ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 859
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И аз съм ценител на домашно приготвените прекрасни неща. Вярвам, че ще намери начин да оправи нещата. Simple Smile

Моята наборка снощи до среднощ рисува някаква творба - мисля гледаше от картина на Ван Гог с някаква пеперуда. Толкова задълбочена беше, чак се замислих дали не сме объркали училището... Днес и резултата не закъсня. Има 6. Голямо щастие е за нея това признание. Доскоро мислеше, че изобщо не рисува добре. Явно досега учителя е бил причината детето да не може да покаже потенциала си.

# 511
  • София
Ще ви дочета после, че съм се отдала на разходки
katiABV, установено е чрез изследвания, назначени от лекар, че имам дефицит на описаните от мен неща - просто забравих да си приема дневната доза, козметичката просто ми напомни Blush
Отдадох се на релакс, мисля да отидем към Русе, да разнообразя   - не се харесвам такава, с мрачно настроение и бойно поведение Kissing Heart

# 512
  • София
Ами, всичко опира до учител (поне по мои наблюдения Simple Smile Мразех химия и биология заради учителките си (предполагам, някой си е имал работа с онея стари моми с ярко розАво червило, извън контура... и злобни, злобни...), та добре че само до 9.клас ги учех. А сега, покрай поредната диплома попаднах на едни невероятни Учители, чак те улисват и търсиш инфо извън курса... Точно и заради това съм толкова ядна на новия математик... ще намразят децата предмета покрай него Sad
А за танци, не ми говорете Simple Smile това е моят начин за справяне и с килца и за повдигане на настроение Simple Smile Пускам си хорца и си танцувам Simple Smile От време на време и мъж ми подхващам (няма да казвам синковеца как ни гледа)

# 513
Да, танците са ми като терапия. Кила не свалих с танцуване, но пък ми е леко и хубаво. Затвориха залата и това също ми тежи явно. Да ви кажа, депресията не се влияе от това дали имаш работа, зает си или си бъркаш в носа. Просто те връхлита, ако имаш психика, тя не те засяга много- много. Но ако нямаш- борба...Аз си ходя на работа, имам цели 3 дни хоум офис от началото на пандемията. Ежедневието ми е близо до нормалното, но въпреки това нещата се кривят някъде...
Благодаря за съветите и споделеното. Борбата продължава както е ясно.
Маги, нормално е децата да откажат ходенето. Като се замисля аз първа бих го отказала, ако ще се товаря още повече...
Бебчо, пътуването е добър вариант за разпускане. Това би ми подействало добре, но и тук съм вързана- работа, деца...Дано успееш да успокоиш топката.
Родива, разсмя ме с тази ракия...Дано реши проблема свекърът и да има скакво да ви черпи с кеф 😉
Моите момчета имат разни занимания и се радвам, че ходят навън и се развличат от стоенето пред компютрите за учене...

# 514
  • София
Rodiva, дано оправи свекър ти ракията - от баща ми знам каква драма е това за тях.
Иначе и аз съм постоянно ангажирана, но имах период на струпване на неприятни случки и се получи така. А се имах за силна личност. Никога не съм спирала да се грижа за себе си - упражнения всеки ден, фризьор, козметик, маникюр, педикюр - всеки месец. Парцалки и обувки купувам също, сдобих се с нови обувки и чанта, сега заглеждам часовник, че и те са ми страст Kissing Heart Явно и аз трябваше да си напомня, че съм обикновен човек, а не робот, който може да спи по 4-5 часа и да се вихри всеки ден като за последно. Тази вечер ще правим караоке с децата, чакам наборът да се прибере и да грачим заедно. Утре вечер ще се отдадем  на гледане на стари снимки. Миналата седмица бяхме на парти по женски. Явно трябва да си изживея депресията и да възкръсна от пепелта Joy

# 515
  • София
Да ви кажа, депресията не се влияе от това дали имаш работа, зает си или си бъркаш в носа. Просто те връхлита, ако имаш психика, тя не те засяга много- много. Но ако нямаш- борба...
С това съм напълно съгласна. Факторите, които могат да доведат до нея, са страшно много и са различни за различните хора. Затова и подходът за излизане от нея е строго индивидуален, и не може да се дадат съвети в конкретика от рода на "Прави това..." или "Не прави онова...". Едно нещо, обаче, на което човек може да се "облегне", за да се пребори, това са собствените му желания (реалистични, разбира се!). Всеки ден да довършва изречението "Искам да...". Спрямо индивидуалността, многоточието може да се заменя с "купя нова чанта", "отида на разходка", "пия кафе с определен приятел", "запиша курс по еди-какво-си", "изгледам любимия си филм за 100 хил. път", "поплача", "потанцувам" и т.н. Ако купуването на чанта в този момент не е осъзнато желание, то няма да помогне; при осъзнатост на желанието и пакетче дъвки за големи балони може да направи чудеса.

