Многодетни мами 5

• 12 645
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
Клан Г, праха за пране го вземам от квартални продавалници на битова химия, дрогерии. Мисля, че в магазин Штъркел го има също. В големите вериги не съм го виждала, май newsm78

Относно бременностите, аз само третата бременност усетих, по-точно сънувах бременна жена седнала на матрака ми с гръб към мен. Беше бременна с момиче...и на Бъдни вечер вдигнах моя лекар да пътува до кабинета си, за да ме види на ехограф и той потвърди бременността! Е, разминах се с греяното вино тогава, но всичко си е струвало Laughing

# 121
Може ли и аз да се включе  Embarassedне сам от много редовна ама нали и нйе сме трима та времето е малко оскадно Cryсега се надявам да са по редовна Praynigпишете ми за да ме подсещате Praynig

# 122
Щото с мъжа ми държим на здравословното хранене

То и ние уж се стремим да се храним по-здравословно, незнам дали успяваме! Но напр. wright и Неви са вегетариански семейства. само не разбрах от тях едно - това само за месото ли или въобще всякаква животинска продукция! Май се очертава,че многодетните семейства са и здравословни семейства!

tzvetanka бъди редовна! И без подсещане! Ще чакаме повече постинги от теб!

# 123
  • София
КланГ,праха за пране е този,за който пише и Прити.В Красна поляна го има навсякъде,мога да те заведа.

ЧРД НА НИКАЛАС!
Много,много здраве и безгрижно детство!  bigdance2 newsm67 nbirthday  ura

Относно бременностите,не съм ги усещала много рано-около първия месец.Макар,че ми се е повдигало и по-рано.

Да се оплача и нашия телевизор се развали  Sad Не,че много страдам,имайки пред вид програмите,но все пак... Предишния месец се развали пералнята-180лв.,сега телевизора-не знам колко,а татито каза,че и колата не е в ред-съединителя се е развалил-ужас!!! ooooh!

# 124
И аз чета за майките и съм раздвоена в мислите си.
Особено като гледам отношенията в три поколения жени в семейството си.
Разбира се човек най-много разчита на помощ от майка си, но нали тази помощ трябва да е търсена?
Ние живеем с моите родители и ежедневно чувам репликата "Как щеше да се справияш сама", което честно, много ме демотивира и дразни. Знам че не полагам достатъчно усилия, но ужасно ми липсва спокойствието сама да решавам как да постъпя във всеки един момент в собствения си дом. Сега съм "на гости" и непрекъснато ми се натяква, че "не помагам вкъщи" - като на 15 годишна!!!
За мен най-доброто решение е бабите и дядовците да са близо, така че да се виждаме почти всеки ден, но в една къща - не. Всяка жена се справя с домакинството по собствен начин и не би трябвало да се меси нито на майка си, нито на дъщеря си.

# 125
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКИ!  baloni bdbaloni baloniДа е жив издрав, пълен с енергия и непрекъснато приятно да изненадва семейството!

Аз пък да си похваля мойта мама. Вярно, че сме далече една от друга, обаче и като дойде, гледа да се съобразява с мен и не ми дава акъл. Дори когато не й харесва нещо, си трае. Когато идем на гости, гледа да ни се радва, а не да ни възпитава. То и е малко късничко за възпитание, де. В резултат на това децата все още с мерак ходят на гости на баба си, дори лятото изкарват по 2-3 седмици при нея, защото тя им дава пълна свобода, не им придиря за нищо и им угажда. Е, и те се съобразяват с правилата на дома й - не скитосват по нощите, оправят си стаите и разчистват пораженията след шетането в кухнята. Дори баща ми, който е голяма "консерва", и той се научи да не ги поучава. Ако има някаква работа, казва им, те я свършват и толкоз. Не знам как стана така, че спряха да се отнасят с мен като с малка. Може би защото на 14 години се отделих от тях, отидох да уча в друг град и оттогава съм само гостенка в дома им. Може би защото не харесваха мъжа ми, но разбраха, че или ще приемат избора ми, или ще си живеем всеки поотделно. Не знам. Или просто са достатъчно помъдрели да разберат, че да се спазва дистанция е здравословно.

Теди, не се ядосвай за развалените неща. Това не е случайност, а част от специален план - всичко, което има да се разваля, да се развали преди раждането на бебето, а след това всичко ще ви е новичко и ремонтирано. Grinning

Добре дошла на новата мама tzvetanka!   bouquet В нашата тема адашките станахме през една. Да не би да е от името - цъфнали, та вързали... newsm78

# 126
В нашата тема адашките станахме през една.

И аз имам две адашки тук! Ще започнем да се броим 1,2,3......

