Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 082
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз не съм с тромбофилия, бия ги заради плацентата и ниското тегло на бебето. Та наистина най-добре си питайте следящият ви лекар.

# 286
Аз родих секцио по спешност (хетерозигот PAI, хомозигот АСЕ), като бях била инжекция към 8:30 сутринта, секциото бе в 16:00 (преди да стартира операцията АГ попита кога ми е била инжекцията и като й казах, нареди на колегите да добавят нещо - но име не помня)

Не съм имала проблем с упойката, чудесно бе всичко.

След престоя в болницата по мое собствено желание бих, докато свърших вс инжекции (понеже пак имаше криза с фраксипарина, бях взела и 2 кутии от 0,3 т.е на поразия , каквото срещнах, за да има резерва)

Така, грубо казано след деня на раждането ми се събираха общо 30-31дни още с фракси

Не съм имала проблем с кървене, хемоглобинът ми бе 120 (2 м преди раждабе бях с мн нисък хемоглобин и лежах за вливане, но вдигнах добри и стабилни показатели)

Леко раждане 🍀

# 287
Отговарям веднага - според мен най-добрият избор за мен си остава д-р Василева. Изключително любезна, усмихната (дори да е изморена или болна), лъчезарна, изпълнена с позитивен заряд, истински професионалист, подробно обясняваща, отговаря на всички въпроси (колкото и глупави да ни се струват), комуникацията с нея по телефона става и чрез Вайбър. За д-р Дойчиновски ми е трудно да кажа. Намирам го за страшно симпатичен и красив и винаги ме хваща срам (направо ми пламват бузите) като ми дойде на визитация. Два пъти раждах във Вита и двата бях изцяло при д-р Василева. И двата пъти д-р Дойчиновски ми идваше на визитация и аз направо си забравях граматиката. Грам не съм такова момиче, ама явно тия хормони ми скриха шапката. Иначе съм чувала, че страхотен специалист, ама с моите разхайтени хормони ще взема да изпусна някоя тъпотия, каквато съм цапната в устата. Даже споделих с д-р Василева, е такива хубави мъже е грехота с такава професия. Това в кръга на шегата!😄
Дано сте се посмяли. Ама мен верно ме хваща срам от този доктор Симпатичко. 😳😂

[/b][/b]
Дами, мисля да раждам в Вита, и се чудя дали да се запиша час при др. Василева или др. Дойчиновски. Най вероятно ще съм за планирано секцио. И за двамата има мнго добри отзиви... Кой бихте препоръчали?

# 288
Отговарям веднага - според мен най-добрият избор за мен си остава д-р Василева. Изключително любезна, усмихната (дори да е изморена или болна), лъчезарна, изпълнена с позитивен заряд, истински професионалист, подробно обясняваща, отговаря на всички въпроси (колкото и глупави да ни се струват), комуникацията с нея по телефона става и чрез Вайбър. За д-р Дойчиновски ми е трудно да кажа. Намирам го за страшно симпатичен и красив и винаги ме хваща срам (направо ми пламват бузите) като ми дойде на визитация. Два пъти раждах във Вита и двата бях изцяло при д-р Василева. И двата пъти д-р Дойчиновски ми идваше на визитация и аз направо си забравях граматиката. Грам не съм такова момиче, ама явно тия хормони ми скриха шапката. Иначе съм чувала, че страхотен специалист, ама с моите разхайтени хормони ще взема да изпусна някоя тъпотия, каквато съм цапната в устата. Даже споделих с д-р Василева, е такива хубави мъже е грехота с такава професия. Това в кръга на шегата!😄
Дано сте се посмяли. Ама мен верно ме хваща срам от този доктор Симпатичко. 😳😂

[/b][/b]
Дами, мисля да раждам в Вита, и се чудя дали да се запиша час при др. Василева или др. Дойчиновски. Най вероятно ще съм за планирано секцио. И за двамата има мнго добри отзиви... Кой бихте препоръчали?

Благодаря Ви много за препоръка Simple Smile 🤣 Ще го имам в предвид...

# 289
Здравейте на всички Simple Smile
В края на първи триместър съм /втора бременност/
 Към момента проследяването на бременността ми извършва др. Вероника кръстанова.
 Още не мога съвсем да я усетя като своя лекар и имам колебание дали
Да продължа при нея.
 Вълнува ме много и въпроса с раждането при нея /естествено/.
Сериозна ли е и мога ли да съм спокойна, че когато моментът дойде тя ще е насреща?
 Ще се радвам на всякаква информация във връзка с проследяване и раждане при нея Simple Smile
 С първата ми бременност беше едно лутане през цялото време / на моменти независещо от мен/ и имам силното желание този път да не е така Simple Smile

# 290
ЗА доктор Дойчиновски с две ръце.. Simple Smile отново го казвам, но той е страхотен специалист наистина!!!

# 291
Здравейте, в сайта на болница Надежда официално са публикували, че ще се допускат татковци да видят бебчетата след раждането с отрицателен ПСР.
Знаете ли дали е възможно и във Вита да се разхлабят мерките в близкия месец? Миналото лято примерно дали е било позволено да се допускат придружители с отрицателен тест?

