Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 865
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 855
  • Замък сред облаците
За първа ФМ се ходи първо на ехограф и после на кръвни, за да са по-точни. И то раликата между УЗ и взимането на кръв трябва да е максимум 48 часа.
Аз лично препоръчвам ФМ в МЦ Марковс (при който и да е лекар, всички са на ниво, аз бях при Атанасова] и отделнл кръвни изследвания в Майчин дом, където са безплатни.
И без това частните болници също пращат изследванията в МД, които имат лиценз за анализа им и данните са на национална база. Така че не виждам смисъл да се плащат излишно. Изключение правят Щерев където пък ползват някаква друга база данни за БХС, която не е национална. (Отварям скоба, че БХС е статистически резултат и показва отклонение при наличието на определени нива на кръвни фрагменти в определени седмици от бременността съпоставени с УЗ данни за нухалната гънка и т.н)
http://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d … 0%be%d1%81%d0%b8/

Мирчева иначе ми прави впечатление на много усмихната и приятна жена, няколко пъти я засичах с моята АГ като ходих на консултация.
За пренаталните тестове не мога да препоръчам, в общи линии гледайте цената какво покрива като брой аномалии, които се изследват.

# 856
Три фетални досега направих при д-р Мирчева. Изключителен професионалист, тя  това специализира последните 4-5 години. В момента се занимава основно с това. Може спокойно да се запише час, без да се чака месеци.
БХС - първо ми направи ехограф и след това кръвни. На тази база преценихме че пренатален тест ще е напълно излишен, затова не съм правила и не мога да споделя мнение.

# 857
Да не забравяме, че БХС е по-скоро статистика, а пренаталният отчита директно позитивен или негагивен за синдромите...и аз си пуснах кръв в Майчин дом за БХС,  преди това минах ехограф в частна болница. За пренатален тест препоръчвам Вижън, прави се от 10-та седмица и полът също става ясен.

# 858
Момичета, ако някоя от вас има актуален списък за родилното от болницата - какво е нужно да се приготви от нас и какво осигуряват от Вита, може ли да го сподели? Имам още месец и нещо до раждането, аз ще говоря и с АГ-то ми, но почти винаги забравям да го питам каквото съм решила като отида на прегледа, а искам да се подготвя малко по-рано и да имам представа дали съм пропуснала и трябва да купя нещо още, да не се притеснявам накрая. Чела съм назад коментари, че примерно кремче против подсичане е добре да си вземем. Знам, че в някои болници искат пакет памперси неотварян да се занесе - нямам престава дали и за Вита е така, също превръзки за нас, памперси за бебето и други такива, хавлии примерно. Благодаря предварително. ❤

# 859
Аз бях на бхс в Майчин дом, защото във Вита нямаха час и затова обърках кое е първо. Съжалявам.
Във Вита искат 150лв, а в Майчин дом платих 50лв. Но въобще не бях доволна, лекаря ме претупа, прегледа беше 5 минути, не ми показа бебето, не кяза нищо. Общо взето гледа, гледа и каза “ами всичко е наред, ставай” и си тръгнах.
Докато Мирчева обясни абсолютно всичко.

# 860
  • Замък сред облаците
Хавлия препоръчвам за всеки случай, плюс собствени нощници. Дават, хубави са, ама друго си е със собствени неща. Превръзки за родилки, памперси, мокри кърпи, подложки осигуряват те. Кремът за подсичане не е задължителен, бебето няма да се подсече веднага при редовна смяна на памперс. Аз и досега слагам само при зачервяване е, демек 5-6 пъти за 4 месеца, защото повечето кремове са с цинк и се иска яко търкане да почистиш дупето. Те са тежката артилерия за раздразнена кожа. Ако  държите, препоръчвам павловичата мас, мазничък, попива добре и после не се чудиш как да почистиш кожата.
За мама - чехли, гинексид пяна за измиване (питак акушерките, само тя е ок за веднага след раждане), лична козметика ако държите, мокри кърпи  за удобство за вас, четка и паста за зъби, помпа за кърма - по желание.

# 861
БХС е статистика. Ако сте над 30, не очаквайте чудеса от него, няма да са кой знае колкк добри цифрите от него. При някои са по-добри, при други не чак толкова. В общи линии по-важна ви е ФМ и какво ще видят на ехографа. За Пренатест вижте в МЦ Афродита даваха добри цени, май бяха на Вижън тестовете, но не помня вече.