# 127
Хайде и аз да пиша, че да не ме забравите, хей мили мами!
Честит рожден ден на Никалас!   nbirthday     Gift   TadaДа бъде здрав, весел и добричък на мама и тате!
Относно темата за праха и аз като Теди ползвах израелския, много добър, няма да съжаляваш Цвети. Никога не съм прала на ръка, макар съветите на бабите. Монтирахме пералнята месец два преди да се роди най-големият от тримата и така.
На мамето с опитите,много се радвам, ей момичета опасни сме ние жените!!!! Когато желаем да постигнем целта си нямаме равни на себе си. Тъй де, да си се похвалим  Hug  Hug
Що се отнася до майките, било то нашите или на съпрузите, винаги съм смятала че на дистанция всички сме хепи. Писах ви че съм от Плевен. Мама не е идвала да ми помага тъй като работеше, беше много млада, обратното свекърва ми възрастна жена с доста проблеми. След като се оженихме, родителите на съпруга ми си отидоха на село, имат къща с дворно място недалеко от София. Така от първия ден на съвместния ни живот сме сами и всичко е наред. Предложиха ми и двете майки помощта си но аз категорично и учтиво отказах. Да, имала съм трудни моменти, но никога не съм съжалявала, напротив доволна съм от избора си, а отношенията са ни прекрасни. Момчетата когато бяха малки и във ваканция ходеха с голямо желание и на едното и на другото място. След като порастнаха е ясно. Ние ходим често, а те на празници с нас, ако пък са организирали нещо свое, всеки по пътя си.
Моята майка е идвала понякога за месец, но не всяка година. Като повечето мами, за които тук се споменава, обича да ми дава съвети, да променя установения от мен ред/става дума само за домакинството, не е глезила децата, просто не й е присъщо/ . Как съм регаирала? Много спокойно и лежрно,не смятах че трябва да се караме и да си разваляме отношението заради някакви ежедневни прозаични неща. За мен бе важно, че е сред нас, че се чувства добре в пълна къща. Един кратък престой не бива да огорчава никого. После това е само някакъв си месец и всичко си идва на мястото. Та маме Цоцоланке, според мен опитай се да си ведра и спокойна, не приемай нейните думи навътре. Те са мами като нас и толкова много им се иска да бъдат полезни, да помагат..Знам ли....и ние ще станем възрастни..
Теди, ти ли мила, ме попита за ремонта...ами нещата се закучиха и сме много изнервени, най-много младежите. Замаската не иска да съхне в този студ..Дойдоха да направят замерване на влагата и са категорични....докато не изсъхне никакъв ламинат  Naughty .. Оплаках се, не ми олекна никак, но....човешко е.
Поздрави и целувки на всички ви!

# 128
Илинче, миличка, какъв ти кратък срок? Ти знаеш ли колко дълъг може да бъде един месец в съжителство с някои хора? Ти ми направи впечатление на много мила и внимателна и може би за това успяваш да преглътнеш подобна намеса, аз обаче съм доста по рязка и може би самонадеяна ( не съм без кусури , знам си) и не търпя подобни "акъли"

# 129
Здравейте!
Да се включа и аз в темичката за "бабите".
Много са добри, но да са по-далече!
Нашите и двете са достатъчно далече, но майка ми идва понякога да "помага". В началото на семейния ни живот се случваше да се подразня от реда (и на свекърва ми), но с годините осъзнах, че е по-добре да не обръщам внимание, а да се възползвам:
1. остава малко време за мен;
2. мога да отида някъде без деца или само с някое;
3. И НАЙ-ВАЖНО - не готвя изобщо;
А децата са толкова щастливи от разнообразието, че се радвам като идват.
А когато отидем ние на гости, оказва се, че при майка ми се дразня няколко пъти повече, отколкото при свекърва ми.
Но всички ни обичат, а един ден и ние ще станем "БАБИ"...

# 130
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Честит Рожден Ден на Ники! Heart EyesС пожелание за щастливо и безгрижно детство! Heart Eyes
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 131
Добро утро!
Налегна ме период на "гнездене" - сигурно си го спомняте и вие. Пера, чистя , гладя , но за съжаление като си дойдоха снощи моите всичко си се върна в нормалните граници. Днес отново съм на тази вълна, идва голямото събитие, трябва да срещнем беба както подобава. Още 29 дни (ако устискаме). Вчера бая се поуплаших - едни контракции , едни чудеса, ама се разминахме .
Теди, ти боядисваше ли си косата преди да забременееш? Аз - да . Обаче спрях за да не вкарвам химикали през кожата си, обаче като се видя в огледалото лошо ми става стова белокосие, така ли да си срщна бебето?

# 132
Стига пък ти, толкова си хубава и свежа! Направо ме накефи, като те видях!

# 133
Цвете, от 15 години не си бях виждала косата и сега не мога да свикна, все си мислех че като се чувствам млада - съм си! Обаче.... Директора (на зоопарка) нали го видя, ще кажеш ли че ми е набор? Ама и той милия вчера го загледах - има вече бръчици покрай очите, на челото...
Както се пее в една песен на Тоника СВ - "Издраска времето челото му с нокти"

# 134
За ClanG
Какво казват лекарите за безамонячна боя за коса при бременните - може да попиташ, въпреки че и аз като те видях не забелязах да имаш нужда Simple Smile. Но е важно за твоето настроение.

Общи условия

Активация на акаунт