Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 748
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • в страната на чудесата
Аз не съм специалист по детско развитие. Но убеждението ми е, че трябва да имат време за някакви занимания, които искат. Или да гледат в една точка също. Да имат неструктурирани време и както решат да го употребяват.
Така имах видео заснемане, блогинг, няколко поредици книги, д&д игра досега, penn and tailor курс, някакъв курс по подреждане на маса, мастър клас по италианска кухня Simple Smile
Не че той прави вечерята. Но ми дава акъл...

# 271
Баш си специалист, това е детско развитие, не е детско образоване😀

# 272
  • София
Аууу, курсът по подреждане на маса ми привлече  вниманието. Къде го намери, Лейка? Току виж не се налага всеки път да напомням на децата да извадят и салфетките Joy

Браво, Шарки Simple Smile Много се радвам. И аз съм се навила за Модерна като трета доза, още преди да сложа даже първата АЗ Simple Smile Дано да има докато стане време след около 2 седмици, че тогава на повечето февруарски Астри ще ни дойде реда.

# 273
  • в страната на чудесата
Мисля, че е мастър клас.
Ще питам и ще пратя линк. Той си ги намира. От време на време плащам.

# 274
  • Отвъд алеята зад шкафа

# 275
  • софия
sanaka, това чудно дете дето пя току що в Гласът..... познаваш ли го? ((да не се окаже дъщеря ти Simple Smile - шегувам се (или пък не))

Много ми хареса момичето! Да го поздравиш ако го познавате!

(не го гледам по принцип, но виж как ми дръпна погледа, хареса ми наистина много)

Гад, голяма красота беееее! Браво на вас!

# 276
  • София
Ъ? Откъде ти хрумна, че може аз да го познавам? Не го познавам и със сигурност не ми е дъщеря. Joy

ПП. Ааа, сега разбрах какво имаш предвид. Аз го гледам с малко забавяне и чак сега видях момичето от Испанската. Но не, не го познавам. Дъщеря ми обаче го познава, от съседен клас е - португалската паралелка. Моята е паралелка с английски.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 21:14 от sanaka

# 277
  • София
Санака, дъщеря ти защо е избрала паралелка с АЕ, ако не е тайна? Не й ли е скучно?

# 278
  • София
Защото вторият език не може да се научи като хората, а към момента, в който тя кандидатства, английският в Испанската /и в НЕГ/ започваше от В1-В2 и завършваха на ниво С1-С2 - т.е. имаше смисъл. От МОН обаче им се накараха, че не може така и от нейният випуск започнаха да го изучават от нулата. Затова малко съжалява, че не избра паралелка с италиански. Реално нивото, на което го учат е по-високо, защото всички са го учили преди това, но ги изпитват на ниво А 2 и всички са отличници. Плюсовете са - един предмет без зор и лесно ДЗИ. Въпреки това, английските паралелки бяха и продължават да бъдат с най-висок приемен бал - по-висок от НЕГ в последните години.

# 279
  • София
“Браво” на МОН Smirk. Обират в училище от 8 клас в една паралелка едни от най-изявените деца в София. Нивото по АЕ на поне половината е В1-В2 и вместо в часовете по АЕ тези деца да си говорят на английски по теми, касаещи пораснали хора, вместо да разделят два курса - начинаещи и напреднали, те, Бам! - всички от нулата.

# 280
  • Пловдив
Аз затова подтикнах старшия син да запише италиански език, вместо английски в гимназията в Пловдив. Той в момента, 9 клас,  е покрил В2 на английски, щеше да си почива вместо да драпа към 5-ци по италиански Simple Smile горчиво съжалява, но аз съм доволна. Втория му език в училище е руски - друг ужас за него. Изобщо няма да учи английски в училище. Simple Smile

# 281
  • София
А италианския на какво ниво ще го покрие до края на средното образование Старшият Simple Smile?

# 282
Аз до 4 клас не толерирах домашни при положение, че са цял ден. Бях забранила учебници, домашни и пр. в уикенда. Резултатът всъщност беше, че той се научи да си пише домашното в училище. 

За ковид - най-лошото е пълната апатия към съдбите на хората, липсата на респект и страдание към смъртта, тоталното деморализиране на хората. Не може да празнуваш докато деца губят родители.
Абсолютно на същия принцип съм и аз за домашните през уикенда. Единствено докато беше подготовката за кандидатсването след 7-ми клас пишеха домашни за уроците.
Относно ковид, липсата на респект към страданието на хората не е оте тези които се ваксинират и спазват мерките. А от останалите 80 % които правят пир по време на чума.

Много приятна група сте.

# 283
  • София
Ехааа, и до комплимент дораснахме Simple Smile. //Ние си знаем.//

# 284
  • в страната на чудесата
Ехааа, и до комплимент дораснахме Simple Smile. //Ние си знаем.//

Но винаги е приятно да го чуем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт