Многодетни мами 5

• 12 644
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
pipi, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Пак ни настъпиха по опашката, а? Само който има едно дете си го гледа, другите са безотговорни. По този повод, за всички безотговорни от нашата тема:

На 21.11. от 13 часа в Пресцентъра на БТА на "Цариградско шосе" ще се проведе пресконференция на тема "Абсурдът на демографската криза и отношението към многодетното семейство".

Да се поздравим, момичета! Това е първото ни официално появяване пред света. Колко от нас ще могат да присъстват?

# 166
Ани, честит рожден ден! Много здраве и любов ти желая!
 newsm59
Добре дошли на Лилибон и мама Херо! То и аз съм все още от новите, но се старая да ви опозная. lalalala
А иначе, относно многото деца, при мен първият въпрос като ме видят е " Ваши ли са децата?" Mr. Green, т.е. да не би да съм детегледачка. Толкова ли млада им изглеждам, незнам.
А освен това мъжът ми има син от предишна връзка, и понякога излизам и с четирите деца, е тогава вече истински се забавлявам.  Twisted Evil И понеже ми писва да давам подробни обяснения на всеки срещнат, направо казвам че всичките са мои.  bigdance2

# 167
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
ClanG защо се притесняваш,че няма да имаш кърма-заради секциото ли?
Цвете радостно е,че ще се състои тази пресконференция и с радост бих дошла  Stop обаче имам изпити на 20,22,24,25,27,29 ноември  Sick през ден и направо е ужасно...и абсолютно невъзможно да си позволя идване  до София между двата изпита...че с ученето съм до под крушата Mr. GreenВие там сте мнозинство и ще ни отсрамите достойно  Heart Eyes
 Thinkingза оставянето на децата самички-големите бяха първи и втори клас като стояха сами докато се прибера от работа,даже големият беше в първи клас, а малкият последна година на детска градина и големият вземаше малкият и в къщи Hugбях вече без мъж ,майка ми на работа  ooooh! кой да ми ги наглежда...сега вече започнах да оставям/много рядко/ в лошо време Ваня и Павел сами в къщи с уговорката при проблем да ми звънне веднага!
nadiaeuro изобщо няма какво да им се обясняваш на сиирджиите-твои са и толкова Mr. Green
Хубав и спорен ден ви желая момичета  bouquetбременеещите - горе главата-малко остана Heart Eyes

# 168
Защото Диянче, три деца съм родила и кърма имам за не повече от 10 дни, всички препоръки за увеличаване на кърма съм пробвала но след 10-тия ден децата ми са полугладни след кърмене. 60-70 мл. е количеството което успявам да "произведа" за 2-3 часа.
Та затуй си мисля така, т.е. не че няма да направя всичко необходимо, но искам да имаме алтернативен вариант на който да разчитам. А пък нали като почнеш с едно не е хубаво да се сменят....

# 169
обаче имам изпити на 20,22,24,25,27,29 ноември 

А стига, бе! Тези хора ум имат ли?

А иначе, относно многото деца, при мен първият въпрос като ме видят е " Ваши ли са децата?" Mr. Green, т.е. да не би да съм детегледачка. Толкова ли млада им изглеждам, незнам.
А освен това мъжът ми има син от предишна връзка, и понякога излизам и с четирите деца, е тогава вече истински се забавлявам.  Twisted Evil И понеже ми писва да давам подробни обяснения на всеки срещнат, направо казвам че всичките са мои. 

По този повод, една случка. Разхождаме се с брат ми, той с неговите 2, аз с моите 4, а децата още ситнежи, между 3 и 11 години. Вижда ни един продавач на захарен памук и явно ни взема за семейна двойка - очите му  Shocked. Пита: "Ваши ли са всичките?", а ние гордо: "Наши са!", което си беше чиста истина, защото 4 мои+2 негови=6 наши. Човекът се трогна, та почерпи децата с по един захарен памук. И понеже децата като се наредиха да си вземат памука, стана опашка, веднага и други хора се наредиха, явно си казаха "Щом тези с многото деца пазаруват оттук, трябва да е на сметка". Та и оборота му вдигнахме на човека. Joy

Защото Диянче, три деца съм родила и кърма имам за не повече от 10 дни, всички препоръки за увеличаване на кърма съм пробвала но след 10-тия ден децата ми са полугладни след кърмене. 60-70 мл. е количеството което успявам да "произведа" за 2-3 часа.