# 862
Хавлията, която ми дадоха във Вита, беше с размер на кърпа за ръце. За тяло си трябва собствена със сигурност. Аз си носих бельо, лична козметика, джапанки, дрехи за изписването за мен и бебето, крем за подсичане, помпа. Някои жени носят вода (дават санитарките, но трябва да си искате) и допълнително храна. Повтарям се, но ще кажа, че първото ми секцио беше в Щерев, а там няма как да се носи нито личен текстил като кърпи или нощници, нито собствена храна, но пък осигуряват от всичко достатъчно. Във Вита е малко по-компромисно, но все пак храната не е лоша, а за нощници трябва да помолите за нова, когато искате да я смените. Иначе не знам дали лекарят ви знае в подробности какво да носите, по-скоро ще ви насочи да четете в сайта.

# 863
Много благодаря. Значи правилно съм се ориентирала. В сайта гледах, но е от 2017 и не знам колко е актуално. Може би трябва да се обадя във Вита 2 и да питам като наближи. Иначе знам, че някъде направо АГ-то дава списък какво трябва да се подготви. Ще го питам като отида на преглед.

# 864
Аз да добавя, нямя сешоар, особено за зимни раждания предполагам, ако си къпете косата в болницата, ще ви трябва със сигурност. От опит да кажа за кърпите, аз си взех от Декатлон микрофибърни се водят, супер тънки са, но попиват много добре и имат големи размери, идеални са за цялото тяло.

За пренаталните тестове аз правих  “MATERNIT GENOME”, доволна съм, подробен е , може от 10та седмица да се прави.

# 865
Много благодаря на всички!

С предната ми бременност в друга болница първо се пускаха кръвните изследвания, дори ми ги пуснаха, ако правилно си спомням няколко дни по-рано (което не е ок) и след това се правише ехографски преглед. Говоря за БХС.

Затова сега съм се ориентирала към Вита на тази тематика, аз също прочетох много добри отзиви за лекарката, която ивършва тези прегледи.

Относно пренаталния тест, на 27 съм, нямаме фамилна обремененост или пдобоно, но пускахме с първата бременност и ми се щеше да пуснем и сега, просто за мое успокоение, тъй като съм от бременните, които все мислят и се тревожат за какво ли не. Просто на предното място, където го пуснахме, не останах доволна от отношението и нужната информация, затова питам за друг вариант.

Желая на всички ви здрави бебета и лека бременност! Simple Smile

# 866
  • Sofia
Много благодаря на всички!

С предната ми бременност в друга болница първо се пускаха кръвните изследвания, дори ми ги пуснаха, ако правилно си спомням няколко дни по-рано (което не е ок) и след това се правише ехографски преглед. Говоря за БХС.

Затова сега съм се ориентирала към Вита на тази тематика, аз също прочетох много добри отзиви за лекарката, която ивършва тези прегледи.

Относно пренаталния тест, на 27 съм, нямаме фамилна обремененост или пдобоно, но пускахме с първата бременност и ми се щеше да пуснем и сега, просто за мое успокоение, тъй като съм от бременните, които все мислят и се тревожат за какво ли не. Просто на предното място, където го пуснахме, не останах доволна от отношението и нужната информация, затова питам за друг вариант.

Желая на всички ви здрави бебета и лека бременност! Simple Smile
След консултация с д-р Мирчева, пуснах пренатален тест в Cell Genetics, който обхваща доста аномалии, първа бременност при нас, и двамата с ММ сме на 28, нямаме някакви генетични изменения, но искахме да сме спокойни. Определено след като дадох кръв, и седмица по-късно излязоха резултатите и бяха отрицателни, не съм го мислила повече.
Имам и три ФМ и една ехокардиография пак при д-р Мирчева. Винаги е подробна и ми казва какво, как и защо го гледаме.
БСХ не съм правила.

Благодаря за информацията за багажа, тъкмо днес го стягах и си мислех дали няма да ми трябва хавлия.
Лека бременност и на вас!

# 867
Да, ако сте решени за Пренатест, БХС е абсолютно излишен. Аз съм над 30, на ФМ всичко прекрасно, БХС като излезе под въпрос някои стойности. Правих Пренатест и честно казано ме е яд, че си причиних този стрес с БХС-то. Не планираме трето Grinning, но ако сега бях бременна просто щях да си спестя терзанията с това БХС, остаряло е като метод.

# 868
  • Замък сред облаците
За синдромите може би, но кръвният анализ дава и инфо за рискове като прееклампсия и проблемен растеж на плода (някакви девиации в бЧХГ се гледат) - нещо, което пренаталните тестове не дават като инфо.

# 869
Здравейте,
Много се извинявам,но не се ориентирам в ценоразписа и моля ако някой има актуална информация за цена на оперативно раждане с избор на екип.Благодаря ви много.Виждам сума от 2500 но като има избор,доплаща ли се още 900.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт