Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 901
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 810
Не знам дали е коментирано, но да питам - секциото във Вита само със спинална упойка ли е?

# 811
Родилите наскоро във Вита - носят ли ви храна по часове или вие си купувате нещо, понеже мой познат лежал за операция, сподели, че никой нищо не му донесъл, а след като попитал няколко пъти дали ще яде нещо, му донесли някаква супа. Аз като раждах имах си включена храна, но не знам има ли някаква промяна?

# 812
  • Замък сред облаците
Има осигурени хранения, никъде не ходиш. Самоцитирам се:

Скрит текст:
Много бяха натоварени преди 2 седмици когато аз бях там, факт. Имаше 20 и няколко жени със сигурност, от които поне 20 родилки. Имаха недостиг на чаршафи и кърпи, а санитарката на смяна не се спираше. И въпреки това нямаше груб персонал, независимо че на някои натоварването им идваше в повече видимо. Тази червенокосата Бойка май е по-серт, но дори от нея не видях нищо от описаното тук. От неонатология ми се сториха по-неорганизирани, но реално липсата на яснота как протича деня (визитации, от кого каква информация да търсиш и кога) май натоварваше повечето жени. Като четох днес в темата на Шейново там е абсолютно същото, само че в троен мащаб.

Ако на някой му е полезно:
- 6ч - температура, кръвно, лекарства, изследвания
- 7ч - закуска
- 8-10ч - визитация от АГ екипа; водят бебетата
- 10-11:30ч - визитация от неонатологията; може да вземат бебето за имунизации
- 12-12:30ч - обяд
- след 13ч - водят бебетата на майките родили предния ден ако всичко с изследванията им е ок
- към 18ч на третия ден показват тоалет на бебето как се прави
- 19-19:30ч вечеря
- след 22ч взимат бебетата за нощта
Мляко на бебетата се носи в 7, 10, 13, 16, 19 и 21:30ч.

# 813
Надявам се да носят и достатъчно вода.

# 814
Като лежах след операция през миналия ноември имаше достатъчно вода и веднага ми носеха още като им поискам.

# 815
  • Замък сред облаците
Носят и вода на 1.5л бутилки.

# 816
Като лежах след операция през миналия ноември имаше достатъчно вода и веднага ми носеха още като им поискам.
И аз октомври като раждах също имаше храна, но чувам за тези, които са с операции (различни от секцио), че казват, че не им се носи храна и затова се зачудих дали е нова практика.

# 817
И аз октомври като раждах също имаше храна, но чувам за тези, които са с операции (различни от секцио), че казват, че не им се носи храна и затова се зачудих дали е нова практика.

Ами то след операция не може да се яде нормална храна по принцип. Оперирали са ме в Щерев и там първите 24 часа след операцията - нищо, само един чай на следващата сутрин. После имах право само на крем супи. Дори да си носиш нещо - не може да ядеш без разрешение, защото трябва да се захранваш.
Но съвсем наскоро лежах във Вита за бъбречна криза и ми носеха нормална храна 3 пъти на ден. Друг е въпросът, че аз съм мега капризна и не я ядох, затова мъжът ми ми носеше и я оставяше на регистратурата. На "съквартирантката" горе-долу и хареса храната и си я ядеше.
А с вода направо ме заливаха - имах по 2-3 бутилки на шкафчето, заради бъбречната криза и постоянно ми казваха "Пий!" Simple Smile

# 818
Така е, след операция не може да се яде веднага. Мен ме оперираха следобед (лапароскопия), на следващия ден сутринта ме раздвижиха и после чакаха да отделя газове, преди да ми донесат супа.

# 819
Момичета, предстои ми раждане, оказа се, че следящият ми АГ няма да е в болницата, остави ми контакти на д-р Щърбанова, имате ли отзиви за нея?

Също така, дали е възможно да избера екип на д-р Дойчиновски, предвид че не ме е следил той? Може ли някой да сподели телефонен. номер, на който да се свържа с него? Изключително неприятна ситуация, тъй като не съм обмисляла резервен план, не очаквах точно като ми падне тапата, АГ да ми каже, че няма как да дойде… :/

# 820
Кой е следящият АГ?

# 821
Аз се следих и раждах при д-р Щърбанова. Изключителен човек и лекар.

Момичета, предстои ми раждане, оказа се, че следящият ми АГ няма да е в болницата, остави ми контакти на д-р Щърбанова, имате ли отзиви за нея?

Също така, дали е възможно да избера екип на д-р Дойчиновски, предвид че не ме е следил той? Може ли някой да сподели телефонен. номер, на който да се свържа с него? Изключително неприятна ситуация, тъй като не съм обмисляла резервен план, не очаквах точно като ми падне тапата, АГ да ми каже, че няма как да дойде… :/

# 822

Как така няма да е в болницата?

# 823
Няма да е в София, исках да кажа..

# 824
Няма да е в София, исках да кажа..

А това не следва ли да Ви е казано по-рано? Още повече, че ако сте за нормално раждане, не е сигурно кога ще е точно.

Общи условия

Активация на акаунт