Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 037
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 255
В Токуда не приемат, пише го даже на сайта им освен ако не е старо инфо, но едва ли.

# 256
В темата за Токуда една мама сподели, че е минала през ада в Ковид отделението им. Там родилки и останалите Ковид болни са заедно.

Мисля, че и в болница Токуда има, но трябва да се провери.

# 257
  • Sofia
И аз това щях да напиша, че явно в Токуда родилките ги пращат в общото Ковид отделение.

# 258
На кой ли му е хрумнала тази гениална идея да са в общото ковид отделение, пълен абсурд....предпочитам Майчин дом тогава, дано на никоя от нас не й се налага де.

# 259
  • Замък сред облаците
В Тина Киркова имат ковид сектор и родилна за ковид пациентки.

# 260
Някой беше написал по-рано, че всички болници препращат към МД при ковид. Но има смисъл от гледна точка на това къде ще лежи бебенцето. Понеже ако майката е с ковид и новороденето има шанс да е с ковид, то със сигурност е по-добре да е на място с най-висока степен на неонатология каквато имат в МД и Токуда. Но в Токуда мисля имат доста малко легла за бебета и едва ли има изолирано отделение в неонатологията, което има смисъл да има при ковид.

# 261
А знае ли се коя болница в София приема изобщо бременни с Ковид освен МД? Защото аз май само за МД и за Шейново съм чувала, даже за Шейново не съм съвсем сигурна. Друг вариант изобщо съществува ли?
Първа АГ болница/ бившата Тина Киркова
Да допълня- др Чорбова днес каза, че вмомента не успяват да поемат родилки с ковид, имат мн болен персонал. Спомена, че поемат евентуално спешно секцио, ако се наложи.
Но моят термин е 31март/1 април и каза, че до тогава може и вече да имат отделение. Зависи как се развива обстановката.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 13:58 от Йоанна5687

# 262
Здравейте, за раждалите скоро във Вита. Знаете ли дали смяната на превръзка след раждане/секцио се заплаща или е включена в цената на раждане?
Благодаря!

# 263
Здравейте, за раждалите скоро във Вита. Знаете ли дали смяната на превръзка след раждане/секцио се заплаща или е включена в цената на раждане?
Благодаря!

Включена е Simple Smile При мен ми махнаха конците няколко дни след секциото (мисля,че 7-8дни) и ми смениха превръзката и беше без пари, както и първия профилактичен преглед след раждане (пада се около погачата на бебчето) Simple Smile

# 264
Благодаря!

Включена е Simple Smile При мен ми махнаха конците няколко дни след секциото (мисля,че 7-8дни) и ми смениха превръзката и беше без пари, както и първия профилактичен преглед след раждане (пада се около погачата на бебчето) Simple Smile
Аз раждах естествено, но си платих за свалянето на конци след това, а също и за профилактичен...

# 265
Благодаря!

Аз раждах естествено, но си платих за свалянето на конци след това, а също и за профилактичен...

Ужас... не знам защо толкова се разминават нещата в тази болница. Родих Ноември (секцио) при д-р Василева и не дадох и стотинка. Отидох на първият си преглед след 2 месеца и пак не ми взеха пари. На моя приятелка пък й взеха пари ( роди при д-р Гагова) ... най-добре си питайте, явна за всеки е различно..

# 266
Днес, в 12:30 ще има лекция с д-р Мая Василева на тема "Бременност и раждане". Heart
Споделям линк :
https://www.facebook.com/events/1215437885652290/?acontext=%7B%2 … der&ref=notif

# 267
  • Замък сред облаците
А дали някоя от тези дами е предплащала пакета за ЖК по време на бременност? На мен ми бяха казали, че обикновено не се изразходва цялата сума по него и каквото остане може да се разходва за прегледи, изследвания и манипулации до 6 месеца след раждане. Да не би да е такъв случая и затова някои да плащат, а на други да им излиза "безплатно" приспадайки се от пакета?

# 268
Аз не съм плащала пакет за проследяване на  бременност, от 34-та седмица бях при д-р Мая Василева. Не ми е вземала пари нито за сваляне на конци, нито за първия преглед след секциото.

# 269
  • Sofia
И аз не съм плащала пакет за проследяване. Бях при Кълвачева. Не са ми махали конци, защото такива нямаше (и след двете секцио).
Не съм плащала за първия преглед и след двете секцио. Този преглед си беше включен в цената на раждането.
Но това беше преди 6г, сега може и да има промени.

Общи условия

Активация на акаунт