми беше 228лв Wink

# 527
Аз също съм с Уника, за раждането ми поискаха разбивка за услугите и ми изплатиха лимита.

# 528
Моето ДЗО е към Дженерали. Връщат 300лв, без значение за какво са, изследвания, ФМ, медикаменти. Просто трябва да има амбулаторен лист, резултати от изследвания и касов бон. А на мен само БХС ми беше 228лв Wink
И аз съм с Дженерали 🙂 И мислех втората част на пакета да подам като претенция, но явно ще трябва за феталните да се възползвам.
(M_lady, с теб имаме доста съвпадения🙂 засичам те в отчетната тема, въпреки че не пиша. И аз съм с близнаци и се следя в Надежда 🙂 Много успех до 37 г.с поне!)

# 529
И аз съм Дженерали. Висок пакет, не помня кой. Категоричен отказ за признаване на нещо свързано с бременноста. Пише го в покритията и ме отрязаха веднъж. Тъпа работа.

# 530
Момичета, четете общите условия и ако не успеете да разберете, звъннете в Дженерали. Аз съм с някакъв премиум пакет и до момента не са ми върнали нито една фактура за бременността - прегледи, манипулации, лекарства, ФМ.

# 531
Ей, чудесно, радвам се, че има още едни близначета. До 37 гс ще сме си герои вече.
При кого се следиш в Надежда? На мен ми препоръчаха Данаил Илиев, но нещо май не е моя доктор.

Относно Дженерали, аз лично се обадих, още като бях в 10гс, за да видя, какво биха ми изплатили. Проблема с пакетите е, че сумата е на куп, а те изискват разбивка. Обясниха ми, че мога да събирам всички документи и в този случай да изпратя за възстановяване едва след раждането. Но тъй като сумата е доста малка, реших, че ще пускам нещата извън пакета, защото след раждането никак няма да ми е до подготовка на документи от преди 9месеца. Имайте предвид, че какъвто и пакет да изберете, винаги има изследвания, които се налагат извън него. На първия преглед ЖК, доплатих 150лв за изследвания, които не бяха включени в основния пакет.
И аз съм с Дженерали 🙂 И мислех втората част на пакета да подам като претенция, но явно ще трябва за феталните да се възползвам.
(M_lady, с теб имаме доста съвпадения🙂 засичам те в отчетната тема, въпреки че не пиша. И аз съм с близнаци и се следя в Надежда 🙂 Много успех до 37 г.с поне!)

# 532
Аз се следя при Даниел Георгиев. Миналата бременност бях при него на всички фм и бях доволна. Исках да съм при Личева отново за жк,  но първо че преглежда само в Мол Парадайс и че имаше час за след месец. ..Предложиха ми някакви доктори, от които само него познавах. Изненадах се, че води и жк, преди 5 години беше само за фм. Доволна съм. Четох, че е работил в Пирогов, което си е сериозен опит според мен.

# 533
Здравейте, бихте ли препоръчали добър лекар (за предпочитане жена) за профилактичен преглед в болницата? Благодаря!

# 534
Д-р Илиана Бътева - Христова, млада, с доста обучения в чужбина, ако има нещо , отговаря по вайбър на въпроси.

Здравейте, бихте ли препоръчали добър лекар (за предпочитане жена) за профилактичен преглед в болницата? Благодаря!

# 535
Въпреки че днес питах изрично в болницата, пак стигам до форума тук, тъй като нищо не можаха да ми отговорят. Има ли някоя прясно родила мама, чиито мъж е присъствал по време на раждането? Аз ще раждам естествено, което е разтегливо времево понятие и се замислих, че моят мъж ако присъства (вече е позволено татковците да присъстват) , ще има нужда от вода/храна. Питах дали трябва да подготвим предварително, дали има право да слезе до столовата и т. н и ми дигат рамене и не могат да кажат. Все си мисля, че това са нормални физиологични нужди и трябва да има организация и за тях, но уви не е така.  Е за нас не е проблем да подготвим сандвичи, вода, шоколад, въпросът беше принципен, все пак едно раждане може да отнеме 15, че и повече часа.

# 536
Въпреки че днес питах изрично в болницата, пак стигам до форума тук, тъй като нищо не можаха да ми отговорят. Има ли някоя прясно родила мама, чиито мъж е присъствал по време на раждането? Аз ще раждам естествено, което е разтегливо времево понятие и се замислих, че моят мъж ако присъства (вече е позволено татковците да присъстват) , ще има нужда от вода/храна. Питах дали трябва да подготвим предварително, дали има право да слезе до столовата и т. н и ми дигат рамене и не могат да кажат. Все си мисля, че това са нормални физиологични нужди и трябва да има организация и за тях, но уви не е така.  Е за нас не е проблем да подготвим сандвичи, вода, шоколад, въпросът беше принципен, все пак едно раждане може да отнеме 15, че и повече часа.

Когато раждах през 2018г., таткото беше при мен и го пускаха от време на време за цигара/кафе/хапване ( аз откарах в родилна зала два дни ). Все пак не е прекалявал, нямаше проблеми. Но това беше преди пандемията и нямам идея сега как е. Успех Flowers Hibiscus

# 537
Зададох същия въпрос онзи ден в болницата, защото по време на първото раждане изгоних таткото по едно време (даваше ми акъл и тон в живота), а по-късно го викнах обратно. Сега може да излиза и влиза обратно в рамките на разумното преди да се роди бебето. После-не.

# 538
Т. Е. В момента таткото може да е до нас в предродилна и в родилна зали, след това си тръгва ли или остава още, до кога?
Какво са Ви казали че искат от него - pcr,
бураз тест?
Зададох същия въпрос онзи ден в болницата, защото по време на първото раждане изгоних таткото по едно време (даваше ми акъл и тон в живота), а по-късно го викнах обратно. Сега може да излиза и влиза обратно в рамките на разумното преди да се роди бебето. После-не.

# 539
В Надежда няма предродилна- всичко се случва в една стая. В момента таткото може да присъства (направо може да влезе като Ви приемат), след като бебето се роди и се погушкате Ви наблюдават известно време и Ви свалят (качват? Не си спомням) в стаята, където ще бъдете следващите дни. Таткото тогава си тръгва. Правят тест на Вас и таткото на място при приема.

Общи условия

Активация на акаунт