Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 877
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 210
Че те това го афишират, че си влиза. Ако попаднеш на подходяща акушерка, обяснява всичко подробно. Потресе ме обаче факта, че няколко дами са нямали хавлия. Да кажем, че емоциите са в повече в този момент, но хигиената си е хигиена във всяко състояние.  Много се надявям да се подобрят нещата.

# 211
Според мен единственият начин нещо да се подобри е да се пишат официални оплаквания до ръководството. Все пак никой от тях не чете форумите и споделеният опит е полезен, но реално това нищо не променя и ще продъжава да си има едни криви хора, които си вършат работата както им падне.

# 212
Здравейте,

Мами и бъдещи такива имам въпрос.
Като дойде деня за раждане, първо се минава през лабораторията за ковид тест и ако се окаже положителен какво правят - приемат ли ни или ни препращат към друга болница като Майчин дом, Шейново.
При един от прегледите АГ при което се следя във Вита, чух разговор, че имала пациентки с положителен ковид тест и ги е препратила към Майчин дом.

# 213
До колкото знам всички ковид бременни се изпращат в Майчин дом. Не само в конкретния случай.

Здравейте,

Като дойде деня за раждане, първо се минава през лабораторията за ковид тест и ако се окаже положителен какво правят - приемат ли ни или ни препращат към друга болница като Майчин дом, Шейново.
При един от прегледите АГ при което се следя във Вита, чух разговор, че имала пациентки с положителен ковид тест и ги е препратила към Майчин дом.

# 214
Здравейте,

Нека още някой да даде информация, защото не съм сигурна, че е вярно. Когато лежах в края на първото тримесечие, срещу родилното имаше врата, на която беше залепена бележка, че е за ковид болни. Не съм сигурна и не искам да давам грешна информация, може да е било нешо друго, а не за родилки с ковид, ако никой не отговори ще питам другата седмица съм на консултация и ще пиша. Със сигурност мога да ви кажа, че в първа АГ болница може да се роди с ковид имат обособено отделение. В сайта на Токуда пък гледах, че не може… Би било голям стрес ско трябва да се ражда в друга болница, с друг екип.. ужас не искам и да си го помислям.

# 215
  • Sofia
Когато лежах в края на първото тримесечие, срещу родилното имаше врата, на която беше залепена бележка, че е за ковид болни. Не съм сигурна и не искам да давам грешна информация, може да е било нешо друго, а не за родилки с ковид, ако никой не отговори ще питам другата седмица съм на консултация и ще пиша. Със сигурност мога да ви кажа, че в първа АГ болница може да се роди с ковид имат обособено отделение. В сайта на Токуда пък гледах, че не може… Би било голям стрес ско трябва да се ражда в друга болница, с друг екип.. ужас не искам и да си го помислям.
Сериозно ли има Ковид отделение точно срещу родилното?
Ако има някой с по-точна информация, моля да пише.
Това е една от причините, които ме разколебават да раждам пак във Вита.

# 216
  • София
Това стои на сайта на вита.

# 217
Това стои на сайта на вита.

Значи вероятно това срещу родилното е точно родилно, обособено за ковид болни, което е много добре, според мен. Дано на никой не се налага, но по-добре отколкото да те транспортират.
Иначе и аз бях малко възмутена, че са врата срещу врата. Попринцип и в родилното целия персонал е без маски, което според мен също не е ок.

# 218
Леле все едно говорите за друга болница... раждах във Вита през Ноември и изобща не съжалявам. Заслужаваше си всеки лев. Бях в самостоятелна стая и миеха тоалетната всяка сутрин, всички идваха с маски дори се шегувахме с това,че ако утре искам да похваля или оплача от някой няма да мога да ги позная без маските. Всички бяха много мили.. единствено и мен ме бяха надупчили многоо за абоката. Може би съм имала късмет не знам. Съжалявам за вашият престой... От неонатологията бях много доволна, бебчето ми стоя в кувьоз до последния ден и всички постоянно ми даваха информация, дори първия ден ги накарах да го снимат и да ми го покажат... Дано има по-малко случаи като вашия! Бъдете здрави ☺

