Многодетни мами 5

• 12 646
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
Никълъс благодари за пожеланията на всички и черпи с торта  smile3521 smile3508 newsm38

# 151
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
 newsm59 baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni newsm59Скъпа Ани    newsm18  pipi67 Честит Рожден Ден   bouquet Нека здравето  Flowers Four Leaf Cloverщастието и успеха бъдат твои постоянни спътници! Flowers SunflowerВесел празник днес и нека животът ти  Flowers Sunflowerбъде един  постоянен празник  Flowers Sunflower
Lilibon   Hug добре дошла сред нас...

# 152
  • София
bdbaloni ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АНИ!
Бъди жива и здрава, за да се радваш още много години на твоите слънчица!

По повод на приказките за нас, на мен в болницата докторът дойде след операцията и ми обясни как не трябва да допускам повече бременности и трябва да вземем да помислим как по-ефикасно да се предпазваме! А аз като му казах, че тази бременност е планирана и той се опули... Тогава ми стана много криво, но вече не обръщам много внимание... А срещали ли сте хора, които да ви обвиняват, че сте народили много деца и не се грижите пълноценно за тях?

Искам да ви питам и друго - от каква възраст започнахте да оставяте дете само вкъщи? Оказа се, че аз нещо не съм много редовна... Голямата ми дъщеря от първи клас оставаше след занималнята за около 45 мин сама докато се прибера от работа... Дори не съм си мислела да търся детегледачка за това време, може би си зависи и от детето, но тя специално е много самостоятелно и разумно дете... Сега с втората щерка нямам подобна ситуация, защото съм си вкъщи... Обаче ми се струва прекалено да се смята, че децата до 14 години не трябва да остават сами. Ами има едно дете от блока, което е в класа на голямата и майка му още е на всякъде с него... То ми изглежда абсолютно бебе в сравнение с моята дъщеря. И си мисля, че при това отношение на майка му, скоро няма да порасне... Да не ме разберете погрешно, не казвам, че на тази възраст са толкова големи, че трябва да ги оставим на самотек, но си мисля, че трябва за някои неща да им се гласува доверие, защото иначе рискуваме да ги направим неуверени и несамостоятелни... Вие какво мислите?

# 153
  • Варна
Здравейте и благодаря за милото  посрещане!   bouquet

Струва ми се тъпо някой да определя кой колко деца да си позволи да гледа, пък и гледам, позамогващите се семейства смело си позволяват трето - значи всяко следващо дете им носи още нещо, което парите не дават.
В цял свят е пълно с големи семейства, ние тук се извъдихме най-шаблонните - две, та две! Разбирам, в Китай ги ограничават по държавна линия, но на българския казан дяволи не му трябват - сами си се дърпаме надолу.

Но тук присъстващите мами нямат нужда от моите разсъждения по въпроса.  Wink
Аз си чакам радостта, съпругът и децата ми - също. Това е достатъчно.

За оставането сам вкъщи. Ами аз си оставам сама от първи клас, съпругът ми също и това ни е направило оправни и предприемчиви хора. Свикнали сме сами да вършим нещата, а не да разчитаме някой да идва ни ги свърши. Децата също започнаха да остават сами, когато те решиха, но беше някъде втори-трети клас. Тогава установиха, че могат да се забавляват и сами у дома и не им е нужна компанията на баба или дядо.
Но всяко дете е различно, някои твърдо не искат да остават сами в къщата, други не искат излишен надзор от рано. А на 14 години, като си в пубертета и мислиш за момчета, е много нелепо някой да те "отглежда".

