ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Лу, съгласна съм с всяка твоя написана дума относно акнетичната кожа.
Добрата хидратация с подходящ продукт е от изключително значение. Даже се изненадах, че е имало препоръка за крем с цинк, който изсушава. Търпението е от ключово значение и точно на това го уча моя младеж. За първи път взехме серията Bioderma, но не видяхме особен ефект с нея. После минахме точно на Eucerin Dermopure и чудото стана. Но се иска постоянство. Всяка сутрин и вечер се измива с гела, вечер мажем с крема. Появяват се от време на време ситни пъпчици, но за ден-два минават и като цяло кожата му се поддържа повече от добре. Имам и един коректор на същата марка, но да сме го ползвали 1-2 пъти за цяла година. Никога не съм го водила на козметик и не бих по вече посочените от теб причини.

# 571
Дерматолозите как лекуват акне, което не е на бактерилна основа? Понеже аз нямам наблюдения нито те, нито козметиците да се опитват да разберат причините за акнето. Стрелят напосоки с тежката артилерия.
Дъждец, при всяко акне има бактерии - Cutibacterium acnes, затова се прибягва до антибиотици. Те могат да са локални, като Зинерит или Далацин Т ( не съм сигурна, дали го има на нашия пазар) или перорални. Обикновено се започва с тях при умерени и средно-тежки форми на акне. При тези състояния, само козметика не помага или помага в много малка степен и за съжаление състоянието може да се влоши, а тогава то се овладява доста по-трудно и с по-сериозни медикаменти.

Кати, за алергологични тестувания, би трябвало в Александровска болница да се правят. Там основният човек, който ги движи е доц. Жана Казанджиева - можете направо нея да търсите.

# 572
  • В центъра на моретата
Ами, да, най-вероятно трябва да се научат да си усещат кожата, но не съм много сигурна дали успяват. Относно почистващите гелове, около 2 месеца девойката ползваше точно Eucerin Dermopure, но ефект нямаше, сега от месец е с Biotrade Acne Out и сякаш има разлика. Преди това ползваше друго. Въпреки почисващата козметика я заведох на дерматолози, които директно предписаха АБ. Е, реших, че  няма да ги пие. На козметик й почистват лицето, а малкото пъпки, които има, казаха да мажем с Зинерит. И това няма да ползва, че направи алергична реакция. Предпочитам да не изпуснем положението съвсем, затова тръгнахме по доктори и козметици.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 01:06 от zaek

# 573
Заек, аз също не бих дала да пие Аб за акне. Изобщо не знам с какъв акъл изписват направо това, без изследвания и без да се пробва друго.

# 574
  • В светлината на слънцето
zaek, а може би наистина в нейния случай е необходим АБ. Козметиците почистват доста инвазивно, това след време ще се окаже сериозен проблем - кожата помни.
Ако дермокозметиката не е помогнала, явно става дума за по-сериозна форма, която вече си има нужда от сериозни лекарства.
Точно доц. Казанджиева движи дните за проверка на алергии.

# 575
  • София
Много интересно стана, благодаря на всички, копирах си постовете ви Simple Smile
Чела съм темите за акне, но там се включват такива тежки случаи и на по 22 г, че накрая нищо не взимам като идея.

От дерматолог в Токуда имаме предписан Бензоил пероксид,  от тяхната аптека. Маже се само вечер (сутрин НЕ, заради слънцето), с микро количество, само зачервяваща се пъпка. Много бърза действа, с уау ефект.
Почистващата и регулираща козметика , предписана от дерматолога, работи в обратната посока.
Значи включвам вашия опит, сменям ги.

Лу, може ли да прочетем интервюто?

