Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 050
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 270
Дами, мисля да раждам в Вита, и се чудя дали да се запиша час при др. Василева или др. Дойчиновски. Най вероятно ще съм за планирано секцио. И за двамата има мнго добри отзиви... Кой бихте препоръчали?

# 271
Дами, мисля да раждам в Вита, и се чудя дали да се запиша час при др. Василева или др. Дойчиновски. Най вероятно ще съм за планирано секцио. И за двамата има мнго добри отзиви... Кой бихте препоръчали?

Имала съм срещи и с двамата, но на мен лично повече ми допада д-р Дойчиновски и при него се следя. Д-р Василева също е много добър доктор и е много мила, но при нея се чака доста, дори и със записан час.

# 272
[/quote

Д-р Василева Simple Smile

# 273
Доктор Дойчиновски, при него ми бяха двете раждания! Прекрасен човек.

# 274

И двамата са много добри специалисти. Както са Ви посъветвал по-горе, при д-р Дойчинивски сигурно се чака по-малко. Много е отдаден, подхожда с внимание, изслушва и обяснява. При престоя ми в болница Вита освен от прекрасните д-р Василева и д-р Илиева, които следиха непрекъснато състоянието ми, бях очарована и от него по време на визитациите.

# 275
Благодаря Ви много за препоръки Simple Smile

# 276

С две ръце др Василева!
Прекрасен човек преди всичко, както и специалист, родих при нея декември.Аз се следях и в чужбина, към 5ти месец я посетих, за да и кажа, че около 8-9 месец ще си дойда в Бг и искам тя да ми води раждането, когато се върнах много добре си ме спомняше.Тази жена е толкова отдадена на пациентите си, аз родих секцио петък, в събота вечерта в 22:30 ми звънна просто да ме попита как съм?
Това говори достатъчно красноречиво, прекрасна е!

# 277
  • София
Аз също се следя при Василева. Днес бях на тонове и после пожела да ме прегледа. Следи всичко много изкъсо. Насрочихме дата за секциото, понеже съм с лепена ретина и каза ако тръгне по-рано да и звънна. Винаги е много усмихната и любезна. Всичко разказва докато прави прегледа. Като родя ще споделя още информация. 😊

# 278
За мами раждали секцио, дали всички доктори практикуват метод Щарк или само др. Василева?

# 279
  • Sofia
Има ли мами в темата, които са с тромбофилия и раждали секцио?

Интересува ме вашият АГ кога ви каза да спрете инжекциите? Колко време преди секциото? Аз още не съм говорила с моята АГ. Нещо се притесних дали във Вита реагират адекватно в случай на терапия с НМХ.

Също така след секциото те ли осигуряват инжекциите или ние трябва да си носим (питам предвид недостига на НМХ в момента).

# 280
  • Замък сред облаците
Една позната тук от форума ражда във Вита с НМХ, тя беше и с прееклампсия, мисля че не бяха слагали само в деня на раждането, после само хвалеше екипа (тя ражда с др Илиева, мисля).
ЕДИТ: Сега видях, че е писала във форума че даже са ѝ били инжекцията 30 мин преди да се окаже, че е за спешно секцио, обаче анестезиологът е бил добър.
Аз за инжекциите след раждането ще се презастраховам и ще си нося с мен 1 опаковка за всеки случай, да не стане гаф.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 13:53 от АА

# 281
  • София
В болницата имат инжекции, аз си ги носех моите и сама си ги биех, защото много ме боли от тях, а те много бързо ги слагат. Два дни преди секциото ми каза да си сложа последната.

# 282
Има ли мами в темата, които са с тромбофилия и раждали секцио?

Интересува ме вашият АГ кога ви каза да спрете инжекциите? Колко време преди секциото? Аз още не съм говорила с моята АГ. Нещо се притесних дали във Вита реагират адекватно в случай на терапия с НМХ.

Също така след секциото те ли осигуряват инжекциите или ние трябва да си носим (питам предвид недостига на НМХ в момента).

Приеха ме в Неделя и ми казаха Събота да си бия последната, след това в болницата ми биеха Клексан. Тъй като бях посетила по-рано Лисичков (той реално ми предписа Клексан) и ми каза след раждането да продължа да бия един месец..но аз съм и със поставен стент, та заради това. Иначе до колкото знам трябва да се бият и няколко дни след секциото. Но си питайте Simple Smile Успех!

# 283
  • Замък сред облаците
Минимумът е 2 седмици след раждане, най-добре месец.

# 284
  • Sofia
Аз съм с доста мутацийки (5), една от които е високорискова + фамилна обремененост със ССИ заради тромбофилията. Едва ли профилактиката след раждане ще е само няколко дена.

Аз по-скоро се притеснявам от кървенето по време на секцио, дали имат опит с НМХ + секцио. След десетина дена ми е часът при АГ и ще я поразпитам.
Не знам какво изперках с това кървене сега. Може би колкото повече наближава терминът, толкова повече се увеличават и тревогите.

Общи условия

Активация на акаунт