Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 880
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 915
На мен ми ги попълни приемащата акушерка, като ме разпитваше, докато аз бях сложена на тонове. После само отидох да се подпиша.

# 916
На мен също акушерката ми ги попълни.
Не съм попълвала / не беше нужна декларация за да ми оставят бебето.

# 917
  • Sofia
Благодаря много момичета! ❤️

# 918
  • София
Дами, от болнична регистратура във Вита 2 не ми вдигат, та да пробвам и тук: за естествено, непланирано раждане, моят АГ беше споделил, че се води "по спешност" и направление не е нужно. Имате ли опит с това? Наистина ли е така? Да не ми дърпат ушите? Laughing

# 919
Ами то естественото винаги е непланирано Grinning Направление за хоспитализация ви трябва при всички случаи спешни, планирани, непланирани Simple Smile

# 920
Чакай сега Grinning Естествено раждане е когато нямаш пукнат медикамент покрай теб по време на раждането. Т.е. то може да се планира естествено, ама да се окаже неестествено, но все пак вагинално. При всички положения и естественото, и асистираното не се планират, както и някои от цезаровите. Планово е само цезарово в някои случаи.

Ако се роди преждевременно може още да нямаш издадено направление, но няма да те върнат. По правило обаче такова се издава, независимо какво е планирано или съответно непланирано Simple Smile

# 921
  • София
Благодаря ви!

Almond12, уточних за "непланирано", защото знам, че понякога се влиза за индукция и не съм запозната как се третира този случай.

Inferiya, и аз така използвам термините, трябваше да кажа "вагинално", права си и благодаря за корекцията!

# 922
  • Замък сред облаците
Направление се издава около 30 дни преди термин, може и по-рано но ако изтече (при преносване или ако е издадено около 45-ия ден) се издава ново.
И да, болницата може да си самоиздаде направление за раждане. Никой няма да върне раждаща бременна.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 14:27 от АА

# 923
Благодаря ви!

Almond12, уточних за "непланирано", защото знам, че понякога се влиза за индукция и не съм запозната как се третира този случай.

Inferiya, и аз така използвам термините, трябваше да кажа "вагинално", права си и благодаря за корекцията!
Аз влизах за индукция и след малко родих, но влязох ден преди това, като ми искаха направление.

# 924
  • София
Върнаха ми обаждане от болнична регистратура и ми казаха, цитирам, "от тук ще ви издадат всички документи и при двата случая, не се притеснявайте". Та, няма да ходя за направление Relaxed

Отново благодаря за отговорите! Simple Smile

# 925
  • Замък сред облаците
Е, то не ходиш специално за него. АГ ми го издаде един път като бях за тоновете.

# 926
И моя ще е така, но това е, когато ходиш за тонове при следящия. Чета, че някои дами ходят на тонове на друго място та знае ли човек.

# 927
  • Замък сред облаците
Аз лично не разбирам ходенето на тонове другаде и раждането при лекар, който не е следил бременността. Но хора и разбирания разни. Мога само да се радвам, че не им се налага да се притесняват за специфики на бременността, познати на следящия Simple Smile

# 928
  • София
Е, то не ходиш специално за него. АГ ми го издаде един път като бях за тоновете.

Аз ще си раждам при следящия, но именно той първоначално ми каза, че не ми трябва, а аз реших да проверя все пак 🙂

# 929
Ако следящия е в същата болница, означава, че ще си го издаде сам. Така или иначе няма да ви върнат, но и при двете ми раждания са ми го връчвали около 45-30 дни преди раждането направлението, да не би да реша да раждам другаде в последния момент, не че съм Grinning

Общи условия

Активация на акаунт