# 292
  • София
Привет на всички, да разкажа и аз за моето раждане при д-р Мая Василева. Мисля, че направих най-добрия избор за лекар. Приеха ме на 17.02 планово секцио за 18.02.. Понеже лежах вече два пъти за задържане повечето персонал ме познаха. А ма ти пак ли си тука, викам за последно ще да е. И за пореден път отношението беше отлично. Имаше една две по сърдити санитарки, но ги разбирам. В един ден 5 операции и настаняване не е лесно. Дойде лекар по вътрешни болести в стаята разпита ме това което го интересуваше и ми пожела леко раждане. Като час ми казаха 8:30,сутринта в 6ч ми направиха клизма, не е толкова гадно колкото всички го описват. Та като ста 8ч една акушерка дойде и каза, че ще се наложи да почакам, защото има спешен случай та ме вкараха в 11ч в операционната. Анестезиолога беше в много добро настроение, даше се шегуваше и докато траеше цялата процедура. Разказа и как три пъти му се е случило след секцио жената да стане и сама да отиде в стаята си. Наистина много точен в дозировката, още щом ме настаниха в стаята вече можех да си движа краката. Следобеда три пъти идваха да ме видят, включително и д-р Василева. Оплаках се че ме боли много и вечерта ми биха обезболяващо с бавно действие, което ми помогна да спя цяла нощ. Два часа след секциото дойде една девойка с бебчо изкъпан и нагласен, сложи го в прегръдките ми и ми направи няколко снимки с него и само на него да го покажа на близките си. После го оведе за наблюдение. На другия ден след като станах ми го доведоха. След кошмара от МД от първото раждане, сега мога смело да кажа че това беше моето мечтано раждане, въпреки болката като го погледна и всичко ми минава.

# 293
Здравейте! Обмислям да правя проследяване на бременността и после раждане във Вита. Да ви попитам за проследяване АГ работят ли с НЗОК? Ако не, някой който е водил проследяването си там ако може да ме ориентира как е по-добре - да се плаща всеки преглед или да се закупи от техен пакет?

Според цената на сайта им от 2018г за основен пакет от 660лв се включват 5 броя ултразвук, което не знам дали е достатъчно?

Ще се радвам на вашите отговори, тъй като съм в начален етап.

# 294
Не работят с НЗОК. Мисля единственият пакет, който предлагат реално е 1000 лв, при нормална бременност всичките ми посещения и изследвания бяха по-малко от това и останалите пари остават за по-нататък. Но пък при пакетът има намаления на цените. А ако решите феталнитв моефологии да са другаде и тях трябва да плащате отделно.

# 295
Това е актуалната цена на пакета за ЖК от преди месец. Аз ползвам този пакет и хубавото е, че дори да ти остане неизползвана сума, може да я ползваш до 6м. след раждането. Освен това, ако ти се наложат повече прегледи или допълнителни изследвания, се начисляват от сумата, която ти е останала в пакета.

# 296
Момичета, споделям линк към  презентация за раждането в болницата, ако на някой ще му е интересно:

https://www.youtube.com/watch?v=FX7TaR2w5LA

# 297
Браво! Много добро впечатление ми направи, че споменаха за обратната връзка, която са получили от родилки (вероятно четат и форумите), което е довело да по-голяма помощ с кърменето. Дано да има коментари и тук, за да видим дали реално има промяна. Това наистина е чудесно, ако се случи, защото откакто неонатологията има отделен персонал, кърменето беше даста занемарено. Интересно ми е как са накарали акушерките от неонатология да поемат този ангажимент, предвид факта, че когато родих последното си дете, не блестяха с особена ангажираност към майките и способността им да се справят с бебетата. За мен неонатологичната акушерка не би трябвало да е само разносвач и бутач на колички и бърсач на дупета. Приятно съм изненадана, че вече има съдействие от тяхна страна по въпросите с лактацията и кърменето.

# 298
Да, положително звучи, дано мамите споделят как се случват нещата през идните месеци.

# 299
  • София
Здравейте, знаете ли дали смятат да поотпуснат малко Ковид мерките? Аз ще раждам след пет месеца (средата на Август) и при положение че така или иначе в държавата започват да отпадат сертификати и т.н., се чудя дали ще започнат да позволяват татковците да стоят с родилките или поне да могат да посещават (ако трябва и с PCR направен всеки 24 часа, както е в Св. Лазар).

Аз се следя засега във Вита и ще е доста тъпо да трябва да сменям АГто и т.н. последен момент и да се насочвам към друга болница (явно Св. Лазар), защото до колкото разбирам във Вита не допускат изобщо дори да посетят веднъж новороденото бащите. Каквото и да е, да си видиш детето за пръв път на паркинга след изписването според мен а безумно.

Лично не ми е по силите да бъда изолирана и изцяло сама без мъжа ми 3-5 дена (ако не и повече при медицинско затруднение) в такъв уязвим момент. Така и така не го допускат изобщо при прегледи (а дори в Германия с много по-стриктните им мерки го пускаха когато се следях там в началото на бременноста)..

Общи условия

Активация на акаунт