# 154
Здравейте момичета ,специално на АНИ  newsm59 Gift,да се радва от сърце ,от любов и здраве да не се отърве Hug  bouquet

Мамче Цоцоланке,както бях писала много силно те подозирам в роднински връзки с Шарлок Холмс LaughingДа видях снимките от списанието и ми стана много хубаво ,защото честно да си призная аз този ценен брой ,го изгубих при ремонта EmbarassedТа както си прочела там то писмото/статията /е на щерката и срам не срам ще те помоля да го запазиш ,че живот и здраве като се видим поне да си я преснимам Embarassed/ако може/.Като споменах ремонт,Илинка,как си мила?Знам колко е неприятно да правиш ремонт и да живееш на същото място.Ние лятото също бяхме в голям конфликт особено с децата.По-точно всички бяха се назлобили срещу мен ,защото аз бях инициатора на ремонта.Абе направо ми бяха наложели психически тормоз.Непрекъснато мрънкаха ,колко им било гадно и как нищо не си намирали направо Mr. Green WhistlingНо няма начин ,налагат се и такива работи да се изтърпят.Стискай зъби после всичко ще бъде забравено и заедно ще се кефите на новата обстановка.
Момичета я кажете кой къде ,с кого и как ще празнува Н.Г. и Коледа.Ние все още умуваме по въпроса а може да ми хрумне нещо когато чета вашите идеи.
Чао ,отивам да работя ,че ме гледат накриво Naughty

# 155
На Ани, желая най-голямото щастие, здраве, любов!  nbirthday
Моя големия като беше на 6 и затвориха детската за Август, мъжът ми беше стажант - не може да отсъства, аз работя - за прехраната - не мога да отсъствам, и един месец сме го оставяли сам по цял ден, не че не умрях от притеснение, ама като няма как...
Иначе на 10-тина като стана бях по спокойна вече да го оставя с малкия за половин един час да напазарувам нещо.
Мисля че 14 години е прекалено, но девер ми живее в Канада и каза че там направо затвор и отнемане на родителските права има за такова нещо. Само че Канада е много социална държава и там на майките не им се налага да работят за да може да оцелеят. Така че нещата са несравними, а при нас както винаги тръгваме отзад напред с промените. Ако имам достатъчно сигурност и средства - няма да си оставя децата сами за да работя нали?
Илина, не се кахъри, ще изсъхне и ще довършите! На мен тепърва ми предстои (както винаги в последния момент) да ремонтираме стаята на беба, а мъжът ми дори не може да каже кога почваме щото много работа има.... Когато се роди Кари ремонта приключи в нощта преди да ни изпишат, така че съм свикнала на всякакви изненади...

# 156
  • София
ЧРД НА АНИ!
Много здраве и успехи в живота! nbirthday dazzler1

Илинче,къде сте?Още малко търпение,мила.Ще стане.  redecoration newsm28 Weary ,но после  lalalala cheers

А за оставянето на децата сами,моите големите започнах да ги оставям към 2-ри клас.По-трудно ми беше да си представя как ще пътуват сами с гр.транспорт.Пепи пътува,слава Богу,няма проблем,но Мони още я е страх.Добре,че училището й е близо и не се налага да пътува,а когато трябва да ходи на пиано,идва баба й да я води и взима.Не че няма да се справи,но читалището е на бул."Ал.Стамболийски"-Аура и се слиза на сп."К.Величков",където е ужасно за пресичане.Понякога,когато на колите им е зелено доста се позачудват дали да спрат  ooooh!

# 157
  • София
Това е от една друга тема. Мен ме подразни, а на вас как ви звучи
Не бих могла да си представя едно 7-8 годишно да гледа 2-3-4 годишно дете #Crazy.

не само ,че си го представям, но съм го и виждала. Народят ги по 5-6 и взаимоучителната метода. по-големите гледат и учат по-малките, докато родителите търчат за соц.помощи/не визирам само роми/

Имам предвид това второто мнение! Аз дори не получавам детски, какво да говорим за социални помощи... не че това ме подразни, но както и да е... Онези майки с по едно дете, да знаете само как си го гледат, пък ние като имаме по толкова много и ги караме сами да си се гледат!!!

# 158
 rotfImao Joy,особено онова за /не само ромите/ smile3521

# 159
  • софия
Тъй като мама Цоцоланка ме порица, че се дистанцирам от многодетните- взимам си бележка и сядаме двамата с Пешко да ви се представим от най-малкия:
Владимир, роден на 14.02.2006
Петър, роден на 14.02.2006
Никола, роден на 15.12.1997г.

