Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се прави промивка на носа на съпротивляващо се дете

 • 1 469
 • 39
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 096
Това ми е питането. Споделете от опит как се прави промивка на носа на съпротивляващо се малко дете, на 2 години в случая. Пробвахме преди малко с Физиомер Бейби и беше страшно. Детето пищи, плаче, върти си главата, измъква си ръцете, слага ги пред лицето. Вероятността да се бръкне в окото е огромна или да се нарани лигавицата на носа... Не знам как ще се престраша да повторим, а секретът е гъст, не изтича, задавя се с него, не може да спи и положението е страшно.

# 1
 • Мнения: 7 616
Аз бърках с клечка за уши в носа.и.така чистех каквото успея. Другото е капки. Промивки пробвах, но наистина са гадни и предпочетох да не се тормозим взаимно с детето.

# 2
 • София
 • Мнения: 21 327
Аз го приклещвах между леглото му е мен с едната ръка, а с другата действах. Обаче гледах да го правя рядко и основно вечер, за да спи.

# 3
 • София
 • Мнения: 7 385
Беше схватка, тип пехливански бой, докато го обездвижа и мога да действам. И наистина, беше предимно вечер.

# 4
 • София
 • Мнения: 21 327
Joy Ха, вярно беше като пехливански бой.

# 5
 • Мнения: 6 885
Пробвайте да го баламосате, като първо му пуснете филмче и после започнете с действията.

# 6
 • Мнения: 732
С помощта на таткото, той го държи, вие пръската бързо. Между другото, не знам какъв е накрайника на въпросния спрей, но с тези, които са с нещо като бутон, вероятността да се опръска в около е много голяма. Такъв е на Стеримар и докато детето ми беше толкова малко, просто не купувах такива спрейове.
Далеч по-удобни са тези, които се захващат с 2 пръста и се натиска - Куикс имат такива, с тях е много по-бързо. Поне на мен така ми беше по-ОК, но драмата е голяма, наистина.
Другото, което ще те посъветвам като майка на дете със сополи откакто се е родило почти, че и досега - докато го къпя му мокря нослето с вода в шепата си, колкото леко да му влезе в ноздрите - оф, не знам как да обясня техниката си без да изглежда все едно ще си удавя детето 😂. Но просто идеята е много малка част от водата да облее входа на ноздрите, така че да размекне част от гъстия секрет, след което се опитвам да му издухам носа, доколкото мога, на 2 естествено не могат да духат, но WOW, на 5 вече могат 😁😁😁.
Не че и сега не е драма “Нямам сополи” (то е задръстено, чак не може да диша), “Стига толкова” (издухали сме 2 пъти, а то бълва) и други такива. Аман от тия сополи 🤢.

# 7
 • Мнения: 6 260
Даваш му го самичък да си пръска или си купуваш едно спрейче и за теб и си пръскате заедно, за да види, че няма нищо лошо и да може да те изкопира. Не знам какво е спрейчето, но колкото по-малко, по-симпатично. Аз залагам на Низита.

# 8
 • Мнения: 6 885
Тия дни гледах как родители на хремаво едногодишно му направиха инхалация с една масчица върху лицето, след това с помощта на някакво устройство, което закачиха на прахосмукачката, му изтеглиха  сополите от носа. Бебето не гъкна, гледаше си филмче. Бях много впечатлена.

# 9
 • Мнения: 6 893
Моя метод може да скандализира много майки, но работи безотказно. Даваш много малко шоколад, да му се ослади. После като почне да не иска спрея и да пищи, казваш, че ще дадеш още малко шоколад, ако пръснеш в носа. Това баш на 2 годишно съм го прилагала, което нали уж не разбира много още, но ще се изненадаш за шоколада как бързо застава мирно и само си търси спрея.

# 10
 • Мнения: 7 616
О, разбират прекрасно и на по-малка възраст. Още като го захраних на 6-7 месеца и го питах между две бурканчета кое иска, т.е обявявах кое какво е и давах избор. Майка ми ми се смееше. На годинка-годинка и месец започна да повръща всеки сироп дори и Панадол. А беше в черна серия, при която в течение на 18 месеца беше ежемесечно болен и на АБ. Та след първия повърнат АБ казах на лекарката и му го смени си нжекции. След две-три боледувания на инжекции и при поредния АБ реши, че предпочита да пие. Изборът отново беше негов, а не е имал и 18 месеца - "Инжекции или ще пиеш?" "Пия". "Да не повърнеш?" "Няма". И така до ден днешен, вече в първи клас. "Няма да го пия, не искам, гадно е. Ако ме накараш ще го повърна." "Повърнеш ли, инжекции." "Уф, добре. Ама искам нещо вкусно след това."

# 11
 • София
 • Мнения: 4 527
Аз всеки път гледам това видео и се възхищавам на детето и майката: https://www.youtube.com/watch?v=qKxNZNBioEY&ab_channel=%D0%9Eurhealth . Определено в началото не е било така, но с времето сами си искат като видят, че им помага. Пробвала съм само веднъж на дъщеря ми и изчистваше доста добре нослето. Детето обаче не бива да мърда много, защото в възможно да възпалите ухо.

# 12
 • Мнения: 998
Аз използвам дозички физиологичен разтвор. Тя вече е свикнала и си знае. Мрънка, не и е особено приятно ама няма как.
Бях взела Стеримар, но мисля че от силната струя я заболя и започна да плаче. До тогава не беше плакала от промивките, само мрънка. Пробвах още веднъж и пак реагира така. Изчаквам няколко минути и издърпвам с прахосмукачката. Определено има ефект. Инхалации също съм правила с физиологичен разтвор. Пак си стои и си чака да мине времето.

# 13
 • Мнения: 3 401
Приклещвах сина ми на масата за повиване - първо обилно физиологичен разтвор от спрей, защото струята е силна и чисти по-добре, след което чистене с помпичка за сополи. Бях развила дробове на плувец от толкова изсмукване Simple Smile

# 14
 • Мнения: 4 826
В началото - с подкупи 😁 Купувах му количка или нещо дребно. После свикна и вече е доброзорно.

Общи условия

Активация на акаунт