Вика ли за помощ в Кърмаческия форум?

# 170
  • Варна
Всичко най-хубаво на днешната рожденичка!  smile3525

Когато моите деца бяха малки, често ги разхождах заедно с племенничката ми, която е малко по-голяма от тях. И най-обичах на въпроса на уличните баби : "Всичките ли са ваши?" да отговарям с гордо "Да!" Ами така де, нея съм си я гледала като първо мое дете.

Имам и друг весел спомен - с приятелката ми сме ученички в гимназията и разхождаме племенничката ми с количка по центъра. Някакъв завеян младеж решава да ни сваля и пита "Чие е бебето?" Двете в хор отговаряме "Мое е!"  hahaha

Да се надяваме, че не съм загубила удоволствието от шока в очите на хората. А пък и синът ми, който ще е на 17 и половина, когато се роди бебчо, крои планове да го носи в училище и да го представя за свое дете. Явно му е по наследство.  Wink

# 171
  • Варна
Nevi, разгледах ви снимките. Много сте хубави всичките, страшна чета, а Станислава е страхотна госпожица, татко й сигурно се чуди дали да не прикачи огнен змей към нея за охрана.  Wink

# 172
  • софия
ClanG
относно банката за кърма - на кумовете сина отрасна с такава кърма. Вече е на годинка и 1 месец и е юнак та дрънка.

А за многото деца ...
Коремът ми все още е като на бременна и колкото й упражнения да правя не ще да се събере. Та затова пазарувам аз в магазинчето в квартала с близнаците и батко им и една млада нова продавачка ме пита: Дали близнаците били мои, щото се чудела как след тия близнаци съм се навила на още едно. Пък аз й викам - Не не са мои ... при което тя облекчено въздъхна, ама след моето изречение ... На баща си са ... очите й станаха на палачинки.
Но няма значение хорското мнение ... важно е здраве, всичко друго се оправя.

# 173
Здравейте момичета,преди малко писах,писах и тока спря,направо Mr. Green Mr. GreenАма хайде здраве да е. Lilibon,благодаря ти мила за комплиментите EmbarassedСтанислава е много разумно същество и баща и е спокоен ,макар ,че като я види с приятелят и се изправя на нокти.Още не можем да свикнем ,че тази година завършва у-ще. Confused
ClanG,не се притеснявай толкова за кърмата ,този път може и да имаш иаз със Станислава и Илиян нямах ,но пък с Естел имах и чак замразявах във фризера.Банката за кърма е добра идея,по-добре според мен от изкуствените млека.Виж както те е посъветвала и Цвети в кърмаческият форум.
секстет Цвети,много искам да дойда за пресконференцията но както бях казала няма да мога преди февруари.Силно се надявам ,че ти,Галче и мамите от София ще успеете да присъствате и после нали знаеш-отчет тук.
Цоцоланке,с какво толкова си заета тези дни ,че само телеграфно ни посещаваш Naughty, ама липсваш ни .  bouquet
Ей ,защо никой не споделя какво ще прави по празниците? Май много рано подхванах тази тема newsm78 и все пак чакам да споделите дееееее.

# 174
Здравейте мами- героини!
Чета и изумявам от отношението на околните към вас. Не че  не мога да си представя, че има такива хора, но ... господи... толкова е тъпо и нелепо! Как може!  ooooh! Мисля по повод това да пусна една анкетка в клю-то . Интересно ми е мнението на потребителките newsm78.
Вие какво ще кажете?
 А що се отнася до моите опити да се присъединя към вашата банда - нищо за момента Confused. Имам много едно такова усещане, но не смея дори да мечтая...
Хайде до скоро!

