Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 008
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 405
Със сигурност е невярно твърдение, а това дали на Diyona конкретно й се налага секцио, няма как да кажем, но това не го прави масово.

# 406
И аз съм при нея,каза  36-37 седмица ще говорим като  видим накъде е завъртяно бебето, колко е голямо спрямо моя таз, но я усещам, че има идеята за нормално, ако не изскочи нещо до тогава. Аз имам познати, които ги е чакала по 10-12-13 часа за да родят нормално, миналата седмица закъсня около 45 минути за кабинета, защото е имала раждане и са чакали бебчето.

# 407
Ооо не, определено във Вита правят секцио само по медицински причини. И двете ми раждания бяха нормални. Аз родих преди 5 месеца там, не ми е било изобщо драма за въпросните свиждания. Показах бебето по вайбър на таткото и на роднините. А и след раждане ти е точно до цялата рода и тн.
Бях настанена сама в двойна стая, за целия ми престой там не настаниха никой. Беше супер!

# 408
На мен ми предстои да раждам във Вита и съм напъълно ОК с недопускането на роднини. Очаквам да съм доста изтощена и изнервена след раждането и само ми трябват роднини да ми се мотат. Бащата също е ок да си види детето на изписването, за него водещо е да сме добре и здрави, останалото е суета.
Родих първото ди дете при Илиева, сега преди седмица при Кълвачева, при която следих и двете. Нормални раждания, без упойка. Определено съм по-доволна от Илиева Simple Smile

# 409
  • София
Някой тук раждал ли е с д-р Чорбова?

# 410
  • Sofia
Здравейте,
Някой дали се е следил при д-р Марияна Мирчева? Не намерих много мнения за нея, и за това питам. Благодаря предварително!

# 411
Здравейте,
Някой дали се е следил при д-р Марияна Мирчева? Не намерих много мнения за нея, и за това питам. Благодаря предварително!
Здравей SaturdayAfternoon,
Аз се следя при нея, а съм й пациентка още преди това. д-р Мирчева е внимателен и любезен лекар, прегледите при нея са подробни, не предписва ненужни добавки, пуска необходимите изследвания. ФМ при нея са много добре обяснени, показва ти всичко. Пред кабинета не се чака много, винаги когато съм била при нея е много усмихната.
Отговаря почти веднага на въпроси по вайбър.
За раждане не знам как е, какви са й нагласите за нормално, секцио и т.н. Не сме говорили още. Ако някое момиче в темата е раждало при нея, ще се радвам да сподели.

# 412
Към момичетата раждали секцио - ако се възстановявам добре и се чувствам добре, дали ще ми оставят бебето да си е изцяло при мен дори през нощта? Много ми се иска още от болницата да си е при мен през цялото време след като ме раздвижат и ако всичко е ок и с двама ни, разбира се. Simple Smile

# 413
  • Sofia
Здравейте,
Здравей SaturdayAfternoon,
Аз се следя при нея, а съм й пациентка още преди това. д-р Мирчева е внимателен и любезен лекар, прегледите при нея са подробни, не предписва ненужни добавки, пуска необходимите изследвания. ФМ при нея са много добре обяснени, показва ти всичко. Пред кабинета не се чака много, винаги когато съм била при нея е много усмихната.
Отговаря почти веднага на въпроси по вайбър.
За раждане не знам как е, какви са й нагласите за нормално, секцио и т.н. Не сме говорили още. Ако някое момиче в темата е раждало при нея, ще се радвам да сподели.
Благодаря много за отговора, аз съм 10г.с. и мисля другата седмица да се запиша при нея на ЖК., после и за ФМ.
Ще следя темата, въпреки че имам време.

# 414
Може би и други момичета могат да споделят, понеже ние бяхме разделени с бебето по друга причина. Но след секцио направено в 6 вечерта за мен беше невъзможно да стана през нощта. Според мен зависи кога ще ви е планувано секциото и след това кога е раздвижването, доста бързо раздвижват, но все пак отнема време да отпусне упойката и да може да стане човек.
Към момичетата раждали секцио - ако се възстановявам добре и се чувствам добре, дали ще ми оставят бебето да си е изцяло при мен дори през нощта? Много ми се иска още от болницата да си е при мен през цялото време след като ме раздвижат и ако всичко е ок и с двама ни, разбира се. Simple Smile

# 415
Може би и други момичета могат да споделят, понеже ние бяхме разделени с бебето по друга причина. Но след секцио направено в 6 вечерта за мен беше невъзможно да стана през нощта. Според мен зависи кога ще ви е планувано секциото и след това кога е раздвижването, доста бързо раздвижват, но все пак отнема време да отпусне упойката и да може да стане човек.
Дори да не е веднага след секциото, а дори на 2ри ден, има ли го като възможност бебето да си в при мен или няма такава практика? Бях чела, че в някои болници не ги давали, ако има друга жена в стаята 🤔

# 416
Да, може! Първата вечер не, защото раздвижването е на следващия ден, но след като то те раздвижат, можеш да си го поискаш да е постоянно при теб. Съответно ако в някакъв момент прецениш, че искаш да го вземат за малко , им казваш Simple Smile

# 417
Имам въпрос към тези от вас, които са раждали скоро. Ценоразписът на сайта актуален ли е ? Колко струва нормално раждане с избор на екип, престоят отделно ли се заплаща? За секциото беше писано наскоро - 2700лв.
И какво представлява екипът?

# 418
  • София
Аз се чудя дали Чорбова стреми към секцио/неестествено раждане или не. Имам позната раждала два пъти при нея - един път естествено и един път секцио, което тя каза че е трябвало да има защото не се било обърнало бебето. Надявам се да е така, защото в стари теми за нея съм чувала ужасни отзиви и за това как искала да предизвиква най-често на системи раждане и би било добре да чуя и няколко други мнения.

# 419
Аз се чудя дали Чорбова стреми към секцио/неестествено раждане или не. Имам позната раждала два пъти при нея - един път естествено и един път секцио, което тя каза че е трябвало да има защото не се било обърнало бебето. Надявам се да е така, защото в стари теми за нея съм чувала ужасни отзиви и за това как искала да предизвиква най-често на системи раждане и би било добре да чуя и няколко други мнения.
Аз раждах естествено при нея, понеже бебето си беше надолу обърнато, но предизвикано със система. Не ме е боляло толкова, понеже имам висок праг на болка, обаче си имах епидурална упойка вече като достигнах разкритие 7-8см. Също така не ми спомена изобщо, че е имало и епизиотомия, а аз се чудех защо ме наболваше от едната страна повече при възстановяването..

Общи условия

Активация на акаунт