# 516
  • В светлината на слънцето
Rodiva, двойна преварка и малко черничеви клонки (или китка жълт кантарион) оправят работата. И даже става един хубав златист цвят. Проверено! Blush

Аз нямам с кой знае какво да се похваля, освен с много работа, неприятни емоции от битов характер и никакво желание за приятни такива. То и затова пиша по-рядко. Бе в дупка някаква съм, ужасТ. Наборът се бори с немския самоотвержено. Докара го до 5 и то при по-строгата учителка.

# 517
  • София
Фран, видях в деветокласната тема, че питаш за това как са настроени в СМГ относно анкетата за тестовете. Нямаме резултати и не знам дали ще имаме, но днес във Вайбър групата на класа е имало 10 - ина деца, които са призовавали всички да гласуват против тестовете, защото така всички ще бъдат онлайн, което било много по-добре. Под "по - добре" имали предвид, че те няма да се тестват и трябва да бъдат онлайн, а ако са само те, то учителите нямало да имат възможност да им обръщат същото внимание, така както когато преподават на всички онлайн.
Така, че вече се съмнявам, че тестването ще проработи 🙁

# 518
  • София
Ама че странно! И защо няма да се тестват? И как ще призовават децата да гласуват против, като трябва родителите да гласуват?

# 519
Девойки, според мен имате посттравматичен стрес след НВО. Simple Smile

Шегата настрана, така описано, според мен, имате висока тревожност, до депресия още не сте стигнали и е добре да не го правите.

Наистина може да си спомните какво ви радваше преди и, дори насила, да правите които неща са възможни сега.
Витамини, добавки и дори розови хапчета на билкова основа също са от полза. Могат да се заменят с вино. Simple Smile

Стискам палци да надмогнете тревогата! Purple Heart

За тестването и аз, и децата сме съгласни. Бих искала и моите деца, макар и ваксинирани, да се тестват.
Но кога това ще дойде до нашите набори, вече не смея да мечтая.

# 520
Здравейте, пиша относно влошеното зрение. Упражненията на Норбеков ми помогнаха да сваля диоптрите. Може да ги намерите в уoutube.

# 521

Отдадох се на релакс, мисля да отидем към Русе, да разнообразя   - не се харесвам такава, с мрачно настроение и бойно поведение Kissing Heart
Обади се, ако искаш.

# 522
На Норбеков или на Бейтс упражненията за очи наистина са много хубави.

Проверете се за хипофункция освен за вит д и б12 и ако можете, работете в градина. Има проучвания, че ровичкането в пръст помага при депресивни състояния. И диетата също.
Аз съм се абонирала за audible. Няма такъв кеф  да работя в градината и да слушам книга, а може и при разходки. Направо е като медитация.
У дома също сме с хронично ниски нива на вит Д. Сега 9ръскаме един под езика на Better you и дано да има по-голям ефект от Вигантола.

За магнезия си проучете каква форма трябва да е според състоянието.
Скрит текст:

Молив, моята казва, че учителката не може да обяснява. Като я питали въпроси, не отговаряла точно на въпроса, което изглеждало сякаш не знае отговора. Не знам дали за същата става въпрос.

# 523
  • София
Ама че странно! И защо няма да се тестват? И как ще призовават децата да гласуват против, като трябва родителите да гласуват?
Предполагам вкъщи е коментирана тази тема и родителите са се обявили против и оттам децата заявяват, че няма да се тестват.
Относно гласуването в анкетата, аз лично получих известие в Школото чак тази сутрин. Срокът да дадем отговор беше до 19 часа днес и тъй като гласуването е през профила на ученика, а днес нямаше как да успея да се прибера преди този час, накарах девойката да гласува, като там където е трябвало е отбелязала "родител".
Ако и останалите родителите са получили известието толкова късно колкото мен, то е напълно възможно анкетата да е попълнена от децата. А вече те какво са отговорили скоро ще разберем.
За упражненията на Норбеков съм чувала, че са много полезни, но не сме ги правили. През ваканцията май ще трябва да ги започне.

# 524
  • София

Обади се, ако искаш.

тити, задължително ще ти се обадя, когато отида, само да фиксираме дата с ММ. Но съм замислила, ако те не искат, да отскоча сама Hug

За математиката при набора чувам различни версии - през добре обясняваща до нищо-не-казваща Joy Но при малкия ми син виждам как учителката в училище изпарява умело влечението му към предмета - добре, че е госпожата  от уроците, та да поддържа пламъка Joy

Общи условия

Активация на акаунт