# 175
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
WILD_cat   хайде тез усещания да са на пълно ...и винаги си добре добре дошла тук  bouquet  Wink и в момента...да събираш опит Party
 ClanG   миличка ,важното е да не се притесняваш предварително,щом си знаеш какво те чака  Hugзнаеш и реда  Hug ще се справиш   bouquet
Цвете тез дето нямат ум са моите колеги-те така ги наредиха тия изпити-понеже имаме една семейна двойка от Австрия и един монах от Македония ,та да не се разкарвали през седмица- две... ама сега като им доди на всички умни глави нанагорно със сигурност другите изпити напролет ще са или на седмица по един или на две седмици по един.Някой друг път ще дойда да се видим,имам голямото желание да се запознаем вече и реално Stop но само да е живот и здраве-ще стане  bouquet

# 176
Когато бях бременна за трети път се чувствах като героиня,зощото навсякъде ми се чудеха и възхищаваха.В нашия град с повече деца са по-мургавите.

# 177

Вика ли за помощ в Кърмаческия форум?
[/quote]
Тогава не е съществувал преди 7 години, а дори и да е аз не съм била го знаела. ( ама аз взех и да пиша като ромка) Сега разбира се ще се пробвам на всичките съвети, просто исках да знам с какво мнение сте ако се случи пак така да нямам. Щото с тати сме в дилема, от една страна истинска храна, най полезна и т.н., от друга - друг генетичен код, непознати донори, не знаеш какво още предават на детето освен кърмата. Сигурно мислите че се втелясвам прекомерно, но за мен наистина е важно! С Цоцоланка си говорихме на скайпа и и казах че сме малко "куку" на тема храни , поне досега всичките ни познати ни обвиняват в това. Не знам защо никой не иска да разбере от какъв зор се заточавам на вилата, да меся , да правя сирене, да квася мляко и да бера гъби, да правя сокове и туршии. Ми защото за мен е важно децата ми да ядат истинска храна, домашно приготвена, без оцветители и консерванти. Така мисля, ако и вие не ме разберете наистина ще си помисля че нещо не сме в ред с мъжът ми.

# 178
Напълно те разбирам Клан-Г! И ти се възхищавам, че успяваш да осигуриш качествена храна на семейството си. Аз все се каня - да бера бъз за сок, гъби, боровинки и малини за сладко, ама до сега не съм успявала  Cry Добре поне че имаме село и там като отидем - правим компоти, буркани с домати, чушки, абе каквото има....
Естествената храна със сигурност е важна за всички, какво остава за децата. Като бяха малки Боян и Гергана (на по 2-3 години) повръщаха от зрънчовци и пържени картофи (ако са купени, а не от приготвените вкъщи). Сега само се оплакват, че ги болят коремите, включително и от брускети.  newsm78

Относно кърменето - не се настройвай още от сега, че няма да имаш кърма. Но ако се наложи да дохранваш или да даваш изцяло заместители - виж какво бях прочела пак тук, ама отдавна:
"Предпочитам да давам на детето си мляко от непозната жена, отколкото мляко от непозната крава" (цитирам по памет) Аз съм на същото мнение  Joy Joy Joy

Добре дошла на Мама-герой!
Твоите близнаци са родени на една дата с моя син - 14 февруари!!!
Хубава дата!

Една весела случка във връзка с това как реагираме на хорското учудване от броя деца.
Бяхме на морето по-миналата година с приятели и отидохме на Камчия с децата, като взехме и момиченцето на приятелите ни. Нашите деца са светли, приятелчето - и то, горе-долу една възраст и като се изсипахме от колата на кея на Камчия де който ни видеше пита - "Всичките ли са ваши?". Аз докато измисля какво да обяснявам, мъжът ми изтърси - "Три/четвърти"  Laughing Laughing Laughing
И оттогава, като сме с още нечие дете, все това повтаряме - три/четвърти.

# 179
ClanG ,мила на тема храна мога да говоря многооооооо,не познавам друг човек така втеляван на тази тема от моята особа.До така степен ,че Естел още не знае вкуса на снаксовите и разните му там други боклуци.А за хляба,от скоро се снабдих с домашна хлебопекарня и се родих.А бе не знам дали да я подхващаме тази тема ,че то няма да ми стигне денонощието да пиша LaughingМисля ,че си в правилният път и спокойно ще се справиш о,к

Общи условия

Активация на акаунт