Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 960
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Има телевизор, това което няма е хладилник. Носете си голяма хавлия, защото дават само малки. Има безплатен wifi, който е доста добър. Смениха ми днес абоката, защото другия протече навън.

# 241
Здравейте! Моля, някоя мама, която е раждала секцио във Вита да сподели подробности, тъй като се подготвям за раждане през месец май и ще ми бъде полезно. Много благодаря предварително! ☺

# 242
  • София
Здравейте! Моля, някоя мама, която е раждала секцио във Вита да сподели подробности, тъй като се подготвям за раждане през месец май и ще ми бъде полезно. Много благодаря предварително! ☺

Прегледайте предните страници, имаше дама която писа подробно от-до.

# 243

Когато реших да раждам във Вита, прочетох всички теми за нея във форума. Има много информация от различни дами и е много полезно.

# 244
Здравейте,

Мами и бъдещи такива имам въпрос.
Като дойде деня за раждане, първо се минава през лабораторията за ковид тест и ако се окаже положителен какво правят - приемат ли ни или ни препращат към друга болница като Майчин дом, Шейново.
При един от прегледите АГ при което се следя във Вита, чух разговор, че имала пациентки с положителен ковид тест и ги е препратила към Майчин дом.

Аз мога да дам информация от октомври 2021. Разболях се в началото на октомври, в края на осмия месец, и ми беше казано, че ако имам положителен тест, не мога да раждам във Вита, а в Майчин дом. Дори се наложи болничен престой при мен, докато бях болна и ми казаха, че могат да ме приемат само в Майчин дом. И тогава седеше на сайта им тази информация, че имат звено за родилки с ковид, но според мен това е подвеждащо.

В деня преди приемането ми си направих PCR тест и беше отрицателен. Независимо от него, в деня на приемането ми направиха бърз тест във Вита, който също беше отрицателен, така че не мога да кажа със сигурност какво става, ако е положителен.

Благодаря за информацията.
Както писах по горе аз се следя във Вита, но ще питам при следващия преглед АГто ако се окажа положителна при прием за раждане какво ще ме правят. В случай, че не приемат, мисля от сега да се насоча към Майчин дом и към лекар там, а не да го мисля, че въпросния ден може да се наложи да обикалям болниците.
И аз благодаря за информация! И аз чак се замислям, това е пълен ужас. Ако си с изтекли води, разкритие, контракции как ще пътуваш до Майчин дом… ужасен стрес би било. Там докато им обясниш какво се случва.. и аз ще питам другата седмица и ще пиша.
Искам и да допълня, че със сигурност не само в Майчин дом се ражда с ковид. И в първа АГ болница може да се роди с ковид, питала съм АГ, която работи там, така че информацията е достоверна.

Здравейте,
Днес бях на профилактичен преглед и питах АГ дали в случай на положителен тест в деня на раждането какво те правят, отговора и беше, че те препращат към друга болница с ковид отделение.

# 245
Това е ужасно, ако условията бяха такива, когато раждах аз, щях да избера друга болница. Те имаха ковид отделение за бременни, какво ли е станало, че не работи.

Иначе имат и друго ковид отделение, в него лежа близък сравнително скоро , но явно бременните не ги приемат там.

# 246
  • Sofia
Те имаха ковид отделение за бременни, какво ли е станало, че не работи.
Възможно е другото Ковид отделение да е пълно и да нямат възможност да запазят цяло едно отделение само за бременни. Явно имат нужда от тези легла.

# 247
Аз си мисля, че големите болници могат да си позволят отделно ковид отделение с отделен персонал. Не вярвам частна болница (която и да е), да има ковид отделение с акушерки само за там. А мисълта да обслужват някоя ковидна било то в отделно помещение и после да дойдат при мен, няма да ме направи много спокойна и щастлива. За тази цел си трябват хора. Не изключвам и вариант да имат болни от персонал и затова да пренасочват....

# 248
Малко разочароващо, че нямат отделение за родилки с ковид. Обаче пък от друга страна в която и да е болница, ако си с ковид едва ли раждаш при твоя лекар. Сигурно си има екипи, които работят  с родилки с ковид.. така че реално май е все едно..

# 249
  • София
По последна информация , препращат към МД.
Най-добре звъннете на регистратура и попитайте.

# 250
Аз утре съм на преглед и ще попитам и за в бъдеще дали ще се отваря отделение за родилки с ковид. Ако наистина е имало и е затворено заради недостиг на легла, както спомена някой, може пък края на март- началото на април вече да го отворят.

# 251
  • София
Аз утре съм на преглед и ще попитам и за в бъдеще дали ще се отваря отделение за родилки с ковид. Ако наистина е имало и е затворено заради недостиг на легла, както спомена някой, може пък края на март- началото на април вече да го отворят.

Аз също съм за раждане през март, и като говорих, ми казаха че препращат към Майчин  Дом. Но наистина не се знае, всяка седмица нещата се променят.

# 252

Сигурна съм, че имаше даже д-р Чорбова беше там. Тя беше карала Ковид и май отговаряше за това отделение в определен период.

По принцип никоя болница, в която има Ковид отделение за бременни или за останали пациенти, не смесва потоците. Екипите, които се грижат за Ковид болни се занимават с тях, не преминават през здрави и болни пациенти едновременно - по някакъв начин на ротационен принцип го правят, за да няма риск за никого.

И все пак болните от Ковид не са прокажени и те са хора, не се знае кой кога ще попадне на тяхно място.

# 253
А знае ли се коя болница в София приема изобщо бременни с Ковид освен МД? Защото аз май само за МД и за Шейново съм чувала, даже за Шейново не съм съвсем сигурна. Друг вариант изобщо съществува ли?

# 254
Мисля, че и в болница Токуда има, но трябва да се провери.

Общи условия

Активация на акаунт