Ани честит празник и от мен и поздрави на всички от темичката

# 160
  • София
cvyrche,наистина е доста глупаво! ignore2 Те да му мислят с такава култура и с такива разбирания...Направо са за съжаление!

Добре дошла на  новата мама-герой! HugДа са ти живи и здрави всички мъже у дома!

# 161
cvyrche, това е достойно за съжаление, тука голяма част от мамите се правят на много разкрепостени, обаче като чета подобни неща ми иде да ги наплюя. Май повечето само си избиват комплексите, като обесняват в какви палати живеят, и как са най добрите майки на света, но аз познавам поне две дето ако половината от това дето го пишат беше вярно....
мина ми хормоналния дисбаланс и съм настроена за битки!
Мама Херо , с радост те приветстваме в нашата групичка на чакащите на опашки за соц. помощи (не само ромки)!

# 162
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
cvyrche   коя таз темичка,де я  Crossing Arms че и аз да се разпиша там  Mr. Green

# 163
Мили мами, извинявайте че пак ви занимавам със своите проблеми, но въпросът с кърмата не спира да ме терзае. Намерих банката за кърма. Вие как гледате на това да купувам кърма и да я давам на моето бебенце, вместо адаптирано мляко? Проучих доста сериозно въпроса, и даже мислим с тати да отидем до там. Спазват се изключителни мерки откъм хигиена и проверки за здравето на донорките, и си мисля че кърмата макар и от друга мама е по добра от всяко адапте, колкото и екологично чисто и лишено от химикали да е. Все пак срока на годност е година, а никой напълно естествен продукт не може да изтрае толкова без допълнителни съставки. Моля ви за вашето мнение, вие виждам че също се стремите да давате на децата си истински храни.

# 164
Мами, не съм ви забравила!

ЧРД на Ани! Здраве и много любов!    bouquet

Имах много работа тези два дни и съм направо гроги! Не ми се пише, само телеграфно ще кажа - Неви - пазя си всички списания,които имам, вкл. и това от Родители с вас! Ако много слушкаш - може и да ти го подаря!  Mr. Green
Илинка, как е ремонта?
Теди, КланГ как са бебоците в коремите? Почивайте още малко, трайте,че после в началото ще ви е нанагорно!
Тази тема с оставянето на сами деца... какво да ви кажа - аз тама съм писала, но само ще кажа,че повечето родители около мен остават децата си сами, вкл. и през ваканциите. А и такъв фрапиращ случай знам,но не ми се пише за него,че и познати четат тук! И този случай е сварзан с интелигентна жена, с добра работа и кариера,че не е вярно,че е истина!
А вече от подмятания за повечето деца в едно семейство - какво да ви кажа! Подсъзнателно вече си знам какво си мислят околните за мен като разберат за децата и с огромно недоверие приемам комплиментите им за майка героиня. Защото знам,че едно говорят,а друго мислят! И си го показвам и не им оставам длъжна! то просто лицемерите си личат. Преди им мълчах,но вече - на моменти такова перде съм,че чак не мога да се позная! Те значи могат да говорят простотии, а ние не можем да се защитаваме ли?

Получавам детски, получих и помощта за първокласниците, не плащам в ДГ за Йоан, транспортната карта си я ползвам най-пълноценно и ако има още нещо - и него ще го ползвам! Само да го науча! Една колежка така язвително се изказа за това колко привилегии съм имала за многодетството - визирам току що изложените - и аз и казах - Щом си мислиш,че са много и съм за завиждане - имай три деца, роди още 2 - защото има 1 - и ги ползвай и ти! Каквото повикало - такова се обадило!

Мама Херо - радвам се да те видя тук!
Сигурно утре няма да мога да вляза в темичката - лек ден и прегръдки от мен за вас!
КланГ - а защо си мислиш,че ти няма да имаш кърма????

Общи условия

Активация на акаунт