# 219
Съжалявам за неприятните спомени от раждането. Дано всичко в момента е наред и да се гледате със здраве. ЗА съжаление, не знам дали някой от Вита чете това тук, но може би е редно да се споменават имена. Както с добро, така и такива, от които не сме доволни. НАИСТИНА за мен е важно и да се похвалят поименно и хората, от които сме доволни. Вероятно това е начинът да се променят нещата. Спомням си, че когато трябваше да раждам за пръв път, за въпросната Бойка нямаше положителни мнения и доста често поименно я спрягаха като ужасна . Сега все повече попадам на добри коментари. Може пък да се дължи на това Simple Smile Успех на всички, които тепърва ще раждат там Simple Smile
Ако не сте разбрали имената, попитайте. Баджовете не винаги се виждат. Аз не веднъж съм споменавала в коментарите, че за мен Ева Павлина е еталон за професионализъм.Дори сега, като се връщам назад, още при първата ни среща, тя ме попита как се казвам и съответно се представи с имената си .

Здравейте,
Включвам се и аз с моя опит от Вита.Родих секцио преди 2 седмици, и пожелах да бъда настанена в двойна стая.При постъпването ми бе осигурена нощница,но не и хавлии. Бях толкова стресната и уплашена ,че не си поисках ,защото мислите ми бяха другаде. Стаите са прилични,леглата неудобни.
На следващата сутрин ни събудиха рано ,за да ни мерят температура,кръвно ,а мен да ме подготвят и за операцията. Съжалявам за подробностите ,които ще споделя,не искам да плаша никого, а може и аз да съм просто тънкообидна или с прекалено високи очаквания от акушерките. Направиха ми клизма,но ме върнаха  в стаята да си досвършиш работата. Бях изцапала цялата баня. Понеже ми беше неудобно забърсах с тоалетна хартия и мокри кърпи, каквото успях,с идеята ,че санитарките ще почистят с препарати след мен.Това така и не стана. За 5 дни в болницата бършеха само пода. Аз след секцио, а змомичето до мен с епизиотомия кървяхме 3-5 дни и никой не почисти тоалетната чиния!Една от санитарките дори ми направи забележка ,че съм изцапала чаршафа с кръв и че съм имала боклуци по земята. Аз едвам ставах и сядах на леглото,каквото изтървах на земята си го оставях там.Едва последните 2 дни имах повече движение и се вкарах в ред.
Никой  не ти обяснява кой и кога ще дойде на визитация.МОже и да са казали,но аз лично от стреса нищо не чувах и нищо не осъзнавах. Можеше да си залепят по една информационна табела в стаите в колко часа минават и от родилното ,и от неантология. През цялото време получавах грубо отношение от акушерките- или заядливи,щот съм била секцио или защото съм била прекалено страхлива и ревлива. Не получих нужната морална подкрепа и утеха.
Двете ми ръце още са сини от многобройните опити да ми сложат абокат,просто пукаха всяка вена. Не съм сърдита за това, нито аз , нито те имат вина за това,че вените ми се бяха скрили.Последния ден ,на последния опит за вземане на кръв за контролни прегледи изпищях ,защото акушерката се опита да вземе кръв горе почти до кокалчето на кутрето ми.Въпросната жена ми се тросна и ми каза "Ако искаш да ти оставя иглите и сама да си вземеш кръв"....
Като помолих за помощ с гърдите и изцеждането получих само грубо стискане на зърното,при което започнах да рева и след 1-2 минути вече и пищях , акушерката ме пусна и пак ми се тросна "Не мога повече с теб да се занимавам".
Две седмици след изписването имах среща с консултант по кърмене и изобщо не е до стискане на зърно, а съвсем друга техника.Искам да кажа ,че не са кой знае колко компетентни.
Лекарите са страхотни- дружелюбни и обясняват,но акушерките са най- злите същества на света.
От Бойка очаквах да е много лоша,но всъщност беше готина,просто малко по- особено говори. От целия екип едва 3-4 акушерки са мили, отзивчиви и спокойни,останалите са огън!
Получих повече утеха от анестезиолога и неговите специализанти, отколкото от акушерките.
От неантология също не съм доволна, не ми дадоха обяснение за състоянието на бебето ми или как да го проследявам след това,почти никаква помощ и от тяхна страна за засукването.
Не бих повторила във Вита.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 13:03 от Анонимен