# 576
  • София
lulumba,  много ти благодаря за информацията Kissing Heart , както и на другите момичета Kissing Heart
Аз водих многократно набора по лекари, заради атопичния дерматит, никой не му е изписвал АБ, но обърнах внимание на това след като прочетох написаното от вас. След почивката тази година, отидохме при лекар, за който разбрах от темата за акнето  - успя да се справи с проблема, засега всичко е наред. Наборът, а и другите ми деца, използват от бебета козметиката на Avene, от шампоан до хидратиращ крем. С големия минахме през Bioderma, Eucerin   и други марки от медицинската козметика. Моята козметичка, в зависимост от състоянието на кожата, препраща клиентите си към лекари и така борят проблема и вътрешно, и външно. Мои приятелки са много доволни от този факт, лицето им се изчисти и е такова години наред. Тя му препоръча хидратиращ крем, ще го снимам и кача по-късно, като почистването преди това е с изписани от лекар продукти. Всичко, с което обработи лицето му, е подходящо за възрастта му - тя има момиче, по-голямо с 1 година от набора и е проучила въпроса. Хигиената там винаги е на ниво. Затова и може би го заведох, без да се замисля. Но не се бях сетила за аспектите, описани от вас, наистина при други условия би било рисково Kissing Heart

# 577
  • София
Намерих какво беше предписано от дерматолога и няма подобрение , дори обратното - Avene почистващ гел без сапун и след него Avene Cleanance Comedomed концентрат срещу несъвършенства.
Лошото е, че не иска пак да ходи при същия дерматалог и трябва оттук да се консултирам Simple Smile

# 578
  • София
ЗаСлон, не мога да си спомня името на лекаря - намерих го ог форума. Ако искаш, ще се разровя в графика си и ще го намеря Hug За тяло му изписа сапуна на Eucerin - най-обикновен сапун, не душ гел.

# 579
  • В светлината на слънцето
ЗаСлон, за подкаст е интервюто и ще го качат на платформите чак след Нова година, че преди него има други. Ще дам знак, че имаше доста полезни неща.
Да си призная и аз имам лека непоносимост към доста от продуктите на Avene. Просто ми е доста чувствителна кожата и реагира на някоя от съставките вътре. И към Vichy е същата работа. А не са лоши марки, но ей на. Като тийн лекар ми оправи пъпките с един крем с ретинол, който чак от чужбина ми го донесоха. Пак се мажеха само пъпките и само вечер. Обаче ми оправи идеално лицето. Не знам дали го има все още. За дъщеря ми не съм го търсила - на своя глава не смея.

# 580
  • София
Много сте ми полезни с информация за акнето. МС е с доста изразено. На дерматолог ходи един път и му изписа козметика, от която въобще не му понесе добре. Ходи и на козметик, но след няколко посещения се отказа.
Ползва на Биотрейд - acne out серията, но за там трябва постоянство, а при него липсва. Сега в момента се маже само със салицилов спирт отвреме навреме и твърди, че е по - добре. Аз разлика обаче не виждам.
Ще взема да му купя на Eucerin (техни продукти не е ползвал), но ще съм благодарна, ако ми споделите кои точно продукти използват вашите деца.

# 581
  • София

Това е кремът, който използва в момента. Понякога, ако има пъпки, вечер слагам сулфатиазол - антибактериално прахче

# 582
  • София
Марти, серията за акне на Eucerin има зелен цвят на опаковката. Като отидеш в аптека, няма как да не те насочат, като попиташ за марката и кажеш, че е за акне. Ето малко картинки да се ориентираш:
Скрит текст:
Измиващ гел:

Крем

Още един крем, но с матиращ ефект. Не съм го купувала и не мога да дам отзив за него.

Серум - и това не съм взимала.

И коректора, който споменах.

# 583
  • София
Кали, много благодаря 🌺
Ще отида да му взема и да започва отново борбата.

# 584
Средното и малкото дете са така. Уж се израствало. Наборът кара всеки грип със зверски обриви, кашлици и болки в корема (педиатърката твърди, че е от обривите по всички тъкани).
Грипът много често се бърка с EBV инфекция (вирусна мононуклеоза). Ако при EBV се даде антибиотик се получава яко изпъпчване, прилича на уртикария и първия път при моето дете я сбъркаха с такава. Даже един лекар ми сподели, че когато не е бил сигурен дали е грип или EBV предписвал АБ - ако се изпъпчи, значи е EBV.
Вирусна мононуклеоза може да съществува и в хронична форма, както при моя син. Доказва се обаче с PCR.

Общи условия

Активация на акаунт