МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 140
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
kene явно доста си им сърдита. Аз също не съм инвитро, не съм плащала пакети, за да се следя при тях. Ходех при лекар от тяхната болница на прегледи, но да там, също и родих при него. Единствено което съм платила извън тези 2700 за раждане беше 800лв за самостоятелна стая. Всички бяха супер мили (лекари, сестри, акушерки, санитарки...абсолютно всички) Храната...като за болнична храна е ок, все пак не си там на ресторант и да очакваш храна с 2 звезди Мишлен. Това ми е второ раждане, първото отново родих в частна болница и нещата не седяха като в Надежда. Родих там преди два месеца и наистина няма от какво да се оплача, а смятам че съм доста капризна и с високи очаквания Simple Smile
П.п. поста ми за съжаление не е платен...

# 511
kene явно доста си им сърдита. Аз също не съм инвитро, не съм плащала пакети, за да се следя при тях. Ходех при лекар от тяхната болница на прегледи, но да там, също и родих при него. Единствено което съм платила извън тези 2700 за раждане беше 800лв за самостоятелна стая. Всички бяха супер мили (лекари, сестри, акушерки, санитарки...абсолютно всички) Храната...като за болнична храна е ок, все пак не си там на ресторант и да очакваш храна с 2 звезди Мишлен. Това ми е второ раждане, първото отново родих в частна болница и нещата не седяха като в Надежда. Родих там преди два месеца и наистина няма от какво да се оплача, а смятам че съм доста капризна и с високи очаквания Simple Smile

Аз също съм доволна от болницата.  Родих преди 3м. и малко. От моя лекар съм супер доволна, също и от този който се падна нощна смяна, тъй като бях за наблюдение, че бях рискова, и се наложи спешно секцио. В предродилна съм по доволна /5дни бях там/ и от акушерки и от санитарки и от храна. В послеродова или както се казва, също са любезни, но някак се усеща че са подръпнати, с малки изключения. Храната там в началото е съобразена с това дали сте били оперирани или не.

# 512

Аз също съм доволна от болницата.  Родих преди 3м. и малко. От моя лекар съм супер доволна, също и от този който се падна нощна смяна, тъй като бях за наблюдение, че бях рискова, и се наложи спешно секцио. В предродилна съм по доволна /5дни бях там/ и от акушерки и от санитарки и от храна. В послеродова или както се казва, също са любезни, но някак се усеща че са подръпнати, с малки изключения. Храната там в началото е съобразена с това дали сте били оперирани или не.
Аз и преди да родя и след като родих бях на етажа на предродилна тъй като нямаше свободна самостоятелна стая на етажа с бебетата. Та си го водех и си го взимах от долния етаж Simple Smile
Но да, бяха супер любезни.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 14:43 от UnderThePalmTree

# 513
Момичета, с пакети ли сте за проследяване или си плащате?
Аз се чудя дали да си взема пакет или всичко по отделно.

# 514

Аз съм с пакет Основен от самото начало. Понеже вече съм в 38 г.с, от втората част на пакета ми остават само изследвания на урина един или два пъти. Тоновете ми стигнаха. И една микробиология си платих допълнително че настоях аз да се вземе още в по-ранните седмици. Не са лоши пакетите, но всеки си преценява, защото не са и малко пари накуп, особено втората част.

# 515

Аз също предпочетох основен пакет, и всички неща ми стигнаха! Така ми беше по - удобно знаех, че нещата са платени и си има кой да ме следи дори моя лекар да е болен/възпрепядстван. От изследванията ми останаха 2 пъти тонове, но просто родих в четвъртък Simple Smile

# 516
То не знам дали може да се ходи на жк без пакет, двата варианта ли ви предложиха?Ако ходите на прегледи всеки месец +изследвания, доста повече ще ви излезе

# 517
То не знам дали може да се ходи на жк без пакет, двата варианта ли ви предложиха?Ако ходите на прегледи всеки месец +изследвания, доста повече ще ви излезе

Ами като звъннах ми казаха първо биохимичен скрининг, който се плаща и след това съм на първа ЖК при д-р Бътева и тогава ще обсъждаме пакетите.
Понеже не можах да издържа до 12 седмица / сега съм 10 г.с/  вече ходих няколко пъти на прегледи при мойта АГ, която не е в Надежда и оттам ми назначиха изследвания и тн.

Иначе какво ви е мнението за д-р Бътева?

# 518
То не знам дали може да се ходи на жк без пакет

Може разбира се.
Аз си пусках изследвания другаде и не съм плащала пакет. Имам ДЗО и някои неща ми покриха.

# 519

Може разбира се.
Аз си пусках изследвания другаде и не съм плащала пакет. Имам ДЗО и някои неща ми покриха.
И си записваш час при един и същи лекар всеки месец така ли?

# 520

Може разбира се.

Може без пакет, и при един и същи лекар, водещ ЖК, просто всеки път ще ви карат да минавате през касата първо.  Отделно, имаше мнение за ДЗО - важно уточнение е че повечето фондове НЕ покриват пакети за следене на бременност дори и да има разбивка, но отделни изследвания, феталните морфологии, БХС, доплери и т.н ги покриват на фактури.

# 521

Може разбира се.

Може без пакет, и при един и същи лекар, водещ ЖК, просто всеки път ще ви карат да минавате през касата първо.  Отделно, имаше мнение за ДЗО - важно уточнение е че повечето фондове НЕ покриват пакети за следене на бременност дори и да има разбивка, но отделни изследвания, феталните морфологии, БХС, доплери и т.н ги покриват на фактури.
Полезна информация, благодаря! И аз имам дзо и мислех, че ще ми върнат парите за пакета, но ще трябва да звъня да видя как е при мен.

# 522

Следях се при един лекар с него се разбирах кога да запиша следващ час.

# 523
Аз харесвам д-р Христова ( Бътева), млада, симпатична, обяснява подробно, преди работеше в света София, после се премести в Надежда, тя е причината и аз да се преместя в Надежда, братовчедка ми беше на жк и роди при нея секцио и тя е много доволна.
   П. С. Сега се сетих единият път имахме проблем с колата и закъснях няколко часа (не съм от София), тя ме изчака доста след работното ѝ време

# 524
Моето ДЗО е на ДЗИ и покри първата част от пакета + една фетална (за толкова ми стигна лимита). Просто трябва да сте използвали всички услуги от пакета и да предоставите амб. листове и резултати + фра, разбивка и тнт и чак тогава връщат пари. За втора част от пакета не бих рискувала, защото претенцията трябва да се предяви след раждане, а надали на някой ще му е до застрахователи тогава.

Общи условия

Активация на акаунт