# 220
  • София
Здравейте, за тези които се проследявате във Вита - къде ходите на фетална морфология? Мен ме пратиха на ФМ при д-р Мирчева и въпреки че не бих казала че прегледът беше ужасен, честно казано не съм много доволна. Нито броя пръсти, нито нищо и качеството на самия ултразвук (да, във Втората база) ми се стори покъртително. Дори в База 1 при АГ Дойчинов ултразвукът изглеждаше по-добре, включително и във База 2 при нормалните ми АГ прегледи.

Не пуснаха мъжът ми да присъства, а и не ми дадоха и диск. Пуснаха 3D за няма и 2 минути. Полът не можаха да ми кажат също.. хубаво е, че провери и ми обясни самите белези за синдром на Даун и т.н. (а тя твърди, че всичко при мен изглежда доста добре), но пак ми се видя доста прибързан прегледа. На всичкото отгоре някаква нейна асистентка влезна по средата на прегледа, за да можела да провери тя на някакви 2 други пациентки изследванията и тя седна да ги проверява, все едно нямахме час о.о... и за цялото това нещо платих 150 лв.

Още от самото начало исках да ходя при Томова, където имам позната която е ходила за последните и две бременности. Но акушерката, която присъства на другите ми прегледи ми каза изрично да не ходя при нея защото "вече е стара, а и Мирчева е много добра и работи с по-хубави и нови уреди" като разбра, че имам записан час с нея. Беше адски настоятелна и първоначално си помислих, че може да е права.

На всичкото отгоре два дена преди записания при Томова преглед, тази акушерка ми звъня на личен телефон да ми каже ако обичам да си махна часа при Томова и да запиша час при Мирчева в База 2 (което така или иначе щях да направя по-късно през деня).
За жалост изглежда, че просто нея я бутат защото тя си работи с тях и може би дават пари за всеки пратен пациент (пита ме кой ме е насочил също). Не мога да кажа, че съм особено доволна и май ще повторя при някой друг.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 12:06 от katherinasklr

# 221
  • Sofia
Аз следях две бременности при АГ от Вита, сега трета. Навремето нямаха специалист по ФМ във Вита и моята АГ ме пращаше при Томова. Сега с тази бременност - пак при Томова.

Да, възрастна е, но не бих казала че е некомпетентна. Освен това Томова е и детски кардиолог, т.е.  оглежда много добре феталнито сърце, нещо, което не може да направи един специалист по ФМ, просто защото не е кардиолог.

Аз за свое успокоение обаче, освен при Томова, ходих на своя глава и при проф. Марков за ФМ.

# 222
  • София
Аз следях две бременности при АГ от Вита, сега трета. Навремето нямаха специалист по ФМ във Вита и моята АГ ме пращаше при Томова. Сега с тази бременност - пак при Томова.

Да, възрастна е, но не бих казала че е некомпетентна. Освен това Томова е и детски кардиолог, т.е.  оглежда много добре феталнито сърце, нещо, което не може да направи един специалист по ФМ, просто защото не е кардиолог.

Аз за свое успокоение обаче, освен при Томова, ходих на своя глава и при проф. Марков за ФМ.
Благодаря, а къде ходите за прегледите при Томова? Мисля евентуално да посетя и нея, както исках от самото начало.

# 223
  • Sofia
Благодаря, а къде ходите за прегледите при Томова? Мисля евентуално да посетя и нея, както исках от самото начало.
Тя наскоро се премести в DioMed, ул. Стоян Михайловски 10.
Но май че преглежда и във Вита база 2.
Можете да си запишете час през Superdoc.

# 224
Доц.Томова е страхотен специалист. Тя е въвела в България, фетална морфология на сърцето на плода. Освен, че ходих при нея, на фетална, след това съм водила синът ми на преглед, защото се роди с шум. Прегледа е обстоен, сестра ми ходи миналата седмица на фетална при нея, във Вита, отново е била безупречна.

Общи условия

Активация на акаунт